Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvás pite pudingos töltelékkel

Szilvás pite pudingos töltelékkel
Szilvás pite pudingos töltelékkel
125 perc / előkészület: 75 perc főzés: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet most készítettem el először, de valószínűleg ezután minden augusztusban újra és újra el fogom készíteni, amikor megérik a szilvánk. A Mindmegette.hu oldalon találtam rá erre a finomságra, és hogy el ne felejtsem az elkészítési módját, gyorsan leírtam ide magamnak és persze másoknak is.:)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tölteléket készítjük el először, hogy kihűljön, amíg a tésztát összeállítjuk. A szilvát kimagozva, felkockázva a cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel és a kevés sóval kicsit megfőzzük.
  2. A vízzel elkevert 2 csomag vaníliás pudingport hozzákeverjük, és sűrűre főzzük. (Húzzuk le a tűzről, amíg belekeverjük a pudingos keveréket!)
  3. Ha kell, még további cukor, fahéj vagy szegfűszeg hozzáadásával ízesítjük.
  4. A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk. (Minél gyorsabban, hogy a kezünk melege ne sokáig érje a tésztát.)
  5. Tartsuk a hűtőben a tésztánkat, amíg a szilvás keverék elhűlik. (Tegyük vízbe a szilvás lábast, így gyorsabban hűlik.)
  6. A tészta nagyobbik felét kinyújtjuk, kivajazott tepsibe rakjuk úgy, hogy a tepsi peremén is mindenhol legyen tészta. Belesimítjuk a szilvás krémet.
  7. Kinyújtjuk a másik felét is a tésztának, és rárakjuk a sütemény tetejére.
  8. A két tészta szélét az ujjainkkal összecsipkedjük, ahogy a piték szélét szoktuk, így nemcsak szebb és rusztikusabb lesz a sütemény, de megakadályozzuk azt is, hogy a szilva leve kifolyjon a széleken.
  9. Megszurkáljuk egy késsel a felső tésztaréteget, lekenjük egy felvert tojással, és a forró sütőben 10 percig 220 fokon, majd még 30 percig 180 fokon sütjük. (40 perc mindenképpen kell, hogy átsüljön, mert elég szaftos a töltelék.)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 40X40X2 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 33 282
elküldve: 37
receptkönyvben: 425
elkészítve: 22/40
Facebookon megjelent: 1

szakács

Bjkata

Mióta szakács: 2012.07.14.
96 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert

egyéb elnevezések

pudingos szilvás pite, szilvás pite vaníliapudinggal, pudingos pite szilvával

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Adrienn528
Adrienn528 Thu, 2015-10-01 12:57

Nagyon nagyon finom, a tésztája omlós, a töltelék pont tökéletes állagú. Én a liszt 3/4-ét zabliszttel helyettesítettem, a cukrot kiváltottam xilittel és így is tökéletes lett! :)
Adri

bjk
Bjkata / bjk Sun, 2015-10-11 16:40

Kedves Adrienn!

Köszönöm a visszajelzést! Örülök, hogy ízlett!
Üdv.:
Kata

Nensy
Nensy Thu, 2015-08-06 08:36

Ez egy nagyon finom süti. Tavaly 4-5 alkalommal is megsütöttem. Végre újra van szilva, úgyhogy hétvégén készül az idei első.

bjk
Bjkata / bjk Thu, 2015-08-06 14:11

Kedves Nensy!
Nagyon örülök, hogy bevált a recept!
További szép napot és jó sütögetést!
Üdv.:
Kata

csatadi.nora
csatadi.nora Wed, 2013-10-09 20:00

Nagyon jó recept, már másodszor készítettem. Sikerült gluténmentesen is. Köszönet érte.
Nóra

edyt72
edyt72 Sat, 2012-09-08 16:30

Hasonlot sutottem az elobb meggyel:)
Viz helyett a meggylevevel keszitettem

bjk
Bjkata / bjk Wed, 2012-09-05 19:19

Én is meglepődtem, hogy milyen egyszerű elkészíteni, és mégis nagyon finom! Azért töltöttem fel ezt a receptet, hogy más is megismerje ezt a jó kis pitét!
Szép estét!
Kata

1264
finomliszt 45 dkg
sütőpor 0.5 csomag
1 csipet
cukor 12 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
margarin 25 dkg
tojássárgája 2 db
tejföl 2 ek
szilva 80 dkg
cukor 4 ek
0.5 kk
fahéj 0 ízlés szerint
szegfűszeg 0 ízlés szerint
vaníliás pudingpor 2 csomag
víz 4 dl
tojás 1 db