r
Nosalty Logó

Bodzalekváros charlotte

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
R.Eszter
Bodzalekváros charlotte
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tésztához

Krémhez

A tészta töltéséhez

Díszítéshez

Összesen 266 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tésztához

Krémhez

A tészta töltéséhez

Díszítéshez

Összesen 3178 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tésztához

Krémhez

A tészta töltéséhez

Díszítéshez

Összesen 169 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    522.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 266 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.4 g

Zsír

  • Összesen
    76.5 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6267.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    2108 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    2054 mg
  • Nátrium
    1850 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    523.9 g
  • Cukor
    284 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    410.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    768 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    261 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    898 mg
  • Retinol - A vitamin:
    739 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1488 micro
Összesen 3178 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    334.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 169 Kcal

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

A tészta töltéséhez

Díszítéshez

Elkészítés

Tésztához

  1. A tojásokat a porcukorral, vaníliás cukorral fehéredésig habbá verjük.
  2. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a csipet sót.
  3. Sütőpapírral bélelt, kb. 28X34-es tepsibe simítjuk a tésztát.
  4. Előmelegített sütőben kb. 180 fokon, 10-12 perc alatt világosra sütjük a tésztát.

Krémhez

  1. A pudingokat 2 dl tejjel és 2 tojássárgájával csomómentesre keverjük.
  2. A cukorral, vaníliás cukorral és a maradék 6 dl tejjel sűrű pudingkrémet főzünk.
  3. Közben a 2 tojásfehérjéből 1 ek cukorral kemény habot készítünk.
  4. A fehérjehabot a még forró pudingkrémbe forgatjuk.

A tészta töltéséhez

  1. A még meleg piskótát leválasztjuk a sütőpapírról.
  2. A tésztát megkenjük a 6 ek bodzalekvárral, és a rövidebb oldalánál fogva szorosan feltekerjük. Fontos, hogy a lekvár sűrű legyen!
  3. Egy kb. 2,2 literes edényt kibélelünk folpackkal, a feltekert tésztát 1,5 cm széles darabokra vágjuk, és kirakjuk vele az edény alját és oldalát. Nem baj, ha rések lesznek a szeletek között, azt majd a krém kitölti.
  4. A krémet beleöntjük a tésztával kirakott edénybe, majd a forma aljára is teszünk a szeletelt sütiből.
  5. Az egészet hűtőbe tesszük, hagyjuk hűlni 10 órán át.

Díszítéshez

  1. Ha már kihűlt, óvatosan egy laposabb tányérra borítjuk.
  2. Tetejét a felvert habtejszínnel és bodzabogyókkal díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28X34
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1058
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 09.

Receptkategóriák

Bodzalekváros charlotte
R.Eszter 1 recept

A recepthez az ihletet a bodzaidény adta. Szeretem házi összetevőkből elkészíteni a sütiket, ehhez a recepthez saját készítésű bodzalekvárt, kertben szedett bodzabogyókat, házi tojást és kecsketejet használtam.

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

A tészta töltéséhez

Díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek