Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zamatos szedres piskóta

Zamatos szedres piskóta
Zamatos szedres piskóta
55 perc / előkészület: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kertben érő hatalmas, zamatos fekete szederből készítettem el a hétvégi süteményünket. Jól harmonizált a szeder a vajas piskótával.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A lágy vajat robotgéppel habosra keverjük, majd egyenként beledolgozzuk a tojások sárgáját. Ezután szintén robotgéppel belekeverjük a porcukrot. Majd a masszába fakanállal beledolgozzuk a citromhéjat és a sütőporral összeszitált lisztet. Ezután belekeverjük a tojások fehérjének keményre felvert habját.
  2. A habos masszát sütőpapírral bélelt tepsibe (30x40 cm) vagy püspökkenyér formába (33x12x8 cm) öntjük. Tetejét kirakjuk szederrel, és előmelegített sütőbe tesszük. Tűpróbáig sütjük. (Ez kb. 30-35 perc)
  3. A kész süteményt kiborítjuk a formából. Kihűtjük, majd tetejét megszórjuk porcukorral, és felszeletelve kínáljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 33x12x8 cm
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 450
elküldve: 0
receptkönyvben: 35
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
378 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gyümölcsös süti

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

463
porcukor 25 dkg
finomliszt 15 dkg
vaj 13 dkg
tojás 4 db
sütőpor 1 ek
citromhéj 1 citromból nyert
szeder 15 dkg