Ha nem lenne az a bizonyos mexikói ízkombináció akkor ki kellene találni! Amikor rá gondolsz, rögtön összefut a nyál a szádban. De milyen fűszerek is adják azt az utánozhatatlan zamatot? Római kömény, pirospaprika, oregánó, bors, zellerzöld, fokhagyma, chili, cukor, só és mindezt megbolondíthatja egy kis reszelt citromhéj, fahéj és szegfűszeg. Ezek a fűszerek – talán a chili kivételével – minden háztartásban megtalálhatóak. Hát miért nem sütünk-főzünk akkor sokkal több mexikói ételt? Mutatunk is pár receptet, hogy rögvest kedvet kapjatok hozzá!
Éljen Mexikó és a mexikói ételek!
Még több mexikói receptet itt találsz!
Ezeket olvastad már?
Így készíts tacót spagettis húsgolyókból!
Oda vagy az olasz húsgolyós-paradicsomos spagettiért? De a mexikói tacót sem veted meg? Mit szólnál a kettő ötvözetéhez, amit te is gyorsan elkészíthetsz otthon?!
Hering AndrásQuesadilla, a mexikói csoda
A tortillát tekerhetjük, csavarhatjuk akárhogyan, akkor is sajttal, quesadillaként a legfinomabb. Fontos kísérői: a guacamole és a salsa teszik teljessé élvezetét.
GrétiEz most a világ legerősebb paprikája
Egy dél-karolinai farmer, Ed Currie termeli azt a Carolina Reaper névre keresztelt paprikát, amely az egész világon is a legerősebbnek számít.
NosaltyCukkinis taco – töltsd meg bátran!
A mexikói ételek kedvelői körében biztosan nagy népszerűségnek örvend majd ez a lisztmentes taco-alaprecept - a tölteléket találjátok ki hozzá ti!
Gréti