Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás lepény Katától

Almás lepény Katától
Almás lepény Katától
75 perc / előkészület: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik legkönnyebben és leggyorsabban elkészíthető sütemény, amit még kezdő háziasszonyok is bátran kipróbálhatnak. Garantált a siker! Én 15 évesen sütöttem ilyet először.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

A tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük a sütőporral, sóval, összegyúrjuk a vajjal, tojássárgájával, cukorral és annyi tejföllel, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.
  2. A tésztát a hűtőbe tesszük.
  3. Az almákat meghámozzuk, lereszeljük.
  4. A tészta felét kinyújtjuk, kizsírozott tepsibe rakjuk, és megszórjuk kevés zsemlemorzsával vagy durvára vágott dióval.
  5. Az alma levét kinyomkodjuk, szétterítjük a tepsiben, megszórjuk 8 ek cukorral, meghintjük őrölt fahéjjal.
  6. A tészta másik felét is kinyújtjuk, rátesszük a sütemény tetejére.
  7. A tojásfehérjét kicsit felverjük, megkenjük vele a tésztát, villával megszurkáljuk a felső tésztaréteget, és már mehet is a tepsi az előmelegített sütőbe.
  8. 180-200 fokon 40-45 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x40 cm
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 72
össznézettség: 234 378
elküldve: 68
receptkönyvben: 716
elkészítve: 62/75
Facebookon megjelent: -

szakács

Bjkata

Mióta szakács: 2012.07.14.
96 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: szüret, vasárnapi ebéd
konyhatitkok: nagyi receptjei
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

egyszerű almás lepény, almás sütemény, almás pite

Hozzászólások (20)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2018-09-20 17:59

Én feleztem az adagot, de a süti nagyon puha lett, másnap sem akart túlságosan megszilárdulni... Azért finom volt!

liliom04
liliom04 Sat, 2015-01-31 14:57

Tegnap elkészítettem és isteni lett.Köszönöm ezt a tökéletes receptet,még az Anyukám is elkérte pedig az övé is nagyon finom.

bjk
Bjkata / bjk Sat, 2015-01-31 15:57

Kedves Liliom!
Köszönöm szépen a visszajelzést! Mindig örömmel olvasom, ha az általam feltöltött recept másoknál is beválik!
Üdv.:
Kata

marti48
Marti48 / marti48 Sun, 2014-10-05 17:51

Köszönettel eltettem hosszu keresgeles utan, a szamomra idealisnak tünö receptet!

Üdvözlettel: Marti

bjk
Bjkata / bjk Sun, 2014-10-05 18:10

Kedves Marti!

Mindig örömmel olvasom az ilyen pozitív visszajelzéseket! Kívánok sok-sok almás lepénytől illatozó hétvégét! :)

Üdvözlettel:
Kata

marti48
Marti48 / marti48 Sun, 2014-10-05 18:16

Kedves Kata!

Latom, eppen mind a ketten "Nosaltizunk"! :) Ma mar nem, de hamarosan elkeszitem a lepenyt. Köszönöm a jokivansagot, viszont kivanok nagyon szep vasarnapot.

Üdvözlettel: Marti

HorváthEmőke
HorváthEmőke Mon, 2014-01-13 16:18

Köszönöm! Nekem anyukám is és a nagymamám is mesteri almás pitét sütött, de ez a recept felülmúlta a hazait. Az életem legjobb kipróbált receptje. Anyukám is megdícsérte, hibátlan, napok múlva is tökéletes. Dióval hintettem meg a tésztát.

601
finomliszt 40 dkg
sütőpor 0.5 csomag
1 csipet
vaj 13 dkg
tojássárgája 1 db
cukor 13 dkg
tejföl 150 g
alma 12 db
cukor 8 ek
fahéj 1 teáskanál
zsemlemorzsa 2 ek
tojásfehérje 1 db
porcukor 1 ek