Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Őszibarackos-szedres pite

Őszibarackos-szedres pite
Őszibarackos-szedres pite
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szederből és őszibarackból is nagyon sok van nálunk. Kicsit untam már, hogy mindig nyersen egyem, így ezt sikerült összeállítani. :-)

hozzávalók / 4 adag

A pitetésztához

A töltelékhez

ajánlat

Én a tésztához a lisztet barna rozslisztból (9 dkg) és fehér lisztből (16 dkg) kevertem össze. Fehér cukor helyett pedig nádcukrot használtam. Így még egészségesebb! :-)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pitetésztához összekeverjük a lisztet, a vajat/margarint, a cukrot és a tojást. Kb. fél órára hűtőbe tesszük pihentetni.
  2. Megmossuk a gyümölcsöket, az őszibarackot meghámozzuk, és cikkekre szeleteljük.
  3. Összekeverjük a lisztet, a cukrot és a tejet.
  4. Ha letelt a fél óra, a tésztát kb. fél cm vastagságúra kinyújtjuk.
  5. Kivajazzuk, és vékonyan meghintjük zsemlemorzsával a formát.
  6. Beletesszük a tésztát, de ügyeljünk arra, hogy a forma oldalára is jusson a tésztából.
  7. Ízlés szerint belehelyezzük a gyümölcsöket, majd ráöntjük a lisztes-tejes-cukros öntetet.
  8. A maradék tésztából, (ha marad) esetleg díszíthetjük.
  9. Addig sütjük, míg aranybarna nem lesz. Jó étvágyat hozzá! :-)

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 956
elküldve: 0
receptkönyvben: 76
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Dudás Betti

Mióta szakács: 2011.05.18.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

szedres pite, szederrel és őszibarackkal töltött lepény

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

736
finomliszt 25 dkg
vaj 10 dkg
cukor 7.5 dkg
tojás 1 db
vaj 1 ek
zsemlemorzsa 1 ek
szeder 25 dkg
őszibarack 25 dkg
finomliszt 6 dkg
cukor 6 dkg
tej 3 dl