Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Milánói spagetti

Milánói spagetti
Milánói spagetti
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (26)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy evőkanál tejföl hozzáadásával (elkészülés előtt) még "meg lehet bolondítani" a ragut.

hozzávalók / 4 adag

A raguhoz

A tésztához és a tálaláshoz

ajánlat

Előételnek és főételnek is ajánlom.
Egy könnyű  száraz fehér-, vagy vörösbort ajánlok hozzá, amiben az olasz fűszerek íze is esetleg visszaköszön.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagy edényben felteszünk vizet forrni.
  2. Míg a víz felforr, összevágjuk a hozzávalókat: nagyon  apróra a hagymát és a fokhagymát, kis kockákra (kb 1x1 cm) a sonkát (ezért egybe kérjük a boltban, ne szeletelve), és cikkekre a gombát.
  3. Kevés olívaolajon megpároljuk a hagymákat, rátesszük a gombát (párolás közben a gomba veszíteni fog nagyságából, melyet a szeleteléskor vegyünk figyelembe) majd nem sokkal később a sonkát is.
  4. Öntsük fel a paradicsom-sűrítménnyel, fűszerezzük ízlés szerint (a javasolt fűszer mennyiségek a paradicsom sűrítmény összetétele miatt eltérő lehet, ezért gyakran kóstoljuk a ragut).
  5. Amikor a víz felforrt, sózzuk annyira, hogy tengervíz sós legyen. Újraforrás után tegyük bele a tésztát (ne törjük el!), és keverjük meg, hogy minél hamarabb ellepje a víz. Főzzük ¾ puhára, mely lépés az olasz tészták esetén nagyon fontos.
  6. Amennyiben nem fogyasztjuk azonnal, a tésztát bő, hideg vízben hűtsük le teljesen, kevés étolajjal locsoljuk meg, és így tároljuk fogyasztásig.
  7. Reszelt trappista sajttal szórjuk meg étkezés előtt a tésztára tálalt ragut, esetleg friss oregánólevéllel díszítsük!
  8. Jó étvágyat!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 84
össznézettség: 170 811
elküldve: 10
receptkönyvben: 655
elkészítve: 31/38
Facebookon megjelent: -

szakács

Keca

Mióta szakács: 2009.10.11.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

milánói ragu spagettivel

Hozzászólások (26)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Cicmic
Cicmic Tue, 2011-11-22 13:35

Mi sonka helyett darált hússal szeretjük, így is finom lett, jó recept!

Hallenback
Keca / Hallenback Mon, 2012-03-05 17:23

Így milánói. Darált hússal vmi más, de nem bolognai! Az megint teljesen más recept:-) A lényeg, h finom volt, örömmel olvasom.
Egészségetekre!

Cicmic
Cicmic Mon, 2012-03-05 23:10

Egyetértek, sonkával milánói, de darált hússal jobban ízlik, próbáltam már többször sonkával, nem jött be. És persze attól nem lesz bolognai, ha a sonkát kicserélem darált húsra, ebben is egyetértünk. Köszi :-) Cicmic

zsuzska82
zsuzska82 Mon, 2012-03-05 16:39

Akkor az már bolognai ragu. A milánói ragu a sonka és gomba kombinációja.

ics21
ics21 Tue, 2011-03-01 12:20

A tegnap elkeszitettem! NAgyon finom lett...en szemelyesen nem szeretem a teszta feleket, de "sajna" a parom velem ellentetben nagyon...igy gondoltam meglepem...volt is meglepodes,meg az en reszemrol is...2-en elfogyasztottuk a 4 szemelyes adag 3/4-et! :))

Koszi a receptet!

:*

Hallenback
Keca / Hallenback Tue, 2011-03-01 14:38

 
Örülök, h ízlett! Jó tudni (ha jók az infüim), h az általam említett tészta család durum lisztből készül, tehát kevésbé egészségtelen, mint hagyományos testvére! Egészségetekre!

andi0130
andi0130 Tue, 2010-11-02 22:16

Biztosan 0,5 evőkanál bors kell bele?
Válaszodat előre is köszönöm.

Hallenback
Keca / Hallenback Tue, 2010-11-02 22:59

Ez relativ! En szeretem ha van egy kicsi csipossege az eteleknek altalaban,de a bors erossegetol is sok fugg. Sztem lehetetlen pontos adatokat megadni eros,jellegzetes izadok eseten,mert ahany termek,annyi variacio. Javaslom az ovatos fuszerezest,es a vegen torteno utoizesitest!
A 0,5 ek helyett ez lenne a legjobb: amennyit az ize,a szakacs izlese megkivan,kb 0,5 ek.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-08-26 21:42

szia.köszi a választ és jo neked mert te szakács vagy és neked igy könnyü mindent el tudsz késziteni és nincs akadály aszámodra.lennne még egy kérdésem de szeretném a nyilvánosságot kizárni persze a fözés már megint ami nem egyszerü annak aki még csak kezdö.

Hallenback
Keca / Hallenback Fri, 2010-08-27 08:07

Ha sokat gyakorlolsz, sokat főzől, teis lehetsz jó a konyhában. Én sose voltam szakács, csak szeretek főzni és van egy papírom róla. Mi lenne a nyilvánosságot kiráró kérdésed?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-08-27 22:25

szia.igazábol csak egy receptre lettem volna kivávcsi de nem szeretttem volna magamat leégetni mások elött.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-08-27 22:37

ez volt ám a gyors válasz.mivel már tul fáradt vagyok ez ma már el marad.de mivel te mindent tanultál a szakmában igy biztos vagyok benne hogy a fortéját a dolgoknak tudod.

Hallenback
Keca / Hallenback Fri, 2010-08-27 22:40

Oks.

Holnap csak délelőtt leszek gépnél, így vasárnapra tudom ígérni a választ majd.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-08-27 22:45

oké.ugyis jo lesz.üdvözletteladdig is.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-08-25 20:19

szia megszertném kérdezni tölled hogy konzerv süritményböl mennyi kell?és ha darált husbol készitem akkor abbol mennyi?üdvözlettel

Hallenback
Keca / Hallenback Wed, 2010-08-25 22:57

Szia!

A mennyiségek javaslatom alapján legyenek annyik, mint az általam felsorolt alapanyagok esetén, abból baj nem lehet. Idővel majd ráérzel, és tudni fogod azt is, hogy egy kis konzerv (májkrémes nagyságú) is elég lehet, ha azt felvizezed, megfelelően fűszerezed.
A lényeg, hogy maradjon meg a paradicsomos jelleg!

Az az igazság, hogy nem szeretem mérni a dolgokat. Idővel mindenkiben kialaul szerintem az, hogy érzi, tudja, látja, hogy mi a sok és mi a kevés. Főzz sokat, és menni fog Neked is!

És egy üveg száraz, magyar bort ne felejts el bontani hozzá:-)

Remélem segítettem!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2010-06-28 11:27

Naná!Gyerekeknek persze nem.Hogy jöttél rá,hogy tényleg Gyermelyit és Barillát használok vegyesen?Panzanit is próbáltam,nem volt rossz,..minden a főzési idő!köszi Éva

Hallenback
Keca / Hallenback Mon, 2010-06-28 11:31

Remélem, hogy a gyerekek még nem boroznak:-) Egyébként a Spar üzleteknek van egy saját márkás tésztájuk, hasonló a kiszerelés és a kinézet a Barillához, csak azok zöld dobozban vannak. Azok is jók!

Hallenback
Keca / Hallenback Sun, 2010-06-27 22:50

Szia gregoreva!

Örülök, hogy bejött. Az olasz tészták totál más ízűek, mint a hazánkban megszokott, magyar társaik. És a spagetti csak egy a sok közül...nyilván vannak viszont ételek, amelyekhez pl. a Gyermei az, amelyik passzol és az olasz tészta nem. Ez így jó!
Remélem egy palack finom bort is nyitottál mellé! :-)

965
olívaolaj 2 ek
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 4 gerezd
sűrített paradicsom 500 g
sonka 300 g
gomba 150 g
0 ízlés szerint
bors 0.5 ek
oregánó 1.5 ek
bazsalikom 1 ek
cukor 1 ek
spagetti tészta 500 g
1.5 ek
napraforgó olaj 0.5 dl
trappista sajt 15 dkg
oregánó 1 szál