Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Céklás-diós kuglóf

Céklás-diós kuglóf
Céklás-diós kuglóf
125 perc / előkészület: 25 perc főzés: 50 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Most én voltam a főszereplő oly célból, hogy sehogy sem voltam hajlandó megenni a céklát. Készítettem már levest, savanyúságot belőle, de nekem egyik változat sem nyerte el a tetszésemet. Arra gondoltam, olyan gyönyörű színe van, mindenképp megkóstolom valahogy. Még mielőtt a savanyú lével nyakon öntöttem volna, el kezdtem kóstolgatni! Arra jutottam, hogy a dió és a csokoládé társaságában nem is lehetne rossz. A gondolatot tett követte, és ez lett belőle, nekem nagyon tetszett! (Sajnos a gyönyörű színe elveszett a sütésnél.)

Ez az anyagmennyiség egy 9 dl-es kuglóf formába elegendő !

hozzávalók / 3 adag

A tésztához

A forma kikenéséhez

A tálaláshoz

ajánlat

Csokoládéöntettel is el tudom képzelni. Apróbb deszertként muffinformában is elkészíthető!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A céklát lereszeljük, a sütőport a liszttel összekeverjük, majd keverőtálba tesszük.
  2. Hozzáadjuk a csokoládét, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a diót, a két tojássárgát.
  3. Jól összekeverjük, belecsorgatjuk az étolajat, majd lazán beleforgatjuk a tojáshabot.
  4. A szilikon formát vékonyan kiolajozzuk, beleöntjük a masszát, majd tűpróbáig sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 700 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 588
elküldve: 1
receptkönyvben: 35
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Olaszné Anci

Mióta szakács: 2011.01.01.
191 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: kuglóf
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kuglóf reszelt céklával, diós-céklás kuglóf, diós kuglóf céklával

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kicsicsibe
Kicsicsibe / kicsicsibe Sat, 2012-03-10 16:51

Sziasztok!
Én is megsütöttem, viszont nem értem, hogy Anci neked hogy lett akkora. Nekem a tészta nagyon "szilárd" lett vagyis nem folyós, éppen csak beletudtam kenni a formába hozzá kellett tennem egy tojást még és egy kis joghurtot is.MIT rontottam el???
És ez a mennyiség nagyon lapos valamit adott ki. Te a képen ugyan ebből a mennyiségből készítetted a sütit??
Annyit volt még a változás, hogy elfelejtettem megfőzni a céklát, DE NEM IS FOGOM soha, mert isteni lett így vele, és a csoki helyett én karobport tettem bele.
A kinézete ellenére isteni finom lett.
Remélem valaki megtudja mondani miért lett ilyen sűrű a massza és ilyen lapos.

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sat, 2012-03-10 17:20

Kedves kicsicsibe!
Nem tudom, csak gondolom, hogy a főtt cékla lédúsabb lehetett, "másképp viselkedett "
mint a nyers.A plusz tojással biztosan nem rontottad el, gondolom, akkor 3 tojáshabbal
lazítottad. A jövő héten megsütöm nyers céklával - lehet, hogy eltolódik a nyersanyag mennyiség-
azután tudok közelebbi tapasztalatot írni.Természetesen a fenti anyagmennyiségből készítettem én is. Witch is megsütötte, nem jelezte, hogy valami gondja lett volna a recepttel.
Biztosan ő is főtt céklából készítette. Szeretettel üdvözöllek: Anci

kicsicsibe
Kicsicsibe / kicsicsibe Sat, 2012-03-10 17:49

Mekkora formába sütötted? Már csak ez a kérdés.
komolyan nekem egy lapos valami lett...viszont rosszul írtam én olyan koszorú formába sütöttem, aminek ugyan így lyukas a közepe...csak nagyobb..és a normál kerek tortaforma a keret..nem tudom h hogy hívják :o)

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sat, 2012-03-10 18:34

Kedves kicsicsibe !
Egy kilenc decis kuglóf formában sütöttem. Ez kisebb egy normál formánál,ezzel
szoktam az új recepteket kipróbálni. Üdv: Anci

witch
witch / witch Tue, 2012-03-06 19:46

Kedves Anci!
Ez egy igen kellemes, de nem tul edes suti. En erzem a cekla izet, de egyaltalan nem zavar, mert szeretem! Most en jartam ugy, hogy nem figyeltem es nagy kuglof tepsiben sutottem. Ha elobb eszrevettem volna, hogy 3 szemelyre szol a recept..... Nem baj, igy hamarabb megsult es nincs is kisebb formam. :) Szerintem igy jo ontet nelkul, de aki nagyon edes szaju nyugodtan parosithatja csokiontettel, illik hozza! Koszonet az erdekes receptert!
Kicsicsibe!
A paszternak/pasztinak, kulsore hasonlit a feherrepahoz, az ize szerintem pedig olyan mintha a feherrepa meg a sargarepa keresztezese lenne.

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Wed, 2012-03-07 12:06

Kedves witch !
Nagyon örülök, hogy visszajeleztél és annak is,hogy ízlett.Engem az a tulajdonsága is megfogott,hogy puha maradt a süti még másnap is. A nagyobb formával meg semmit sem
rontottál a végeredményen.Köszönöm a véleményed, üdvözöllek: Anci

witch
witch / witch Sun, 2012-03-04 21:34

Kedves Anci!
A paszternakot csak le kell reszelni,
muffinnak sutom es senki nem tudja
mi van benne. A ceklat pedig mar be
is szereztem es en is kivancsi vagyok!
udv:witch

witch
witch / witch Sun, 2012-03-04 17:19

Ez nagyon jol hangzik! En a paszternakkal voltam igy
amig meg nem kostoltam sutemeny alakjaban!

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sun, 2012-03-04 21:20

Kedves witch !
A paszternákot is hasonlóképpen készítetted ?
Ez a kuglóf nagyon lágy még másnap is.
Érdekes módon nem nagyon érzik ki a cékla.
Ha elkészíted,kíváncsian várom a véleményed !Üdv: Anci

648
cékla 150 g
dió 1 marék
csokoládéforgács 3 ek
finomliszt 1 bögre
sütőpor 1 teáskanál
cukor 5 ek
vaníliás cukor 1 csomag
1 csipet
tojássárgája 2 db
napraforgó olaj 0.5 dl
tojásfehérje 2 db
napraforgó olaj 1 ek
porcukor 1 ek
csokoládéforgács 5 ek