Cukkinis taco – töltsd meg bátran!

A mexikói ételek kedvelői körében biztosan nagy népszerűségnek örvend majd ez a lisztmentes taco-alaprecept - a tölteléket találjátok ki hozzá ti!

Aki már nézegette a receptjeimet, az láthatta, hogy teljesen rá vagyok kattanva a zöldséges újításokra. Brokkoliból pizzát, karfiolból sült sajtos kenyeret készítek, és most találtam egy fantasztikus cukkinis taco receptet, amit szerintem mindenkinek ismernie kell, úgyhogy feltöltöttem nektek!

Cukkinis-sajtos taco recept

Nálunk mindig van otthon tortilla vagy taco. A suliból hazaérkező, fáradt gyerkőcök pár perc alatt gyorssegély kaját tudnak készíteni belőle. Kenyeret nem szelnének maguknak, de ezeket a kis korongokat szívesen megmelegítik és telepakolják vagy sajttal összesütik, szóval, bárhogyan imádják. Ezért örültem meg, múltkor, amikor egy étteremben kóstolt, sajtból készült tacot sikerült otthon elkészítenem, illetve most, hogy rátaláltam erre a szuper cukkinis receptre.

Cukkinis-sajtos taco recept

A taco eredetileg búza- vagy kukoricalisztből készül. Neve dugót, illetve köteget jelent. Állítólag a bányászok nevezték el így, mivel nagyon hasonlít arra a formára, amibe a robbanó tölteteket teszik, amikor terjeszkedés céljából robbantanak egy tárnában. Ezt a kis méretű, tenyérnyi tésztát kézbe fogják és minden földi jóval megtömik, mint például: guacamole, chili, paradicsom, csirke- vagy marhahús, bab és sajt.

Cukkinis-sajtos taco recept

A most szóban forgó cukkinis tacot ugyan ezekkel a finomságokkal tölthetjük, tehát felhasználásában nem különbözik az eredetitől. Ízében és küllemében annál inkább. Először is sokkal puhább, másodsorban sokkal szebb és végül, de nem utolsó sorban sokkal egészségesebb!

Cukkinis-sajtos taco recept

Ha másik szuper cukkinis receptet kerestek, próbáljátok ki a sütőben sült, ropogós bundájú chipset, villámgyorsan elkészíthető és nálunk mindenki imádta. Jövő héten, pedig megint valami izgalmas újítást hozok, amivel feldobhatjátok a gyerekek uncsi, tanulós délutánjait!Gréti

Címlapról ajánljuk

Édes apróságok húsvétra

Csokitojás helyett valami kézzel készített, sütött, gyúrt kis kedvességet adnál a locsolóknak? Segítünk, jöjjenek a legkedvesebb édes apróságok húsvétra!

Nosalty

További cikkek

31 gyönyörű étel, amit mindenképpen készíts el idén márciusban

Végre itt a március, a (naptári) tavasz első napjai, egyre tovább van világos esténként, a madarak csicseregnek hajnalban, a zöldség- és gyümölcskínálat nőttön nő és színesedik, sőt, idén erre a hónapra esik a nőnap és március 15-e mellett a húsvét is! Erre az időszakra tehát ennek tudatában mutatjuk a legszebb receptjeinket.