r
Nosalty Logó

Diós répatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Diós répatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 445 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 4445 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 354 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    274.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.3 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    28 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    696 micro
  • β-karotin
    1661 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 445 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.8 g

Zsír

  • Összesen
    278.4 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    103 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2742.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    525 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    372 mg
  • Foszfor
    1275 mg
  • Nátrium
    470 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    452.7 g
  • Cukor
    311 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    279.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1829 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    49 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    250 micro
  • Kolin:
    390 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    6963 micro
  • β-karotin
    16611 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1240 micro
Összesen 4445 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    218.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    555 micro
  • β-karotin
    1325 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 354 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük, kivajazzuk, kilisztezünk egy tortaformát. A tésztához lereszeljük a répát, és összekeverjük a durvára darált (vagy késsel apróra vágott) dióval.
  2. Egy tálba szitáljuk a liszteket, hozzáadjuk a sütőport és a fűszereket, a reszelt narancshéjat, majd jól elkeverjük.
  3. A tojást habosra verjük, beleöntjük az olajat, a cukrot, majd a répás keveréket, és végül gyorsan összeforgatjuk a lisztes keverékkel is.
  4. A masszát a tortaformába tesszük, és megsütjük.
  5. Ha kész (fogpiszkálóval ellenőrizhetjük), kivesszük a tepsiből, és a formában hagyjuk kicsit hűlni (kb. 30 perc).
  6. A máz hozzávalóit elkeverjük, és ráöntjük a kihűlt tésztára. Kicsi rázogatjuk, esetleg kanállal elsimítjuk, hogy egyenletesen fedjen. A tortát formával együtt betesszük a hűtőbe és hagyjuk, hogy megdermedjen a teteje (ez legalább fél óra, de minél tovább hagyjuk, annál jobb).
  7. Végül a tetejét marcipánnal vagy esetleg darált dióval, mandulaszeletekkel díszítjük. Hagyhatjuk tortaformában, én kockákra vágtam.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 143
  • 7 napos nézettség: 824
  • Össznézettség: 347945
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 22.

Ajánló

A mascarpone helyettesíthető krémsajttal is, úgy valamivel olcsóbban kijön a máz. A teteje elég édes, ha valaki nem szereti, akkor kevesebb porcukorral keverje, vagy adjon hozzá esetleg kevés narancslevet.

Receptkategóriák

Pár éve ettem először répatortát kolleganőm jóvoltából. Rá is kattantam rendesen, volt időm, amikor hetente útba ejtettük a gyorsétterem kávézóját egy-egy sütizés erejéig, és bármennyi ideig néztem a kínálatot, mindig a répatortánál kötöttem ki. Nemrég az egyik kedvenc boltom dekorációs részlegén szúrtam ki egy csomag marcipánrépát. Meg is vettem rögtön, gondolván majd jól jön, ha egyszer répatortát sütök. Mondanom sem kell: nem kellett sokáig várni ;) Ráadásul elég volt a marcipánok fele, úgyhogy már a húsvéti adaghoz is van dekoráció. :) Feltéve, hogy bírok várni addig a következő adaggal...

Hozzászólások (28)

P.

Isteni a fotó is!

Bató Edit

Szia Asztika! Nagyon tetszik a sütid, f?szeres és krémes... hmmm A fotód is nagyon tetszik! A jöv? héten meg is sütöm. Üdv.Edit

Törölt felhasználó

Köszönöm :) A kép egy fotózni tanulós délel?tt készült ( az érdem "tanáromat", Iván Ottót is illeti ;)), melyr?l részletek az érdekl?d?knek a blogomon ;)) Bízom benne, hogy soron következ? receptjeimhez már hasonló min?ség? fotók társulnak majd!

ancsishef

Szia Asztika! Jól látom,hogy cukor nem kerül a tésztába??? Köszönöm válaszod, ancsishef

Törölt felhasználó

Szia. Az én izlésemnek elég édes volt a répából adódó, és a tetején lév? mázban található cukor. Mindenesetre beirtam a hozzávalókhoz, nehogy csalódás legyen annak, aki több édességre vágyik ;)

Törölt felhasználó

Megsütöttem, de máz nélkül, mert nem volt itthon mascarpone. Tettem bele egy 15dkg cukrot, de nekem így sem volt elég édes és kissé száraz is lett, de biztos túlsütöttem. Lehet, hogy a répa nem volt elég édes?

Törölt felhasználó

Lehetséges, de szerintem a máz hiánya miatt is lehetett száraz, mert szerintem abból is szív fel a tészta. És lehet, hogy abból jött át az édesség is? Nekem frissen sülve brutál édesnek t?nt a máz, másnap már nem volt olyan vészes, de úgy is elég volt összességében. Csináltam már több alkalommal, nekem sem volt vele gond :( Nem tudom mi lehetett nálad a baj :(

picur11

Szia Asztika, Elárulod, hol vetted a marcipánrépákat? :) Nagyon jó a recept, húsvétra szeretném megsütni. Üdv, Kata

Törölt felhasználó

Én az Ázsia Bt.ben vettem. VAn eper is, már ki is néztem magamnak ;) De egyébként marcipánból is meg tudod csinálni egy kis kézügyességgel.

Hobbigilda

Párom anyukájának sütöttük meg szülinapjára a tortát, isteni lett! Köszi! Orsi

evetke75

Húsvétra elkészítettem,hamar elfogyott.köszi

Törölt felhasználó

Elkészítettem, 10 dkg cukorral meg a mázzal nekem már túl édes lett. Legközelebb biztos, hogy nem rakok bele cukrot, szerintem a répa is elég édes benne. Valószín? azért így is hamar el fog fogyni.

Törölt felhasználó

Remélem, hogy nem romlik rátok ;) Ha visszaolvasod láthatod, hogy alapból én sem tettem bele, és nekem még úgy is kicsit édes volt. Utána korrigáltam, mert tudom, hogy én nem szeretem azt az édességet sem, amit átlag cukrászdában adnak :) Úgy látszik nem vagyok egyedül, meg látható mennyire különböz? az édességigény. Nah,majd újra módosítok a recepten ;)

Törölt felhasználó

Igen, láttam, de kés?n vettem észre. úgy látszik hasonló az ízlésünk akkor. Az is lehet, hogy nálam a répa sikerült picit többre és attól lett édeskésebb. Mindenesetre én a cukor nélküli verzióra szavazok, de tudom mindenkinek más jön be. Egyébként isteni a recept, nagyon imádtam az illatát sütés után, nagyon jók benne a f?szerek is, minden!

Törölt felhasználó

A hozzávalók nem tartalmazzák a tojások számát.Hogyan kell majd a tojásokat keverni?Külön?(fehérje-sárgája)

Törölt felhasználó

Ott van a listában, hogy 2 db tojás kell. Nem kell különválasztani, csak felütöd és felvered :)

Törölt felhasználó

Kedves Asztika! A feleségem szülinapjára szeretném megsütni ezt a tortát holnapután. F? kérdésem az, hogy a teljes ki?rlés? lisztnek rozsliszt is jó, vagy tönkölynek kell lennie? Amúgy minden megvan már, nagyon izgulok :-)

Törölt felhasználó

Szia, a rozsliszttel nekem nincs jó tapasztalat, kisebb a sikértartalma, ha jól tudom és jobban összesik, amit sütsz vele. Én Sparból szoktam, vagy biopont teljes ki?rlés? BÚZAlisztet használni. Ha nem találsz ilyet, akkor inkább tönköly, de azzal még nem próbáltam, ezért lehet jobb, ha sima lisztet használsz,nehogy gond legyen a meglepivel ;)

Törölt felhasználó

Asztika, köszönöm válaszod. Akkor a rozslisztet kidobom... csak vicceltem :-) Majd megsütöm kenyérnek. Van esetleg valami plusz praktika, amit zöldfül?ként (férfiként) érdemes betartani, de annyira triviális, hogy nem írtad le?

Törölt felhasználó

Ami fontos,hogy sütés után hagyd kicsit h?lni, mert amúgy morzsálódósabb lehet. Ha kih?lt, akkor szedd szét a formát, hogy ne akkor kelljen ezzel bajlódni, amikor a máz is rákerül. Szerintem ugyanis egyszer?bb, ha a kih?lés után visszakapcsolod a formát és a mázt úgy rakod rá, mert akkor szép egyenletes lesz a teteje. A mázban lév? cukormennyiséget érdemes ellen?rízni, mert nekem - kevésbé édesszájúként - ha van cukor a tésztában és a mázban is, akkor az már sok. Fokozatosan keverd bele és közben kóstolgasd ;) Más nem jut eszembe, úgy gondolom viszonylag könnyen elkészíthet? a recept, a sütési id?re figyelj még,mert süt?nként más más, és lehet,hogy ami nálam ennyi fok és ennyi id?, nálad már odaég. Én általában 5 perccel a lejárat el?tt már figyelgetem, és ha a lejáratkor még kicsit nyers, akkor visszarakom pár percre. Remélem mindenr endben lesz!!

Törölt felhasználó

Na sikerült ám! Nagyon finom lett, talán egy árnyalattal kevesebb f?szert teszek bele legközelebb, reszeltem bele még szerecsendiót is. Kicsit mézeskalácsos lett :-) Meg kissé lapos, mert nem gondoltam át el?tte, hogy a frissen vásárolt tortaformám 28-as. Nekem a krém nagyon tetszett, bár a cukor még így kicsit sok lett, hogy nem raktam bele a 20 dekát. Tisztán mascarponéb?l csináltam. Lánykámnak a teteje nem jött be, szerinte "fúj, olyan répás" volt, hiába mondtam, hogy abban egy deka répa sincs, csak sajt meg narancslé, nem hitte el. Bezzeg amiben a répa volt az meg "nyamm" :-). És végül is akinek sütöttem, az szerette, ez a lényeg. Mégegyszer köszönöm Asztika!

Törölt felhasználó

Jaj, nagyon örülök, hogy sikerült :) Hát igen, f?szer és a répakérdés, nameg a cukor elég szubjektív ;) Nekem hugom is csak addig nyakalta be ezerrel a süt?tökös pitémet, amíg meg nem tudta, hogy süt?tök van benne. Utána bezzeg fúj... :P

Törölt felhasználó

Szia! A 10 dkg barna cukrot a tojáshoz keverted?Nem látom leírva a receptben.

Törölt felhasználó

Igen.

Törölt felhasználó

Azt szeretném megkérdezni,hogy krémsajt is, és mascarpone is kell egyaránt, vagy csak 10 deka krémsajt?

Törölt felhasználó

Alaprecept szerint mindkett?, de mivel a mascarpone költségesebb, spórolni lehet úgy, hogy annak a mennyiségét is krémsajttal helyettesíted (tehát a receptben írt 10 dek krémsajt plusz a mascarponéhoz írt mennyiség is krémsajtból :))

Törölt felhasználó

Nagyon jó recept, én néhány változtatással készítettem el: A tojássárgát külön kevertem ki 4 dkg cukorral, és az olajjal. Az olaj hozzáadása el?tt pár csepp citromlevet adtam a sárgájához, és óvatosan adagoltam az olajat, így egy majonéz állagú anyagot kaptam. Szintén külön felvertem a tojásfehérjéket 6 dkg cukorral, mivel elég tömör a tészta, és ez is lazít rajta. Én csak teljes ki?rlés? rozsliszttel dolgoztam, és tettem a tésztához még 4 ev?kanál tejet is (bírt volna még el 1-2 ev?kanállal, de így már elég laza lett). A többi a recept szerint ment bele. El?ször a répát, a diót és a f?szereket tettem a sárgájához, ezután a süt?poros lisztet (1 csomag süt?porral, a liszt miatt), majd a tojáshab egyik felét durván, hígításnak, a második felét pedig lazán kevertem a tésztához, hogy ne törjem össze a habot.

Nuskafruska

Üdv mindenkinek! Még nagyon kezd? szakács vagyok, valaki meg tudná mondani mit jelent az mk fahéj? mer?kanál ? :D...csak nem :D Köszönöm el?re is!! Üdv

Törölt felhasználó

Jó irányba gondolkodsz. Nem mer?kanál, hanem mokkáskanál. :) (És csapott legyen az a mokkáskanál, mert púpos kanálnyi fahéjjal nagyon dominánsan fahéjas lesz a torta.)

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

„Ez is egy vonzereje a thai konyhának, hogy tud nyitott...

Hogyan vált a thai gasztronómia világszinten ismertté, és hogyan hódította meg Budapestet is? Miben különbözik a kínai és más ázsiai konyháktól, és milyen ételek vannak a pad thaion túl? Ezekre a kérdésekre mind választ ad Ambrus Krisztián, a Parázs Thai Étterem ügyvezetője a 24.hu gasztronómiai podcastjában, a Filézőben.

Nosalty

További cikkek