A hét szakácsa: Bjkata

E heti főszakácsunk, Bjkata, sokatok kedvence. Most arról mesél, hogyan és miért csatlakozott a NoSalty szakácstáborához, és milyen elvek vezérlik a konyhában.

Nagyon megtisztelőnek éreztem, hogy néhány hónapnyi szakácskodás után én lehetek a NoSaltyn a hét szakácsa. Amikor még csak olvasgattam szakácstársaim megjelenő receptjeit, arra gondoltam, milyen jó, hogy itt azokat az apró fogásokat, konyhai titkokat is megosztják egymással a receptet beküldők, amelyek a szakácskönyvekből legtöbbször kimaradnak. Pedig gyakran éppen ilyen apróságokon múlik az étel sikeres elkészítése. Ez az önzetlen segíteni akarás tette nagyon szimpatikussá ezt az oldalt, és ez ösztönzött engem is arra, hogy megosszam az érdeklődőkkel receptjeimet, hátha ezekkel segíteni tudok valakinek.

A hét szakácsa: Torma >>

Kezdőként nekem is jól jött volna annak idején néhány ilyen tanács, amikor az első piskótám „szalonnás" lett, mert nem melegítettem elő megfelelően a sütőt, de azt sem felejtem el, amikor először készítettem nokedlit, ami teljesen elázott. :) Szívesen próbálom ki a szakácstársaim által feltöltött recepteket, sok új étel vált itthon kedvenccé a NoSalty-receptek közül. Örömmel olvasom a hagyományos recepteket, a régi magyar ízeket őrző ételek leírását, de ugyanakkor érdeklődve várom az igazi újdonságokat, az általam még soha ki nem próbált, ismeretlen ételeket, más népek receptjeit is.

A hét szakácsa: Mercedes >>

Szerencsésnek mondhatom magam, mert szinte minden megterem a kis kertünkben a zöldségféléktől a gyümölcsökig, a zöldfűszerektől a ritka növényekig. A férjem hobbija a kertészkedés, a nagyszüleitől leste el a növénytermesztés csínját-bínját. Megnyugtató számomra, hogy amiből főzök, az nem tartalmaz káros anyagokat, és mindig minden friss állapotban kerül a konyhába. Rengeteg befőttet készítek, savanyítok uborkát, káposztát stb. A zöldborsó és a zöldbab pedig lefagyasztva várja, hogy a következő szezonig színesíthesse itthon az étlapot. Szeretek főzni és sütni, igazi kikapcsolódást jelent számomra a munka után, ha belefeledkezhetek a főzőcskézésbe.

A hét szakácsa: Iluska >>

Mindenkinek azt kívánom, hogy találja meg itt a NoSaltyn azokat a recepteket, ízeket, amelyekkel megörvendeztetheti a családja apraját-nagyját!

A rovat korábbi cikkeit itt találod >>

Címlapról ajánljuk

További cikkek