r
Nosalty Logó

Répatorta ahogy Emőke készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Emőke
Répatorta ahogy Emőke készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 633 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 5067 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 334 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    37.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    303.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.8 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    341 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    1160 micro
  • β-karotin
    2776 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 633 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    61.2 g

Zsír

  • Összesen
    298.8 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    124 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    468 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2425.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    495 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    258 mg
  • Foszfor
    858 mg
  • Nátrium
    692 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    558.4 g
  • Cukor
    375 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    364.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2728 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    382 mg
  • Retinol - A vitamin:
    490 micro
  • α-karotin
    9284 micro
  • β-karotin
    22209 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1210 micro
Összesen 5067 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    612 micro
  • β-karotin
    1465 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 334 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Melegítsük elő a sütőt.
  2. Béleljünk ki sütőpapírral egy megadott méretű tepsit.
  3. Verjük fel a tojást, adjuk hozzá az olajat, barna cukrot és a finomra reszelt répát, mazsolát és a darabokra tört diót.
  4. Adjuk hozzá a lisztet, sót, szódabikarbónát, fahéjat és szerecsendiót. Keverjük jól össze.
  5. Öntsük a keveréket a tepsibe és süssük tűpróbáig. Majd hagyjuk hűlni.
  6. Krém: Keverjünk össze mindent egy keverőtálban és kenjük meg vele a tortaszelet tetejét.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Tepsi mérete: 23x13
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 66
  • Össznézettség: 62919
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 09.

Ajánló

Nincs répaíze a tortának, bátran ajánlom annak, aki eddig még csak szemezett vele. :)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Rachel Allen Bake c. könyvéből származik a recept. Nagyon bevált recept. Nekem kb. 60-65 perc alatt sül meg.

Hozzászólások (13)

szaboadel

Kedves Em?ke! Elmentettem a receptedet, ki fogom próbálni, mivel nagyon szeretek új dolgokkal, ízekkel kísérletezni. Üdv. további szép napot kívánok: Adél

Emőke

Kedves Adél! Örülök és remélem ízleni fog. A mi családunk nagyon szereti. :) üdv. E.

huamar

Kedves Em?ke! Holnap szeretném elkészíteni ezt a sütit, de megakadtam a tepsi méreténél. Tényleg ennyire pici (23X13 cm) tepsiben kell sütni? Hány szelet van ebb?l? Üdv, A.

Emőke

Kedves Huamar! Ez nem nagy torta, amint összekevered a hozzávalókat fogod látni mekkora méret? tepsire van szükséged. Lehet sütni kapcsos tortaformában is (kb. 18-20 cm-s formájúban). De akár muffinformában is. (Én néha egy 30x20-as tepsiben sütöm, akkor olyan "magas", mint ahogy a képen látod) Remélem tudtam segíteni! üdv. E.

Törölt felhasználó

Köszönöm. A répatortát már annyiszor ki akartam próbálni, de valahogy mindig elmaradt, pedig nagyon kíváncsi vagyok rá, na de majd most! :)

Emőke

:)) Támogatom az ötletet! :) Remélem ízleni fog! :)

sfd

Kedves Em?ke! Ritkán dicsérek meg receptet, de ez telitalálat. Egy baj van vele, nem lehet neki ellenállni :)

Emőke

Szia! Nagyon örülök! :))

Monique

Kedves Em?ke! Elkészítettem a répatortát! Pár perce sült ki, isteni karácsonyi illat kavarog a lakásban. Annak ellenére, hogy a családom összes tagja imádja ezt a tortát, most el?ször készítettem el. Rögtön dupláztam az adagot, kivétel a cukrot, mert azt én egy kicsit sokalltam benne. Viszont a dióból többet tettem bele és a narancshéját én a tésztájához kevertem inkább. Mennyei lett! :) Köszönöm a receptet! Szép napot! Monique

Emőke

Kedves Monique! Örülök és köszönöm a visszajelzést. :) A cukorból szerencsére bármikor bármennyit vissza lehet venni. :)) üdv. Em?ke

ZiziBaba

Kedves Em?ke! Zseniális, Hétf?n este munka után összedobtam (mivel botor módon túl sok sárgarépát vettem és a hétvégi f?zöcskézés nem emésztette fel a készleteket). A liszt egy részét (kb az 1/3-át) én darált dióval helyettesítettem, ajánlom mindenkinek!

Emőke

Szia! :) Nagyon örülök, hogy ízlett!! :) Jó ötlet a dió! ;) üdv. Em?ke

Törölt felhasználó

Én szintén munka után dobtam össze.. :) Nagyon gyors és nagyon finom. Nem gondoltam volna, hogy ilyen finom a répatorta. Ez egy nagyon eltalált recept!

Emőke

szia! :) nagyon örülök, hogy ízlett!! :) üdv. E.

Kasziba Zsuzsi

Kedves Em?ke! Elkészítettem a sütidet egy olyan kedves ismer?sömnek, (és a vendégeinek) aki nem nagyon eszik sok cukrot, és lisztet. A következ? változtatásokkal: csak 10dkg. cukrot tettem a tésztába, és a fele lisztet. A többi lisztet darált dióval pótoltam. Valamint a tésztába is tettem egy narancs reszelt héját. A krémbe pedig csak egy pici édesít?t a cukor helyett. Sajnos én nem ettem, bel?le, de amikor sült isteni illata volt, és mikor kivettem, gyönyör? színe. A lényeg, hogy azt mondta az ismer?söm, isteni volt, és a vendégei is agyon dicsérték. Most jövök én. :-) A héten magamnak is megsütöm. Alig várom, hogy én is egyek bel?le.

Emőke

Kedves Zsuzsi! Nagyon örülök, hogy sikerült egészségesebben elkészíteni!! És örülök, hogy ízlett az ismer?södnek is. :) Remélem Neked is fog! :) üdv. Em?ke

Törölt felhasználó

Kedves Emoke! Eloszor is szeretnem megkoszonni ezt az isteni receptet! En Angliaban elek es itt a repatorta nagyon kozkedvelt. Megkostolta az egyik angol ismerosom aki foszakacs volt egy 5 csillagos hotelbe es azt mondta h ez a legjobb repatorta amit valaha is kostolt. Gondoltam megosztom az elismerest mert teged is illet. Ez a kedvenc receptem. Meg csak egy eve sutogetek es ez a recept sok onbizalmat adott . Koszonom meg egyszer ! Puszi, Barbi

Emőke

Kedves Barbi! Nagyon kedves vagy, köszönöm! :) Nem saját recept, de tényleg nagyon-nagyon jó és szeretjük mi is mindannyian! :) Örülök, hogy ízlett!! puszi, Em?ke

Sóskaramell

szeretem a répatortát sütni, ennek tökéletes a répa-liszt-olaj aránya! rögtön dupla adagot csináltam, csak a cukorból maradt a 20 dkg, szerintem b?ven elég bele. Inkább f?szereztem még rajta: kardamom és rum ment bele, és igen, a narancshéj a tésztába. A krémsajtba én nem szoktam még vajat tenni, viszont tettem egy fél citromot és narancsot, ez er?sítette a kevesebb édes ízt benne, pikánsá teszi. Nagy kedvenc nálunk, köszi a receptet.

Sóskaramell

ja, és langyosan kenem rá a krémsajtot, így abból a felesleges nedvesség belejut a tésztába, tovább nedvesítve azt. Így aztán tényleg nem száraz-nyögvenyel?s. Még másnap sem, takarás nélkül is finom maradt! Igazi Karácsonyt idéz? süti.

rókabor

isteni lett, köszönöm!

cupák

Megcsináltam húsvétra, most kóstoltam meg... nem tudom, jut-e a locsolóknak is, vagy én eszem meg az egészet :D Isteni lett :)

mermaid25

Hihetetlenül finom, alig bírtam abbahagyni az evést :) Fele mennyiség? cukorral készítettem, de a recept tökéletes! Nagyon köszönöm!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek