r
Nosalty Logó

Répatorta ahogy Emőke készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Emőke
Répatorta ahogy Emőke készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 633 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 5067 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 334 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    37.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    303.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.8 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    341 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    1160 micro
  • β-karotin
    2776 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 633 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    61.2 g

Zsír

  • Összesen
    298.8 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    124 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    468 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2425.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    495 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    258 mg
  • Foszfor
    858 mg
  • Nátrium
    692 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    558.4 g
  • Cukor
    375 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    364.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2728 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    382 mg
  • Retinol - A vitamin:
    490 micro
  • α-karotin
    9284 micro
  • β-karotin
    22209 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1210 micro
Összesen 5067 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    612 micro
  • β-karotin
    1465 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 334 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Melegítsük elő a sütőt.
  2. Béleljünk ki sütőpapírral egy megadott méretű tepsit.
  3. Verjük fel a tojást, adjuk hozzá az olajat, barna cukrot és a finomra reszelt répát, mazsolát és a darabokra tört diót.
  4. Adjuk hozzá a lisztet, sót, szódabikarbónát, fahéjat és szerecsendiót. Keverjük jól össze.
  5. Öntsük a keveréket a tepsibe és süssük tűpróbáig. Majd hagyjuk hűlni.
  6. Krém: Keverjünk össze mindent egy keverőtálban és kenjük meg vele a tortaszelet tetejét.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Tepsi mérete: 23x13
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 651
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 39
  • Össznézettség: 68402
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 09.

Ajánló

Nincs répaíze a tortának, bátran ajánlom annak, aki eddig még csak szemezett vele. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rachel Allen Bake c. könyvéből származik a recept. Nagyon bevált recept. Nekem kb. 60-65 perc alatt sül meg.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Édes apróságok húsvétra

Csokitojás helyett valami kézzel készített, sütött, gyúrt kis kedvességet adnál a locsolóknak? Segítünk, jöjjenek a legkedvesebb édes apróságok húsvétra!

Nosalty

További cikkek

31 gyönyörű étel, amit mindenképpen készíts el idén márciusban

Végre itt a március, a (naptári) tavasz első napjai, egyre tovább van világos esténként, a madarak csicseregnek hajnalban, a zöldség- és gyümölcskínálat nőttön nő és színesedik, sőt, idén erre a hónapra esik a nőnap és március 15-e mellett a húsvét is! Erre az időszakra tehát ennek tudatában mutatjuk a legszebb receptjeinket.