r
Nosalty Logó

Loco enchilada

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Loco enchilada
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1038 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 4153 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 164 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.1 g

Zsír

  • Összesen
    43.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    197 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2458.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    528 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    187 mg
  • Foszfor
    903 mg
  • Nátrium
    763 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    403.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    304 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    362 micro
  • Kolin:
    187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    259 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    509 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    6749 micro
  • Lut-zea
    590 micro
Összesen 1038 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    256.4 g

Zsír

  • Összesen
    172.7 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    788 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9832.4 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    244 mg
  • Kálcium
    2112 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    749 mg
  • Foszfor
    3614 mg
  • Nátrium
    3052 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    405.1 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

VÍZ

  • Összesen
    1612.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1217 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    285 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    73 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1449 micro
  • Kolin:
    747 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1034 micro
  • α-karotin
    104 micro
  • β-karotin
    2034 micro
  • β-crypt
    250 micro
  • Likopin
    26997 micro
  • Lut-zea
    2360 micro
Összesen 4153 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    385.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    1060 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 164 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet apró kockákra vágjuk, sóval, borssal, fokhagymával ízesítjük (sült húsokhoz való fűszerkeverékkel is jó), majd kb. 20 percig állni hagyjuk.
  2. A babot és a kukoricát lecsöpögtetjük, a lilahagymát és a paprikát vékony csíkokra, a vöröshagymát apró kockákra vágjuk.
  3. Egy nagyobb serpenyőben olajat hevítünk, megdinszteljük rajta a vöröshagymát. Ha már üveges, hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet. Addig sütjük, amíg pirulni nem kezd.
  4. Hozzáadjuk a paradicsomkonzervet és a sűrítményt. Közepes lángon addig főzzük, míg szétfőnek benne a paradicsomdarabok. Ilyenkor még utána kell sózni, borsozni (én szoktam beletenni 1 teáskanál cukrot, hogy ne legyen savanyú a paradicsomtól).
  5. Beletesszük a chilipelyhet és az őrölt chilit, oregánóval, kakukkfűvel, fokhagymával ízesítjük, de tehetünk bele ízlés szerint bármilyen zöldfűszert. Amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a felcsíkozott lilahagymát, a kukorcát, babotés a paprikát. Akkor jó, ha a paprika még kicsit roppanós marad.
  6. Az elkészült ragut a tortilla lapokra kanalazzuk, feltekerjük, és olajjal vékonyan kikent tűzálló tálba tesszük. A tetejét meglocsoljuk a tejföllel, majd megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített sütőben a sajt pirulásáig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x25x5
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 184
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 15506
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 13.

Ajánló

Darált húsból is elkészíthető, meg lehet bolondítani vékony csíkokra szeletelt füstölt sonkával/szalonnával, a tejföl a tetején pedig jó fokhagymásan is.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Valami mexikóit akartunk enni, végignéztem vagy 10 receptet, és ez lett belőle.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 örök érvényű konyhai okosság, amit jó, ha tudsz

Nemcsak a rég bevált családi recepteket, hanem olyan konyhatechnológiai fogásokat is érdemes ellesni a nagyoktól, amelyek lehet, elsőre meglepőnek tűnnek vagy a „hivatalos” receptekben nem ajánlják, sőt tiltják őket, nekik valamiért mégis működnek. Mutatunk pár ilyen hasznos tippet.