Zöldségből is süthetsz sütit!

A friss zöldségekből bármit készíthetsz! Levest, salátát, vagdaltat, de csak kevesen gondolkoznak süteményben a cukkini vagy a sárgarépa láttán. Pedig érdemes!

Cukkinit a sütibe!

Számomra az egyik legkellemesebb csalódás volt a cukkini mint sütemény-alapanyag! Egy „szerencsétlen" zöldség már napok óta várta, hogy felszeleteljem és kirántsam, esetleg krémlevessé főzzem és pürésítsem, amikor egy isteni szikra pattant ki a fejemből. Nosza, hámozni és durvára reszelni a cukkinit, és dúsítani vele egy egyszerű kevert tésztát. Az eredmény minden várakozást felülmúlt!

Nyuszikának répatortát!

A húsvét már elmúlt, a nyuszikás vicceket mindenki ismeri, de a répa örök sláger! A friss, ropogós sárgarépát nemcsak a nyuszik szeretik, hanem a desszertőrültek is tehetnek vele egy próbát. A NoSaltyn számtalan répatortát és répás muffint találsz, de akár kókuszgolyót is „hamisíthatsz" belőle, vagy felturbózhatod vele a zabtallért, a mandulatortát vagy a túrós süteményt!

Tökkel sütöttek...

Nem tökkel ütött, aki tökkel sütött... Elnézést a szóviccért, de ez a gondolat remekül megállja a helyét szerintem. A téli szezon sztárja, a sütőtök, ugyan már csak elvétve akad a piacokon vagy a zöldségeseknél, de egyéb tökfajták sütésre készen várnak! A tököt – mint a vele rokonságban álló cukkinit – belereszelhetjük a sütemény tésztájába, de édesítve, töltelékként is remek, a szokásos kapor és a mák is jó barátja!

Cékla

A céklára ne csak mint természetes ételszínezékre gondolj, ha sütit szeretnél sütni! A nyers vagy puhára főzött, gyönyörű, vöröses-lilás gumókból készült reszelék ugyanis lágyabbá, selymesebbé, krémesebbé teszik a csokitortát, a muffint, a kuglófot és más desszerteket. A csokoládé és a dió is pompásan illik hozzá, ha még nem próbáltad ki, itt az ideje!

Reformsütik a javából! >>

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

15 sercegős sertéssült, ami az utolsó falatig élvezet

Készítsünk egy klasszikus, sült sertéshúsos fogást, mert ezekkel lehetetlen mellényúlni. Szaftosak, omlósak, de ha kell, ropogósak és aranybarnák. Serpenyőben, sütőben, rántva vagy roston: mindegy, hogyan sütjük, a siker (és az üresre törölt tányér) garantált.

Nosalty

5 őszi finomság, amit csak most tehetsz el a kamrába

Ugyan az ősz már a zord hónapok felé vezet minket, amikor szinte alig vannak friss alapanyagok a boltban, még nem kell teljesen lemondanunk a befőzésről és a különböző finomságok eltevéséről. Sőt, az évszak rengeteg kincsét csak most tudjuk későbbre megőrizni. Lássuk, mik ezek!

Lakos Benedek

További cikkek

Na, ezért isszák tejjel a teát az angolok

Rengeteg különböző fajta tea létezik a világon, és ezen felül az elkészítési és fogyasztási módszerek is igen sokszínűek. Az egyik legismertebb és legkevésbé érthető kombináció a tejes tea, ami a britek nagy kedvence. De hogyan született meg ez a furcsa ital?