r
Nosalty Logó

Bodzalekváros charlotte

R.Eszter
Bodzalekváros charlotte
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

A tészta töltéséhez

Díszítéshez

266
Kalória
6.6g
Fehérje
43.7g
Szénhidrát
6.4g
Zsír
34.2g
Víz
99.3g
Koleszterin
983.7mg
Élelmi rost
23.7g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tésztához

Krémhez

A tészta töltéséhez

Díszítéshez

Összesen 266 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tésztához

Krémhez

A tészta töltéséhez

Díszítéshez

Összesen 3178 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tésztához

Krémhez

A tészta töltéséhez

Díszítéshez

Összesen 169 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    522.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    34.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 266 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.4 g

Zsír

  • Összesen
    76.5 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6267.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    2108 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    2054 mg
  • Nátrium
    1850 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    523.9 g
  • Cukor
    284 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    410.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    768 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    261 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    898 mg
  • Retinol - A vitamin:
    739 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1488 micro
Összesen 3178 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    334.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    22 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 169 kcal

Elkészítés

Tésztához

  1. A tojásokat a porcukorral, vaníliás cukorral fehéredésig habbá verjük.
  2. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a csipet sót.
  3. Sütőpapírral bélelt, kb. 28X34-es tepsibe simítjuk a tésztát.
  4. Előmelegített sütőben kb. 180 fokon, 10-12 perc alatt világosra sütjük a tésztát.

Krémhez

  1. A pudingokat 2 dl tejjel és 2 tojássárgájával csomómentesre keverjük.
  2. A cukorral, vaníliás cukorral és a maradék 6 dl tejjel sűrű pudingkrémet főzünk.
  3. Közben a 2 tojásfehérjéből 1 ek cukorral kemény habot készítünk.
  4. A fehérjehabot a még forró pudingkrémbe forgatjuk.

A tészta töltéséhez

  1. A még meleg piskótát leválasztjuk a sütőpapírról.
  2. A tésztát megkenjük a 6 ek bodzalekvárral, és a rövidebb oldalánál fogva szorosan feltekerjük. Fontos, hogy a lekvár sűrű legyen!
  3. Egy kb. 2,2 literes edényt kibélelünk folpackkal, a feltekert tésztát 1,5 cm széles darabokra vágjuk, és kirakjuk vele az edény alját és oldalát. Nem baj, ha rések lesznek a szeletek között, azt majd a krém kitölti.
  4. A krémet beleöntjük a tésztával kirakott edénybe, majd a forma aljára is teszünk a szeletelt sütiből.
  5. Az egészet hűtőbe tesszük, hagyjuk hűlni 10 órán át.

Díszítéshez

  1. Ha már kihűlt, óvatosan egy laposabb tányérra borítjuk.
  2. Tetejét a felvert habtejszínnel és bodzabogyókkal díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 12 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28X34

A recepthez az ihletet a bodzaidény adta. Szeretem házi összetevőkből elkészíteni a sütiket, ehhez a recepthez saját készítésű bodzalekvárt, kertben szedett bodzabogyókat, házi tojást és kecsketejet használtam.

További receptek

Almakenyér

Gyors és egyszerű édesség bűntudat nélkül, ezt nyújtja az almakenyér. Ha méz vagy cukor helyett almamézet használnál hozzá, akkor keresd a receptjét itt a Nosalty oldalán, a ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek