r
Nosalty Logó

Mázas céklatorta

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Receptműves
Mázas céklatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 607 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 2428 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 232 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    848 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    403 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.5 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    100.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 607 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.3 g

Zsír

  • Összesen
    63 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3392 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    300 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    470 mg
  • Foszfor
    1614 mg
  • Nátrium
    915 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    437.9 g
  • Cukor
    232 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    400.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    314 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    785 micro
Összesen 2428 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    323.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 232 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Gyújtsuk be a sütőt 180 fokra (4-es fokozat), olajozzuk (vajazzuk) és lisztezzük ki a tortaformát, pucoljuk meg, és finomra reszeljük le a céklát (sajtreszelőn), és nyomjuk ki a levét, melyet tegyünk félre.
  2. Keverjük össze a tészta szárazanyagokat (liszt, cukor, sütőpor, szódabikarbóna, fahéj, szegfűszeg), reszeljük hozzá a narancs héját, és morzsoljuk össze a kinyomkodott, darált céklával.
  3. Keverjük össze a tészta nedves összetevőit (víz, olaj, tojás), öntsük a száraz anyag keverékhez, és alaposan keverjük össze.
  4. A masszát öntsük a lisztezett tortaformába, és egyenletesen oszlassuk el (benedvesített kanál hátlapjával könnyebb).
  5. Az 1. pontban írt hőfokon süssük 25-30 percig (tűpróbával ellenőrizzük, kissé ragacsos típusú tészta).
  6. Ha megsült a torta, készítsük el a mázat, a porcukrot keverjük össze csomómentesre a félretett cékla levéből 1 evőkanálnyi mennyiséggel és a narancs 1 evőkanálnyi levével, majd öntsük a kihűlt torta közepére, és hagyjuk elterülni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 136
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9513
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 29.

Ajánló

Praktikák: - a sütemény jellegéből adódóan lehet 22-es formában is sütni, elegendő az összetevő, kicsit laposabb lesz. - jól illik hozzá citrusos mascarpone krém. - a cékla színe citrommal eltüntethető a kézről. - a képen látható sütemény teljes kiőrlésű tönköly liszttel készült.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Receptműves 119 recept

Nagyon kedveljük a répatortát is, de ez még annál is finomabb, a cékla levével és egy kevés narancslével kikevert mázzal igazán különleges desszert. :-)

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek