Megunhatatlan mexikói fogások

Tudod milyen egyszerű mexikói fűszerkeveréket készíteni? Ezek a fogások nagyszerűek lesznek tőle – vágj bele azonnal, nem bánod meg!

Ha nem lenne az a bizonyos mexikói ízkombináció akkor ki kellene találni! Amikor rá gondolsz, rögtön összefut a nyál a szádban. De milyen fűszerek is adják azt az utánozhatatlan zamatot? Római kömény, pirospaprika, oregánó, bors, zellerzöld, fokhagyma, chili, cukor, só és mindezt megbolondíthatja egy kis reszelt citromhéj, fahéj és szegfűszeg. Ezek a fűszerek – talán a chili kivételével – minden háztartásban megtalálhatóak. Hát miért nem sütünk-főzünk akkor sokkal több mexikói ételt? Mutatunk is pár receptet, hogy rögvest kedvet kapjatok hozzá!

Éljen Mexikó és a mexikói ételek!

  1. 1.

    Csirkés taco

  2. 2.

    Csirke fajitas

  3. 3.

    Csirkés quesadilla Audrey-tól

  4. 4.

    Burrito

  5. 5.

    Tortilla chips házilag

  6. 6.

    Tortilla lap Évi nénitől

  7. 7.

    Frida Kahlo cukkinisalátája

  8. 8.

    Sült fokhagymás földimogyoró

  9. 9.

    Guacamole Mexicana

  10. 10.

    Paradicsomos-hagymás salsa

  11. 11.

    Chilis salsa

  12. 12.

    Chile con queso

  13. 13.

    Ráérős chili con carne

  14. 14.

    Mexikói csípős hagymaleves

  15. 15.

    Kukoricakrémleves Jalapeno paprikával

  16. 16.

    Gyors mexikói csirkeleves

  17. 17.

    Fekete mole

  18. 18.

    Loco enchilada

  19. 19.

    Chimichanga marhával

  20. 20.

    Frida Kahlo narancsos keksze

Még több mexikói receptet itt találsz!

Ezeket olvastad már?

Quesadilla, a mexikói csoda

A tortillát tekerhetjük, csavarhatjuk akárhogyan, akkor is sajttal, quesadillaként a legfinomabb. Fontos kísérői: a guacamole és a salsa teszik teljessé élvezetét.

Gréti

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!