r
Nosalty Logó

Tökös-mákos rétes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vica
Tökös-mákos rétes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 726 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 2901 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 255 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    40.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1146.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    578 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    380 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    98.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    258 micro
Összesen 726 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.3 g

Zsír

  • Összesen
    160.2 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    75 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4587.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    2311 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    617 mg
  • Foszfor
    1518 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    332.1 g
  • Cukor
    181 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    393.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    335 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1032 micro
Összesen 2901 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    402 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 255 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mákot összekeverjük a cukorral, majd ledaráljuk.
  2. A tököt meghámozzuk, félbevágjuk, magját kivájjuk, lereszeljük.
  3. A reszelt tököt a darált cukros mákhoz és a mazsolához keverjük.
  4. A réteslapot nedves konyharuhán kiterítjük, óvatosan lapokra szedjük. A lapokat egyesével, ecsettel vékonyan megkenjük olajjal, és 2-3 lapot egymásra fektetünk.
  5. Az egyik szélére halmozzuk a töltelék 1/3 részét, megszórjuk egy kevés búzadarával, hogy a tök esetleges levét megfogja. Így nem ázik el a rétesünk.
  6. Konyharuha segítségével óvatosan feltekerjük.
  7. Kikent tepsibe tesszük, a tetejét lekenjük olajjal és tejföllel.
  8. Hasonlóképpen járunk el a másik 2 adaggal.
  9. Forró sütőben 20-30 perc alatt aranyszínűre, ropogósra sütjük.
  10. Porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 61
  • 7 napos nézettség: 309
  • Össznézettség: 90883
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 29.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gyermekkoromban Édesanyám rendszeresen készítette. Ő  a tésztát is saját kezűleg nyújtotta. Nagyon ízletes rétes.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szia! Felkeltette az érdekl?désemet ez a rétes az egyszer?sége és a különlegessége miatt. Megmondanád, hogy milyen az íze? Mi dominál a tök íz vagy a mák? Még nem kóstoltam hasonlót. El?re is köszönöm. Erika

Vica

Szia Erika! Ez egy nagyon kedvelt régi ?rségi étel. Mivel a tök íze önmagában nagyon semleges így a rétesben is a mák illetve a cukor íze dominál. A tökt?l a rétes csak finom szaftos lesz nem tök íz?. Majdnem olyan mintha alma lenne benne. De szerintem ez sokkal finomabb:-) Remélem Neked is ízleni fog.

Törölt felhasználó

Köszönöm a válaszod! Kipróbálom. :)

zsu83

Párom kedvence, már rég készült... Ma meglepem vele:)

Törölt felhasználó

Kedves Vica! Én is gyakran készítem a tökös-mákos rétest, ugyanilyen módon és imádjuk! F?ként nyáron, magam termelte friss tökb?l szeretem készíteni, isteni!

nekemannyima

Ez az igazi:)))Nagyim így csinálta,aki zalai volt.9 tepsinél kevesebb rétest sose csinált.És nyújtotta mindig:))Igaz félnapos tevékenység volt,és az a sokféle töltelék!!!!.? zsemlemorzsát használt,nem darát.De ez szinte mindegy.De jó, hogy feltetted:)))

Vica

Kedves Miggy és Nekemannyima! Nagyon örülök neki, hogy a ti tetszéseteket is elnyerte ez a nagyon finom, ?rségi rétes.

pussycat

Kedves Vica! Nekem gyerekkorom ota ez a kedvenc sutemenyem. Rendszeresen keszitek is, de mivel mar 28eve, hogy Ausztraliaban elek, es itt nem kapok olyan tokot mint otthon, igy en megprobaltam, cukkinival kesziteni. Nagyon finom igy is. Ma eppen sutottem, es nem tudom abbahagyni az evest. Isteni. Veronika

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek