r
Nosalty Logó

Klasszikus minestrone leves

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Dávid
Klasszikus minestrone leves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 431 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 2582 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 83 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    23.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1114.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    351 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    368 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    394 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    292 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    88 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    365 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    829 micro
  • β-karotin
    2888 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    5186 micro
  • Lut-zea
    1425 micro
Összesen 431 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    143.1 g

Zsír

  • Összesen
    44.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6684.6 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    2107 mg
  • Vas
    55 mg
  • Magnézium
    1107 mg
  • Foszfor
    2207 mg
  • Nátrium
    1034 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    397.2 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    92 mg

VÍZ

  • Összesen
    2364.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1752 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    207 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    527 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2189 micro
  • Kolin:
    428 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    4972 micro
  • β-karotin
    17328 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    31116 micro
  • Lut-zea
    8549 micro
Összesen 2582 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    163 micro
  • β-karotin
    569 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1023 micro
  • Lut-zea
    281 micro
Összesen 83 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát apróra kockára vágjuk. A sárgarépát hosszában negyedeljük, majd felkockázzuk, a zellert pedig hasonló méretű darabokra vágjuk, mint a sárgarépa.
  2. Egy edényben olajat hevítünk, majd hozzáadjuk a hagymát, a répát és a zeller is. Közepes lángon 10-12 percig pároljuk (megpirítani nem kell!), ez lesz a levesünk alapja.
  3. Ha már kezdenek puhulni a zöldségek, akkor hozzáadjuk az apróra vágott vagy zúzott fokhagymát és az oregánót. Alaposan elkeverjük, majd felöntjük a borral. Hagyjuk néhány percig forrni, hogy elpárologjon az alkohol, utána hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, elkeverjük, majd felöntjük a darabolt paradicsommal és a vízzel.
  4. Hozzáadjuk a parmezánvéget, a félkarikára vágott cukkinit és a felaprított kelkáposztát is, majd 10-12 percig főzzük percig főzzük. Közben ízlés szerint sózzuk a levest.
  5. Ezután mehet bele tészta, és addig főzzük, amíg az teljesen meg nem puhul. Ha túl sűrű lenne, adjunk hozzá még kevés vizet.
  6. Friss bazsalikommal és reszelt parmezánnal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 499
  • Tegnapi nézettség: 149
  • 7 napos nézettség: 1239
  • Össznézettség: 397655
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 05.

Receptkategóriák

további kategória: mentes receptek kategória: vegetáriánus receptek

Receptjellemzők

Elképesztően tartalmas leves, és aki az olasz ízeket szereti, az biztosan nem fog csalódni ebben sem!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...