Nosalty Logó

Mézes krémes Bjkatától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bjkata
Ezen a képen: Mézes krémes Bjkatától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 638 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 7634 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 278 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    375.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.7 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 638 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    120.7 g

Zsír

  • Összesen
    320.1 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    134 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    80 g
  • Koleszterin
    562 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4506.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    220 mg
  • Kálcium
    1397 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    340 mg
  • Foszfor
    1213 mg
  • Nátrium
    1301 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1052.7 g
  • Cukor
    531 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    247.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2364 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    134 micro
  • K vitamin:
    253 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    290 micro
  • Kolin:
    520 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2229 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1612 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    852 micro
Összesen 7634 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 278 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Gőz fölött kevergetve összeolvasztjuk a cukrot, a mézet, a margarint és a tojásokat. Langyosra hűtjük.
  2. A mézes keveréket a liszttel és a szódabikarbónával összegyúrjuk. Ha szükséges, egy kevés lisztet még adhatunk hozzá. Könnyen nyújtható,puha tésztát kell kapnunk.
  3. Fél órát pihentetjük. 4 cipóra osztjuk, kinyújtjuk. (A sütőlapon megszurkáljuk kés hegyével, hogy ne hólyagosodjon fel a tészta.)
  4. Zsírozottsütőlapon vagy tepsi hátlapján egyenként megsütjük. (Világosbarnára.)
  5. A tejből és a búzadarából tejbegrízt főzünk. Kihűtjük, közben néha megkeverjük.
  6. A margarint vagy vajat habosra keverjük a porcukorral és a citrom reszelt héjával.
  7. A vajas krémet összekeverjük a teljesen kihűlt tejbegrízzel.
  8. Az első lapot ezzel a fehér krémmel kenjük meg. (A krém felével.)
  9. Erre rakjuk a második lapot, amit megkenünk jó vastagon szilvalekvárral vagy baracklekvárral.
  10. A harmadik lapot fehér krémmel kenjük meg.
  11. Az utolsó lapot bevonjuk gőz fölött felolvasztott ét tortabevonóval. (3 ek étolajjal keverjük össze az olvadó csokoládét.)
  12. Néhány óra alatt megpuhul. (Ez a legnehezebb része a sütemény elkészítésének, mert a család nehezen tudja kivárni ezt a kis időt.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 36x36
  • Sűtés ideje: 6 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 42
  • Össznézettség: 55005
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 01.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Jellegzetes karácsonyi sütemény. Könnyen nyújtható a tésztája. Házi készítésű lekvárral a legfinomabb. Mi szilvalekvárral szeretjük a legjobban. Kezdő háziasszonyok is könnyen elkészíthetik.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

gyönyör?séges, guszta,finomságos, húúú, ebb?l most pár szelet jelen pillanatban, nagyon jól jönne!!! :-O azonnal elfogyna :-O

Bjkata

Kedves Évi! Köszönöm a dicsér? szavakat! Kata

pussycat

En csak kovetni tudom Anyoca szavait, ez a suti mennyei lehet. Mar kinezetre is szep, hat meg milyen finom!! Biztosan a karacsonyi suti listamon lesz. Udv Veronika

Bjkata

Kedves Veronika! Az a jó ebben a receptben, hogy szinte elronthatatlan, és az ünnep el?tti napokon megsüthet?, így nem tornyosulnak a feladatok a konyhában 24-én. Jó ünnepi készül?dést kívánok: Üdv: Kata

sziszi01

Szia! Köszi a receptet! ez a hétvégi süti, 1 éjszaka alatt megpuhult, az íze mennyei! :-) Sziszi

Bjkata

Kedves Sziszi! Örülök, hogy Nálatok is bevált ez a recept! Üdv: Kata!

de oliveira monika

én is kifogom próbálni karácsonyra remélem hogy sikerülni fog.Kellemes ünnepeket.

Bjkata

Kedves Monika! Biztos vagyok benne, hogy sikerülni fog! Én is kellemes ünnepeket kívánok, és addig is jó készül?dést! Kata

zsuzsi_78

Sziasztok. Hát lehethogy elronthatattlan ez a süti nekem mégis sikerült ugyanis morzsálódik a tésztája lehetettlen kinyújtani. Mit tegyek?

Bjkata

Kedves Zsuzsi! Egy nagyon könnyen nyújtható tésztát kapunk, ha a hozzávalókat pontosan kimérjük, és csak annyira lisztezzük a gyúrótáblát, amennyire szükséges. Lehet, hogy kicsit több liszt került bele a tésztádba? Az én tésztám lágy, puha és nagyon szépen nyújtható szokott lenni, azért is írtam, hogy kezd? háziasszonyok is elkészíthetik. Sajnálom, hogy nem sikerült a próbálkozásod! :( Kata

zsuzsi_78

Kedves Kata. Sikerült befejeznem betettem a tésztát a mikróba mert nagyon kih?lt így valamelyest sikerült kinyújtani. Megsütöttem de írdatlan kemény lett. Kíváncsi leszek megpuhul e még ma. Pedig nagyon jól néz ki a tiéd de az enyém soha nem lesz ilyen. Nem fogom többet elkészíteni sajnálom.

Törölt felhasználó

Ez a legszebb és legfinomabb mézes zserbó, amit eddig kipróbáltam! A tésztáját is nagyon egyszer? volt összeállítani, nem kellett melegen tartani nyújtás közben, mégis szépen ki tudtam nyújtani. Nem ragadt, a tepsi hátlapjáról is könnyen le tudtam csúsztatni sütés után. Pár óra alatt csodásan bepuhult és az íze mennyei! Mindenkinek csak ajánlani tudom.

Bjkata

Kedves Nagyer! Örülök, hogy Nálatok is bevált ez a recept! Jó volt olvasni a dicsér? szavakat! További szép napot kívánok! Kata

Törölt felhasználó

Nekem puha volt a tészta, de mindig kilyukadt alig tudtam rendesen kinyújtani.Nem tom mi lehet a baj.Nem kaptam szép négyzet alakot.De majd meglátjuk a végeredmény milyen lesz.:)

Törölt felhasználó

Szia Kata! Megsütöttem!!! Életem els? ilyen sütije! Nagyon finom lett. Az els? lap nyújtásánál bajlódtam egy kicsit , de utána belejöttem!!!! Csak nekifogni volt nehéz!!!! Köszi a receptet, és Boldog Karácsonyt Neked!!! Ildikó

Bjkata

Kedves Ildikó! Nagy örömet szereztél nekem a hozzászólásoddal! Örülök, hogy jól sikerült a sütemény, és hogy nem adtad fel a kezdeti apró nehézségek után. :) Én is így kezdtem 30 évvel ezel?tt, amikor az els? mézes krémesemet sütöttem. Emlékszem, hogy ha nem tudtam szépen kinyújtani, vagy leragadt a tészta, újra összegyúrtam és kezdtem a nyújtást el?r?l. Azzal a régi recepttel még én is sokat bajlódtam. Minden süteményhez sok türelem kell, a mézesekhez pedig még több. :) Békés, boldog ünnepeket kíván: Kata

kata005

Köszönöm a receptet, tökéletes lett, mindenki a csodájára járt :)!

Bjkata

Kedves Kata005! Nagyon szívesen! Örülök, hogy jól sikerült! :) Kata

kadara

Egyszer?en pompás!!!!! Ma megcsináltam, szuper lett! Köszi!

Bjkata

Kedves Kadara! Köszönöm a visszajelzést, és örülök, hogy Nálatok is sikert aratott ez a süti! BUÉK! Kata

zsoharkati

Kedves Kata! Ma elkészítettem ezt a sütit és tökéletes lett.Köszönöm ,hogy megosztottad !Szép napot neked! Kati

Bjkata

Kedves Kati! Mindig nagyon örülök a visszajelzéseknek, f?leg, ha pozitívak! :) Ezért a Te hozzászólásodat is örömmel olvastam. További jó sütést-f?zést kívánok! Üdv: Kata

Törölt felhasználó

Szép, gusztusos, nem nehéz elkészíteni, nem kell hozzá semmi különleges(a házi baracklekváron kívül :) egyszer?, finom, kiadós, isteni, mennyei, csodás! Egy problémám volt, hogy 36x36 cm-es tepsit írsz...hát nekem nem sikerült csak 26x36 cm-re nyújtani. Karácsonykor még egyszer elkészítem! Köszi a receptet! Enik?

Bjkata

Kedves Enik?! Örülök, hogy karácsonykor Nálatok is ez lesz az egyik sütemény! :) Köszönöm a visszajelzésedet! Üdv: Kata

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!