r
Nosalty Logó

Őszibarackos-szedres pite

Dudás Betti
Őszibarackos-szedres pite
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A pitetésztához

A töltelékhez

736
Kalória
13.7g
Fehérje
109.3g
Szénhidrát
27.1g
Zsír
129.4g
Víz
106.3g
Koleszterin
6.3g
Élelmi rost
45.1g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A pitetésztához

A töltelékhez

Összesen 736 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A pitetésztához

A töltelékhez

Összesen 2941 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A pitetésztához

A töltelékhez

Összesen 206 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    432.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    109.3 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    129.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    231 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    219 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    200 micro
Összesen 736 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    54.9 g

Zsír

  • Összesen
    108.4 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    425 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1729 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    547 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    575 mg
  • Nátrium
    314 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    437.1 g
  • Cukor
    180 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    517.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    922 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    232 mg
  • Retinol - A vitamin:
    842 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    876 micro
  • β-crypt
    165 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    801 micro
Összesen 2941 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    121.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    36.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 206 kcal

Elkészítés

A pitetésztához

  1. A pitetésztához összekeverjük a lisztet, a vajat/margarint, a cukrot és a tojást. Kb. fél órára hűtőbe tesszük pihentetni.
  2. Megmossuk a gyümölcsöket, az őszibarackot meghámozzuk, és cikkekre szeleteljük.
  3. Összekeverjük a lisztet, a cukrot és a tejet.
  4. Ha letelt a fél óra, a tésztát kb. fél cm vastagságúra kinyújtjuk.
  5. Kivajazzuk, és vékonyan meghintjük zsemlemorzsával a formát.
  6. Beletesszük a tésztát, de ügyeljünk arra, hogy a forma oldalára is jusson a tésztából.
  7. Ízlés szerint belehelyezzük a gyümölcsöket, majd ráöntjük a lisztes-tejes-cukros öntetet.
  8. A maradék tésztából, (ha marad) esetleg díszíthetjük.
  9. Addig sütjük, míg aranybarna nem lesz. Jó étvágyat hozzá! :-)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Szederből és őszibarackból is nagyon sok van nálunk. Kicsit untam már, hogy mindig nyersen egyem, így ezt sikerült összeállítani. :-)

További receptek

Spenótos galette

Bár ma már bármelyik időszakban elérhető a spenót fagyasztott formája, mégsem feledkezhetünk meg arról, hogy most, koranyáron van igazán szezonja. A friss spenót aligha hasonlítható ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...