r
Nosalty Logó

Német szilvás lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Német szilvás lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 224 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1789 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 140 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    520.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    84 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 224 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    35.1 g

Zsír

  • Összesen
    55.9 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    468 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4166.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    1181 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    1640 mg
  • Nátrium
    1169 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    293.9 g
  • Cukor
    182 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    671.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    609 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    320 mg
  • Retinol - A vitamin:
    490 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1329 micro
  • β-crypt
    239 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    991 micro
Összesen 1789 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    330.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 140 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szilvákat megmossuk, kimagozzuk, és vékony szeletekre vágjuk.
  2. A lisztet egy szálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, a sütőport, a sót. Mehet mellé a puha vaj, egy tojás és a fél deci tej. Először fakanállal, majd kézzel gyúrjuk össze. Kemény masszát fogunk kapni, de ilyennek kell lennie!
  3. Egy piteformába tesszük, és kézzel vagy spatulával óvatosan lelapogatjuk. A tetejére rányomkodjuk a szilvákat, körkörös alakban.
  4. A másik tojást kikeverjük a maradék tejjel, és a szilvák tetejére öntjük. Megszórjuk cukorral és fahéjjal, és 190 fokos sütőbe tesszük.
  5. Kb. fél órán át sütjük, míg a szilvák szépen összesülnek, és a tészta aranybarna lesz. Ha langyosra hűlt, felszeleteljük, és azonnal fogyasztjuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 27
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 740
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 115080
  • Feltöltés dátuma: 2016. október 30.

Ajánló

Langyos tejjel vagy laza tejeskávéval az igazi.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Klasszikus német nagymami recept az utolsó szem szilvákból.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek