Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bodzalekváros charlotte

Bodzalekváros charlotte
Bodzalekváros charlotte
52 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recepthez az ihletet a bodzaidény adta. Szeretem házi összetevőkből elkészíteni a sütiket, ehhez a recepthez saját készítésű bodzalekvárt, kertben szedett bodzabogyókat, házi tojást és kecsketejet használtam.

hozzávalók / 12 adag

Tésztához

Krémhez

A tészta töltéséhez

Díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

Tésztához

  1. A tojásokat a porcukorral, vaníliás cukorral fehéredésig habbá verjük.
  2. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a csipet sót.
  3. Sütőpapírral bélelt, kb. 28X34-es tepsibe simítjuk a tésztát.
  4. Előmelegített sütőben kb. 180 fokon, 10-12 perc alatt világosra sütjük a tésztát.

Krémhez

  1. A pudingokat 2 dl tejjel és 2 tojássárgájával csomómentesre keverjük.
  2. A cukorral, vaníliás cukorral és a maradék 6 dl tejjel sűrű pudingkrémet főzünk.
  3. Közben a 2 tojásfehérjéből 1 ek cukorral kemény habot készítünk.
  4. A fehérjehabot a még forró pudingkrémbe forgatjuk.

A tészta töltéséhez

  1. A még meleg piskótát leválasztjuk a sütőpapírról.
  2. A tésztát megkenjük a 6 ek bodzalekvárral, és a rövidebb oldalánál fogva szorosan feltekerjük. Fontos, hogy a lekvár sűrű legyen!
  3. Egy kb. 2,2 literes edényt kibélelünk folpackkal, a feltekert tésztát 1,5 cm széles darabokra vágjuk, és kirakjuk vele az edény alját és oldalát. Nem baj, ha rések lesznek a szeletek között, azt majd a krém kitölti.
  4. A krémet beleöntjük a tésztával kirakott edénybe, majd a forma aljára is teszünk a szeletelt sütiből.
  5. Az egészet hűtőbe tesszük, hagyjuk hűlni 10 órán át.

Díszítéshez

  1. Ha már kihűlt, óvatosan egy laposabb tányérra borítjuk.
  2. Tetejét a felvert habtejszínnel és bodzabogyókkal díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 28X34 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 881
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

R.Eszter

Mióta szakács: 2015.08.09.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
kalória: alacsony
nehézség: közepes
receptverseny: Nagy nyárzáró receptverseny, Nosalty receptverseny
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

bodzalekváros pudingos charlotte-torta, bodzás charlotte, vaníliás piskótatekercses torta bodzával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

266
tojás 4 db
porcukor 12 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 15 dkg
sütőpor 1 csomag
1 csipet
vaníliás pudingpor 2 csomag
tej 8 dl
cukor 5 ek
tojás 2 db
vaníliás cukor 1 csomag
lekvár/ dzsem 6 ek
habtejszín 1 dl
bodzabogyó 8 dkg