4 nyári gyümölcspár, amit eressz össze a kirobbanó ízekért

A nyári gyümölcsök önmagukban is a legfinomabb, legzamatosabb kategóriába tartoznak, mindent megtestesítenek, amit egy gyümölcsnek meg kell. Az alábbi párosítások pedig még tovább fokozzák az élményeket, érdemes őket megkóstolni.

Amikor elérhetőek a nyári gyümölcsök, nem szabad hezitálni, hanem addig kell őket enni és felhasználni, amíg csak lehet. Készülhetnek velük levesek, saláták, hideg desszertek és persze végtelen mennyiségű sütemény. Ha nemcsak önmagukban szeretnénk használni a nyári gyümölcsöket, akkor adjunk egy esélyt az alábbi fantasztikus kombinációknak, amelyektől biztosan minden ízlelőbimbónk énekelni fog.

4 nyári gyümölcspár, amit eressz össze a kirobbanó ízekért

Szeder+őszibarack

A nyár végén elérkező fekete bogyós és a szintén ilyenkor tetőző, lédús őszi igazán erős párost alkotnak. A szeder enyhe savassága kiegészíti az édes barackízt, ezáltal megszületik a tökéletesen friss, nyári harmónia.

Használhatjuk őket csak simán, nyersen, de sütve és főzve is. Csak ne főzzük teljesen szét a gyümölcsöket, mert akkor nem lesznek olyan erőteljesek az ízek.

Tovább fokozhatjuk a két ízt (és magát az ízkombinációt is) egy kis citromlével, mézzel és mentával. A gyümölcsök nagyon jól viselkednek egy kevert süteményben, piskótában vagy muffinban, de morzsasüteményt is készíthetünk velük.

Sárgadinnye+lime

Egy igen izgalmas trükk vethető be abban az esetben, ha a dinnyénk valamiért ízetlenebb a kelleténél. A citromlé és limelé jobban beindítja a nyálelválasztást a szánkban (csakúgy, mint a só), ezért édesebbnek érezzük az amúgy szomorú dinnyét.

Ezen a vonalon elindulva bátran párosíthatjuk a citrust és a sárgadinnyét: gyümölcssalátában, vagy ha turmixot, hideg levest készítünk. Ha netán süteményt sütnénk a dinnyével (amit simán megtehetünk), akkor is adjunk a masszához vagy a gyümölcshöz pár facsarás lime-ot.

Szilva+sárgabarack

A két magyar kedvenc, a nyári-kora őszi nagyágyúk nemcsak külön-külön, de együtt is isteni ízeket produkálnak. Ha ettük már őket együtt nyersen, akkor talán értjük is, hogy mi a titok nyitja.

Süssünk pitét vagy rétest a gyümölcsökkel, esetleg főzzünk belőlük egy levest, az is kiváló választás. Dobjuk fel a kombinációt fahéjjal, vaníliával vagy egy kevés alkohollal (pl. rum).

Füge+alma

Ez a kettő már kifejezetten kora őszi hangulatot áraszt magából: amikor augusztus közepén megjelennek az első fügék, ugyanazzal a lendülettel elindul a fügés desszertek és ételek készítése is. Ezeket pedig nagyon jó ötlet feldobni a szintén őszies almával.

Nyersen felkerülhetnek egy sajttálra vagy más hideg előételtálra, esetleg szerepelhetnek salátában is, zöld levelesekkel, magvakkal. Ha azonban inkább az édes vonalat szeretnénk követni, akkor tegyük őket pitébe.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több fantasztikus íz vár rád itt:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így főzz a családnak elegáns karácsonyi menüt 10.000 forintból

Az idei évben mondhatni, eltolódtak a prioritások a karácsonnyal kapcsolatban: spórolni kell, visszafogni magunkat a nehéz gazdasági helyzetben. Ez nem feltétlenül egy rossz dolog, én személy szerint úgy vélem, hogy a korlátok mindig jó hatással vannak a kreativitásra. Így született meg az alábbi olcsó karácsonyi menü is, amit kreatívan, mindössze 10.000 forintból főztem meg.