Zamatos szedres piskóta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lizinka_
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
463
kcal
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
2788
kcal
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 21 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 167 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 222.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 101 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.4 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 53 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 202 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 104 mg
-
Retinol - A vitamin: 197 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 65 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 195 micro
Összesen
463
kcal
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 43 g
Zsír
-
Összesen 126 g
-
Telített zsírsav 72 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 1000 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1335.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 114 mg
-
Kálcium 214 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 89 mg
-
Foszfor 609 mg
-
Nátrium 297 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 380.7 g
-
Cukor 258 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 318.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1215 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 171 micro
-
Kolin: 622 mg
-
Retinol - A vitamin: 1182 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 390 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1172 micro
Összesen
2788
kcal
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 13.9 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 110 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 147.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 35.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 134 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 69 mg
-
Retinol - A vitamin: 130 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 43 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 129 micro
Összesen
308
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A tojásokat szétválasztjuk. A lágy vajat robotgéppel habosra keverjük, majd egyenként beledolgozzuk a tojások sárgáját. Ezután szintén robotgéppel belekeverjük a porcukrot. Majd a masszába fakanállal beledolgozzuk a citromhéjat és a sütőporral összeszitált lisztet. Ezután belekeverjük a tojások fehérjének keményre felvert habját.
- A habos masszát sütőpapírral bélelt tepsibe (30x40 cm) vagy püspökkenyér formába (33x12x8 cm) öntjük. Tetejét kirakjuk szederrel, és előmelegített sütőbe tesszük. Tűpróbáig sütjük. (Ez kb. 30-35 perc)
- A kész süteményt kiborítjuk a formából. Kihűtjük, majd tetejét megszórjuk porcukorral, és felszeletelve kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 33x12x8
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 100
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 9765
- Feltöltés dátuma: 2019. augusztus 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Lizinka_
602 recept
A kertben érő hatalmas, zamatos fekete szederből készítettem el a hétvégi süteményünket. Jól harmonizált a szeder a vajas piskótával.