r
Nosalty Logó

Bársonyos csokoládétorta céklával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ági78
Bársonyos csokoládétorta céklával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tortához

A forma kikenéséhez

A díszítéshez

Összesen 681 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tortához

A forma kikenéséhez

A díszítéshez

Összesen 4080 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tortához

A forma kikenéséhez

A díszítéshez

Összesen 312 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    50.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    734 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    332 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    395 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    372 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    283 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 681 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    50.1 g

Zsír

  • Összesen
    305.3 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    560 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4404.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    755 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    618 mg
  • Foszfor
    1992 mg
  • Nátrium
    907 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    299.6 g
  • Cukor
    135 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    352.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2371 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    266 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    336 micro
  • Kolin:
    519 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2229 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    1699 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1141 micro
Összesen 4080 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    337.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    27 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 312 kcal

Hozzávalók

A tortához

A forma kikenéséhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tortához

  1. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
  2. Egy hőálló tálba belekockázzuk a margarint, beletördeljük a csokoládét, és betesszük olvadni a melegedő sütőbe. Így nem kell külön vízgőz felett végezni az olvasztást.
  3. Egy nagy tálba kimérjük a Xukor zérót, hozzáadjuk a tojásokat, és habverővel simára keverjük. Közben a csokoládét kivesszük, átkeverjük, ha még nem olvadt el teljesen, visszatesszük kicsit a sütőbe, de vigyázzunk, nehogy túlmelegedjen.
  4. Kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a sütőport, a csipet sót.
  5. A csokoládét a margarinnal szép fényesre keverjük, kicsit hűlni hagyjuk, mielőtt összeállítjuk a tésztát. Addig egy 22 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kikenünk margarinnal, és liszttel áthintjük.
  6. A langyos olvasztott csokoládét a tojásokhoz adjuk, összekeverjük, hogy szép egynemű masszát kapjunk.
  7. Beleszitáljuk a sütőporos lisztet, gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, majd legvégül beleforgatjuk a reszelt céklát. Nem szabad sokáig kevergetni, mert tömör lesz a tészta. Belekanalazzuk a tortaformába, elegyengetjük, majd 30-35 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha megszurkálva pár kis morzsa tapad még a tűre. Ne süssük túl, mert kiszárad.
  8. A sütőből kivéve a formában hagyjuk teljesen kihűlni, ezután szeletelhetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10558
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyuéktól a múltkor kaptunk pár szép céklát. Gondoltam, most hétvégén készítek valamit belőlük. Az eredeti recept Hugh Fearnley-Whittingstall River Cottage minden napra című szakácskönyvéből származik. Én kisebb módosításokkal készítettem. Szintén a karácsonyi főpróba szereplője. :) A céklát alapos súrolás után alufóliába csavarva 1,5-2 órát sütöttem 190°C-on előző este. Ha aznap sütjük a céklát, hagyjuk a fóliában langyosra hűlni, mielőtt megpucolnánk és lereszelnénk. A végeredmény egy belül krémes, nagyon-nagyon csokoládés sütemény. Békés, boldog ünnepeket kívánok mindenkinek! http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

Hozzávalók

A tortához

A forma kikenéséhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?