Meglepően édes lesz a nyár egyik kedvenc gyümölcse, ha megsózod

Nyáron szinte minden héten hazaviszünk egy szép, gömbölyű dinnyét, azt remélve, hogy a legédesebb lesz, amit valaha ettünk. Nos, ez olykor megtörténik, de van, hogy nem. Szerencsére a lenti trükk képes a legízetlenebb dinnyét is feljavítani.

Sokan állítják, hogy képesek felismerni egy íztelen dinnyét, akár már mérföldekről is. Kopogtatják, szagolgatják a gyümölcsöt, szinte elvégeznek rajta egy teljes orvosi vizsgálatot, majd meghozzák a döntést. Persze, csoda egy világ lenne, ha kívülről fel tudnánk ismerni minden íztelen dinnyét, de addig is, míg egy ilyen a világ eljön, kövessük ezt a végtelenül egyszerű konyhatitkot.

Ha íztelen dinnyét vettél, ezzel a konyhai trükkel édessé teheted

A titkos hozzávaló

A helyzet a következő: felvágtuk a dinnyénket, megkordult a gyomrunk a látványtól, majd növekvő türelmetlenséggel beleharaptunk és… az édes, gyümölcsös aromák helyett egy kiábrándítóan vízízű gyümölcsöt kóstoltunk.

Ezen a ponton érthetően elönt mindenkit a csalódás (főleg ha szakértőként órákig válogatott a bolt gyümölcsrészlegén). Gyászmenetként megindulunk a szemetes felé, magunkban mérgelődve, hogy pénzt adtunk ki egy ilyen haszontalan gyümölcsre.

De álljunk is meg ezen a ponton! Semmiképpen ne dobjuk el a szegény vízízű dinnyénket, hanem szórjuk meg sóval!

Ne szörnyülködjünk, igenis a só képes segíteni ezen a problémán. Legalapvetőbb fűszerünk ugyanis nemcsak a sós, de az összes ízt képes felerősíteni. Legyen bármilyen kevés édesség a gyümölcsben, a só még azt is elő fogja hozni.

Bedörzsölhetjük a szeletek felületét, de vághatjuk kockákra is, ebben az esetben egy tálban keverjük össze a sóval a dinnyét.

Még több extra

Azonban a só nem az egyetlen alapanyag, ami segíthet a dinnyén. A citromlével is hasonló hatást érhetünk el, a friss zöldfűszerek (elsősorban bazsalikom, citromfű vagy menta) hozzáadásával szintén.

A citrom savassága beindítja a nyálelválasztásunkat, ezért több ízt érzünk. A zöldfűszerek aromájukkal járulnak hozzá az egyenlethez.

Ne hagyjuk, hogy a menthető dinnyék a kukában végezzék, forduljunk a fűszereinkhez, és hozzuk vissza a gyümölcsöt az élők sorába!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

*Elindult a Nosalty Nyári Receptversenye, keressük az idei nyár legizgalmasabb receptjét!*

2021. július 20. és augusztus 22. között töltsd fel a kedvenc nyári fogásod receptjét az egyszerűsített receptfeltöltés segítségével, és nyerd meg az értékes ajándékok egyikét!


Nyári ízek, nyári receptek:

Forrásunk volt

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek