r
Nosalty Logó

Cukkinis sütemény Hossó Anitától

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Cukkinis sütemény Hossó Anitától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 829 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 4979 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 318 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    43 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    910.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    407 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.1 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1520 micro
Összesen 829 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.3 g

Zsír

  • Összesen
    258.3 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    115 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5461.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    1206 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    331 mg
  • Foszfor
    2442 mg
  • Nátrium
    1265 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    606.8 g
  • Cukor
    323 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    554 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    349 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    73 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    371 micro
  • Kolin:
    680 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    468 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9121 micro
Összesen 4979 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    349.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    584 micro
Összesen 318 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukkinit meghámozzuk, magozzuk, lereszeljük.
  2. A lisztet elkeverjük a dióval, sütőporral, szódabikarbónával, fűszerekkel.
  3. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, csipetnyi sóval, majd hozzáadjuk az olajat is.
  4. Hozzákeverjük a cukkinit, ha levet eresztene, kinyomkodjuk, majd beletesszük a lisztes keveréket is.
  5. Zsiradékkal kikent, lisztezett tepsibe/muffin-/szufléformába öntjük.
  6. Előmelegített sütőben kb. 45-50 percig sütjük (a formától függ).
  7. Hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük, ízlés szerint porcukorral megszórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 21x32
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 11004
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 17.

Ajánló

Egy gyors, kevert sütemény, egy egyszerű alapanyaggal, de annál különlegesebb ízvilággal! Folpackba csomagolva sokáig eláll, persze csak, ha marad belőle.:) Aki szereti, tehet bele 10 dkg mazsolát is.

Receptkategóriák

Ezt a receptet még tavaly nyáron kaptam az utcánkban lakó könyvtárosunktól, de valamiért nem került kipróbálásra. Idén sok cukkini termett a kertben, így eszembe jutott a porosodó recept. Az íze kicsit a sárgarépás süteményekre emlékeztet, nagyon finom a fűszerektől. Fázisfotókkal kiegészítve itt látható.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?