r
Nosalty Logó

Milánói spagetti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Keca
Milánói spagetti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A raguhoz

A tésztához és a tálaláshoz

Összesen 965 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A raguhoz

A tésztához és a tálaláshoz

Összesen 3857 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A raguhoz

A tésztához és a tálaláshoz

Összesen 215 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.5 g

Zsír

  • Összesen
    30.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3820.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    346 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    518 mg
  • Nátrium
    2709 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    175.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    331 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    1172 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    35955 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 965 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    186.1 g

Zsír

  • Összesen
    123.5 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15283.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    380 mg
  • Kálcium
    1384 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    549 mg
  • Foszfor
    2074 mg
  • Nátrium
    10835 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    497.9 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    702.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    864 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    123 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    114 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1325 micro
  • Kolin:
    326 mg
  • Retinol - A vitamin:
    470 micro
  • α-karotin
    146 micro
  • β-karotin
    4689 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    143820 micro
  • Lut-zea
    350 micro
Összesen 3857 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    851.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    604 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    261 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    8014 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 215 Kcal

Hozzávalók

A raguhoz

A tésztához és a tálaláshoz

Elkészítés

A raguhoz

  1. Egy nagy edényben felteszünk vizet forrni.
  2. Míg a víz felforr, összevágjuk a hozzávalókat: nagyon apróra a hagymát és a fokhagymát, kis kockákra (kb 1x1 cm) a sonkát (ezért egybe kérjük a boltban, ne szeletelve), és cikkekre a gombát.
  3. Kevés olívaolajon megpároljuk a hagymákat, rátesszük a gombát (párolás közben a gomba veszíteni fog nagyságából, melyet a szeleteléskor vegyünk figyelembe) majd nem sokkal később a sonkát is.
  4. Öntsük fel a paradicsom-sűrítménnyel, fűszerezzük ízlés szerint (a javasolt fűszer mennyiségek a paradicsom sűrítmény összetétele miatt eltérő lehet, ezért gyakran kóstoljuk a ragut).
  5. Amikor a víz felforrt, sózzuk annyira, hogy tengervíz sós legyen. Újraforrás után tegyük bele a tésztát (ne törjük el!), és keverjük meg, hogy minél hamarabb ellepje a víz. Főzzük ¾ puhára, mely lépés az olasz tészták esetén nagyon fontos.
  6. Amennyiben nem fogyasztjuk azonnal, a tésztát bő, hideg vízben hűtsük le teljesen, kevés étolajjal locsoljuk meg, és így tároljuk fogyasztásig.
  7. Reszelt trappista sajttal szórjuk meg étkezés előtt a tésztára tálalt ragut, esetleg friss oregánólevéllel díszítsük!
  8. Jó étvágyat!
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 150
  • 7 napos nézettség: 1182
  • Össznézettség: 290946
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 06.

Ajánló

Előételnek és főételnek is ajánlom. Egy könnyű  száraz fehér-, vagy vörösbort ajánlok hozzá, amiben az olasz fűszerek íze is esetleg visszaköszön.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egy evőkanál tejföl hozzáadásával (elkészülés előtt) még "meg lehet bolondítani" a ragut.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Eddig a Gyermelyit használtam, minden formációban, de a Barilla tényleg bejött!Köszi! Éva

Keca

Szia gregoreva! Örülök, hogy bejött. Az olasz tészták totál más íz?ek, mint a hazánkban megszokott, magyar társaik. És a spagetti csak egy a sok közül...nyilván vannak viszont ételek, amelyekhez pl. a Gyermei az, amelyik passzol és az olasz tészta nem. Ez így jó! Remélem egy palack finom bort is nyitottál mellé! :-)

Éva-Anyóca

Naná!Gyerekeknek persze nem.Hogy jöttél rá,hogy tényleg Gyermelyit és Barillát használok vegyesen?Panzanit is próbáltam,nem volt rossz,..minden a f?zési id?!köszi Éva

Keca

Remélem, hogy a gyerekek még nem boroznak:-) Egyébként a Spar üzleteknek van egy saját márkás tésztájuk, hasonló a kiszerelés és a kinézet a Barillához, csak azok zöld dobozban vannak. Azok is jók!

Éva-Anyóca

Köszi a tippet!Próbálom majd azzal isPersze,hogy nem isznak, az kéne még!!!Éva

Törölt felhasználó

szia megszertném kérdezni tölled hogy konzerv süritményböl mennyi kell?és ha darált husbol készitem akkor abbol mennyi?üdvözlettel

Keca

Szia! A mennyiségek javaslatom alapján legyenek annyik, mint az általam felsorolt alapanyagok esetén, abból baj nem lehet. Id?vel majd ráérzel, és tudni fogod azt is, hogy egy kis konzerv (májkrémes nagyságú) is elég lehet, ha azt felvizezed, megfelel?en f?szerezed. A lényeg, hogy maradjon meg a paradicsomos jelleg! Az az igazság, hogy nem szeretem mérni a dolgokat. Id?vel mindenkiben kialaul szerintem az, hogy érzi, tudja, látja, hogy mi a sok és mi a kevés. F?zz sokat, és menni fog Neked is! És egy üveg száraz, magyar bort ne felejts el bontani hozzá:-) Remélem segítettem!

Törölt felhasználó

Nagyon finom lett :)

Törölt felhasználó

szia.köszi a választ és jo neked mert te szakács vagy és neked igy könnyü mindent el tudsz késziteni és nincs akadály aszámodra.lennne még egy kérdésem de szeretném a nyilvánosságot kizárni persze a fözés már megint ami nem egyszerü annak aki még csak kezdö.

Keca

Ha sokat gyakorlolsz, sokat f?z?l, teis lehetsz jó a konyhában. Én sose voltam szakács, csak szeretek f?zni és van egy papírom róla. Mi lenne a nyilvánosságot kiráró kérdésed?

Törölt felhasználó

szia.igazábol csak egy receptre lettem volna kivávcsi de nem szeretttem volna magamat leégetni mások elött.

Keca

hallenback@tvnetwork.hu Ide írj mailt, és ha tudok, segítek!

Törölt felhasználó

ez volt ám a gyors válasz.mivel már tul fáradt vagyok ez ma már el marad.de mivel te mindent tanultál a szakmában igy biztos vagyok benne hogy a fortéját a dolgoknak tudod.

Keca

Oks. Holnap csak délel?tt leszek gépnél, így vasárnapra tudom ígérni a választ majd.

Törölt felhasználó

oké.ugyis jo lesz.üdvözletteladdig is.

Törölt felhasználó

Biztosan 0,5 ev?kanál bors kell bele? Válaszodat el?re is köszönöm.

Keca

Ez relativ! En szeretem ha van egy kicsi csipossege az eteleknek altalaban,de a bors erossegetol is sok fugg. Sztem lehetetlen pontos adatokat megadni eros,jellegzetes izadok eseten,mert ahany termek,annyi variacio. Javaslom az ovatos fuszerezest,es a vegen torteno utoizesitest! A 0,5 ek helyett ez lenne a legjobb: amennyit az ize,a szakacs izlese megkivan,kb 0,5 ek.

ics21

A tegnap elkeszitettem! NAgyon finom lett...en szemelyesen nem szeretem a teszta feleket, de "sajna" a parom velem ellentetben nagyon...igy gondoltam meglepem...volt is meglepodes,meg az en reszemrol is...2-en elfogyasztottuk a 4 szemelyes adag 3/4-et! :)) Koszi a receptet! :*

Keca

  Örülök, h ízlett! Jó tudni (ha jók az infüim), h az általam említett tészta család durum lisztb?l készül, tehát kevésbé egészségtelen, mint hagyományos testvére! Egészségetekre!

Cicmic

Mi sonka helyett darált hússal szeretjük, így is finom lett, jó recept!

zsuzska82

Akkor az már bolognai ragu. A milánói ragu a sonka és gomba kombinációja.

Keca

Így milánói. Darált hússal vmi más, de nem bolognai! Az megint teljesen más recept:-) A lényeg, h finom volt, örömmel olvasom. Egészségetekre!

Cicmic

Egyetértek, sonkával milánói, de darált hússal jobban ízlik, próbáltam már többször sonkával, nem jött be. És persze attól nem lesz bolognai, ha a sonkát kicserélem darált húsra, ebben is egyetértünk. Köszi :-) Cicmic

Keca

Az a lényeg, h finom lett! :-) Minden más már a szakács kreativitása!:-)

Hozzávalók

A raguhoz

A tésztához és a tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

A legnépszerűbb magyar sütik

Zserbó, flódni, krémes - ki ne szeretné a három közül legalább az egyiket? A Konyhafőnök mai adásában a csapatoknak közülük kellett választani!