Így lehet citromleved anélkül, hogy felvágnád a citromot

Bosszantó, ha csak egy kis mennyiségű citromlére van szükséged, mégis félbe kell vágnod egy citromot, ami aztán sokkal gyorsabban megromlik, és mehet a kukába. Ezzel a trükkel azonban nem kell felvágnod a citromot ahhoz, hogy hozzájuss a savanyú nedűhöz.

Az élelmiszerpazarlás megelőzése a fenntarthatóság és környezettudatosság sarkalatos pontja. Van, hogy sajnos nehéz elkerülni, de amikor csak lehet, igyekezz megelőzni, hogy valami a kukában kössön ki a hasad helyett. Ebben segít ez a TikTok videó is.

Biztosan veled is előfordult már, hogy a reggeli citromos vízhez, egy sütihez vagy húsos ételhez épp csak egy kicsi citromlére volt szükséged, de emiatt fel kellett vágnod egy egész citromot, amiről aztán megfeledkeztél, és a hűtő hátuljában szépen bepenészedett. Azonban ahogy a krumplipucolásnál, palacsintasütésnél vagy tükörtojás készítésnél, a TikTok felhasználók itt is a segítségünkre sietnek. A @spicednice nevű felhasználó videóján látszik lépésről-lépésre a zseniális módszer, amivel nem kell felvágni a citromot, így tovább eláll, ráadásul a magok sem hullanak bele a lébe.

Így nyerd ki legkönnyebben a citromlevet!

Először nyomd rá a tenyered a citromra, és kezd el le-fel gurítani. Jól nyomd le, hogy a végére egészen puha legyen. Ez segít áttörni a citromban lévő membránt, így könnyebb lesz kifacsarni.

Fogj egy fogpiszkálót vagy más hegyes pálcikát, és szúrd át a citromnak azt a végét, ahol nem kapcsolódott a szárához. Nagyjából 5 cm mélyen nyomd bele a pálcikát.

Húzd ki, majd jól nyomd össze a citromot:

@spicednice

No seeds, no mess, & no half used lemons going bad. Follow for more! This one changed my life when I saw “How to Make Sushi” post it years ago! #hack

♬ Up - Cardi B

Megvan a citromlé, de semmi kupi, szétfröccsenő cseppek vagy magok. Szuper megoldás, ha csak pár csepp citromlére van szükséged valamelyik fogásodhoz vagy a teádhoz.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


További konyhai trükkös cikkeket itt találsz:

Forrásunk volt

Címlapról ajánljuk

További cikkek