Megunhatatlan mexikói fogások

Tudod milyen egyszerű mexikói fűszerkeveréket készíteni? Ezek a fogások nagyszerűek lesznek tőle – vágj bele azonnal, nem bánod meg!

Ha nem lenne az a bizonyos mexikói ízkombináció akkor ki kellene találni! Amikor rá gondolsz, rögtön összefut a nyál a szádban. De milyen fűszerek is adják azt az utánozhatatlan zamatot? Római kömény, pirospaprika, oregánó, bors, zellerzöld, fokhagyma, chili, cukor, só és mindezt megbolondíthatja egy kis reszelt citromhéj, fahéj és szegfűszeg. Ezek a fűszerek – talán a chili kivételével – minden háztartásban megtalálhatóak. Hát miért nem sütünk-főzünk akkor sokkal több mexikói ételt? Mutatunk is pár receptet, hogy rögvest kedvet kapjatok hozzá!

Éljen Mexikó és a mexikói ételek!

  1. 1.

    Csirkés taco

  2. 2.

    Csirke fajitas

  3. 3.

    Csirkés quesadilla Audrey-tól

  4. 4.

    Burrito

  5. 5.

    Tortilla chips házilag

  6. 6.

    Tortilla lap Évi nénitől

  7. 7.

    Frida Kahlo cukkinisalátája

  8. 8.

    Sült fokhagymás földimogyoró

  9. 9.

    Guacamole Mexicana

  10. 10.

    Paradicsomos-hagymás salsa

  11. 11.

    Chilis salsa

  12. 12.

    Chile con queso

  13. 13.

    Ráérős chili con carne

  14. 14.

    Mexikói csípős hagymaleves

  15. 15.

    Kukoricakrémleves Jalapeno paprikával

  16. 16.

    Gyors mexikói csirkeleves

  17. 17.

    Fekete mole

  18. 18.

    Loco enchilada

  19. 19.

    Chimichanga marhával

  20. 20.

    Frida Kahlo narancsos keksze

Még több mexikói receptet itt találsz!

Ezeket olvastad már?

Quesadilla, a mexikói csoda

A tortillát tekerhetjük, csavarhatjuk akárhogyan, akkor is sajttal, quesadillaként a legfinomabb. Fontos kísérői: a guacamole és a salsa teszik teljessé élvezetét.

Gréti
Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek