r
Nosalty Logó

Illatozó sárgadinnyés szeletek

Lizinka_
Illatozó sárgadinnyés szeletek
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

602
Kalória
16.6g
Fehérje
73.7g
Szénhidrát
26.6g
Zsír
86.9g
Víz
143.8g
Koleszterin
1.6g
Élelmi rost
35.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 602 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2403 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 257 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    615.6 g
  • Cink
    131 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    101 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    73.7 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    86.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    253 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    555 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 602 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.5 g

Zsír

  • Összesen
    106.5 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2462.3 g
  • Cink
    523 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    279 mg
  • Vas
    404 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    831 mg
  • Nátrium
    206 mg
  • Réz
    20 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    294.7 g
  • Cukor
    142 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    347.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1011 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    50 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    241 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    332 mg
  • Retinol - A vitamin:
    826 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    2218 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    549 micro
Összesen 2403 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.8 g
  • Cink
    56 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    37.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    26 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 257 kcal

Elkészítés

  1. A sárgadinnyét kisebb kockákra vágjuk. A lisztet és a sütőport összeszitáljuk. A lágy vajat és a cukrokat robotgéppel habosra keverjük. Ezután szintén robotgéppel beledolgozzuk az egész tojásokat, majd a túrót. Ezt követően belekeverjük a sütőporos lisztet, azután a darabolt dinnyét.
  2. Egy püspökkenyér formát kibélelünk sütőpapírral (nálam ez 30x11x7 cm-es), és a masszát egyenletesen belesimítjuk. Előmelegített 180 fokos sütőbe tesszük, és tűpróbáig sütjük. Ez kb. 35-40 perc.
  3. Miután megsült, kivesszük a formából, és hűlni hagyjuk. Megszórjuk gazdagon porcukorral, és felszeletelve kínáljuk az illatozó, zamatos süteményünket.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x11x7

A sárgadinnye nem csak gyümölcssalátákban, koktélokban, köretként és önmagában fantasztikus nyári gyümölcsünk, hanem süteményben is megállja a helyét. Próbáljátok ki!

Nosalty stories

További receptek

Svéd mézeskalács

Ha a ropogós mézeskalácsok rabjai vagytok, akkor mindenképpen készítsétek el ezt a sötétbarna svéd csodakekszet, mert mennyeien fűszeres és csodásan ropog! Falatozhatjuk magában az ...

Rosanics Petra

Ünnepi mézeskalács

Mézeskalács nélkül az ünnepek sem igazán édesek, a megfelelő recept megtalálása azonban nem könnyű feladat. Hogy ráleljünk az igazira, érdemes kísérletezni - ez a recept is így ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...