r
Nosalty Logó

Kefires lángos Bjkata konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bjkata
Kefires lángos Bjkata konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 869 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 6946 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 305 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    37.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1136.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    289 mg
  • Nátrium
    604 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    111.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 869 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    160.4 g

Zsír

  • Összesen
    303.3 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    101 g
  • Koleszterin
    631 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9088.6 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    437 mg
  • Kálcium
    1105 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    364 mg
  • Foszfor
    2308 mg
  • Nátrium
    4829 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    882.1 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    891.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    421 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    107 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    133 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    796 micro
  • Kolin:
    663 mg
  • Retinol - A vitamin:
    421 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    928 micro
Összesen 6946 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    398.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 305 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 1 kg finomlisztet összekeverünk egy evőkanál sóval. Ráütjük a három egész tojást.
  2. Hozzáöntjük a négy pohárnyi kefirt. Rámorzsoljuk az egész csomagnyi élesztőt, összegyúrjuk.
  3. Lágy tésztát fogunk kapni, de ha túl lágynak érezzük, tegyünk még hozzá 5-10 dkg lisztet szükség szerint. Ez attól függ, hogy mekkorák voltak a tojások, mennyire sűrű vagy híg a kefir, és milyen minőségű a liszt.
  4. A tésztát kidolgozhatjuk kézzel, vagy dagasztó géppelis, de ne tegyük kenyérsütő gépbe, mert nem akarjuk a tésztát melegíteni.
  5. Lezárható kelesztőtálban vagy folpack-kal lezárt tálban másnapig a hűtőben pihentetjük.
  6. Sütés előtt fél órával kivesszük a hűtőből, olajjal megkent vágódeszkára helyezzük az olajos kézzel kialakított gombócokat. (Ahány lángost szeretnénk sütni, annyi gombócot szakítsunk ki a tésztából.)
  7. A fél óra elteltével egy nagy lábasban olajat forrósítunk.
  8. Olajos kézzel a gombócból húzogató mozdulatokkal olyan vékony tésztát nyújtunk a levegőben, amilyet tudunk.
  9. A forró olajban először az egyik oldalát, majd a másikat is megsütjük. (Az első oldal sülésekor érdemes egyszer átszúrni a tésztát a villánkkal, mert akkor nem fog annyira puffogni a lángos az olajban. Ha nyújtáskor egy pici lyuk lesz a lángoson, az sem baj, legalább nem kell átszúrni! :)
  10. Papírtörlőre tesszük, tejfölözzük, sózzuk, megszórjuk sajttal, és forrón fogyasztjuk finom meleg teával.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 407
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 56
  • Össznézettség: 102662
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 16.

Ajánló

A lángos tésztáját nem érdemes nyújtáskor lisztezni, mert akkor kemény kérge lesz. Ezért szokták olajos kézzel nyújtani. A kelesztőtálban se lisztezzük meg a tetejét, mikor a hűtőbe tesszük. Akár egy hétig is tárolhatjuk a tésztáját a hűtőben. A lángost viszont ne süssük ki előre, csak ha már a család vagy a vendégek az asztalnál ülnek, mert melegen, frissen jó fogyasztani.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ezt a receptet 20 éve kaptam az egyik kolléganőmtől. Akkor régen rendeztünk egy baráti lángos-sütögetős estét is, ahol a gyerekek is nagyon jól érezték magukat, mert nagyon hangulatos volt a csillagos ég alatt fokhagymás, tejfölös, sajtos lángost majszolni, és teát iszogatni mellé, közben pedig tücsökmuzsikát hallgattunk, és jót beszélgettünk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.