r
Nosalty Logó

Frida Kahlo narancsos keksze

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Frida Kahlo narancsos keksze
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 963 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 3848 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 407 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    44.2 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    421 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    383 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    373 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 963 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    50.2 g

Zsír

  • Összesen
    176.9 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    864 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1684 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    337 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    852 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    520.1 g
  • Cukor
    209 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    188.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1531 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    413 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1490 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    377 micro
  • β-crypt
    146 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    613 micro
Összesen 3848 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 407 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A puha vajat habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a narancsok reszelt héját, az egyik narancs levét, a tojássárgáját, és kikeverjük.
  2. Hozzászitáljuk a lisztet és a sütőport, majd összedolgozzuk.
  3. Diónyinál picivel nagyobb darabokat szakítunk a tésztából, gombócot formázunk belőle, majd ellapogatjuk úgy, hogy kb. 1 cm vastag legyen.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 220 fokra előmelegített sütőben sütjük 5 percig. Utána mérsékeljük a hőt 180 fokra, és újabb 5-8 percig sütjük. Akkor jó, amikor még nem keményedett meg.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 22955
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 15.

Ajánló

Én az egyik meghámozott, de fel nem használt narancs levéből és 5 dkg cukorból 10 perc alatt főztem egy gyors cukorszirupot, és picit csöpögtettem rá.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A recept állítólag Frida Kahlo anyukájáé volt... hogy igaz vagy nem, azt nem tudom, mindenesetre nagyon gyors, omlós és finom. Én a maradék narancsból főztem egy cukorszirupot, és azzal kicsit meglocsoltam - nagyon finom lett!

Hozzászólások

Jazzlover

Már csak Frida Kahlo miatt is megcsinálom karácsonykor. Ezzel adózom egyik kedvenc fest?m emlékének. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?