Zöldségből is süthetsz sütit!

A friss zöldségekből bármit készíthetsz! Levest, salátát, vagdaltat, de csak kevesen gondolkoznak süteményben a cukkini vagy a sárgarépa láttán. Pedig érdemes!

Cukkinit a sütibe!

Számomra az egyik legkellemesebb csalódás volt a cukkini mint sütemény-alapanyag! Egy „szerencsétlen" zöldség már napok óta várta, hogy felszeleteljem és kirántsam, esetleg krémlevessé főzzem és pürésítsem, amikor egy isteni szikra pattant ki a fejemből. Nosza, hámozni és durvára reszelni a cukkinit, és dúsítani vele egy egyszerű kevert tésztát. Az eredmény minden várakozást felülmúlt!

Nyuszikának répatortát!

A húsvét már elmúlt, a nyuszikás vicceket mindenki ismeri, de a répa örök sláger! A friss, ropogós sárgarépát nemcsak a nyuszik szeretik, hanem a desszertőrültek is tehetnek vele egy próbát. A NoSaltyn számtalan répatortát és répás muffint találsz, de akár kókuszgolyót is „hamisíthatsz" belőle, vagy felturbózhatod vele a zabtallért, a mandulatortát vagy a túrós süteményt!

Tökkel sütöttek...

Nem tökkel ütött, aki tökkel sütött... Elnézést a szóviccért, de ez a gondolat remekül megállja a helyét szerintem. A téli szezon sztárja, a sütőtök, ugyan már csak elvétve akad a piacokon vagy a zöldségeseknél, de egyéb tökfajták sütésre készen várnak! A tököt – mint a vele rokonságban álló cukkinit – belereszelhetjük a sütemény tésztájába, de édesítve, töltelékként is remek, a szokásos kapor és a mák is jó barátja!

Cékla

A céklára ne csak mint természetes ételszínezékre gondolj, ha sütit szeretnél sütni! A nyers vagy puhára főzött, gyönyörű, vöröses-lilás gumókból készült reszelék ugyanis lágyabbá, selymesebbé, krémesebbé teszik a csokitortát, a muffint, a kuglófot és más desszerteket. A csokoládé és a dió is pompásan illik hozzá, ha még nem próbáltad ki, itt az ideje!

Reformsütik a javából! >>

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek