r
Nosalty Logó

Szilvás pite pudingos töltelékkel

Bjkata
Szilvás pite pudingos töltelékkel
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

1265
Kalória
16.4g
Fehérje
172.1g
Szénhidrát
57.8g
Zsír
311.3g
Víz
159.4g
Koleszterin
5.9g
Élelmi rost
61.8g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1265 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5058 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 220 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    57.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    997.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    377 mg
  • Nátrium
    347 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    172.1 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    311.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    614 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    549 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    750 micro
  • β-crypt
    70 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    328 micro
Összesen 1265 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    65.8 g

Zsír

  • Összesen
    231.3 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    638 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3988.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    697 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    180 mg
  • Foszfor
    1508 mg
  • Nátrium
    1389 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    688.2 g
  • Cukor
    247 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    1245.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2455 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    283 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    241 micro
  • Kolin:
    570 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2194 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    2999 micro
  • β-crypt
    281 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1313 micro
Összesen 5058 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    54.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 220 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tölteléket készítjük el először, hogy kihűljön, amíg a tésztát összeállítjuk. A szilvát kimagozva, felkockázva a cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel és a kevés sóval kicsit megfőzzük.
  2. A vízzel elkevert 2 csomag vaníliás pudingport hozzákeverjük, és sűrűre főzzük. (Húzzuk le a tűzről, amíg belekeverjük a pudingos keveréket!)
  3. Ha kell, még további cukor, fahéj vagy szegfűszeg hozzáadásával ízesítjük.
  4. A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk. (Minél gyorsabban, hogy a kezünk melege ne sokáig érje a tésztát.)
  5. Tartsuk a hűtőben a tésztánkat, amíg a szilvás keverék elhűlik. (Tegyük vízbe a szilvás lábast, így gyorsabban hűlik.)
  6. A tészta nagyobbik felét kinyújtjuk, kivajazott tepsibe rakjuk úgy, hogy a tepsi peremén is mindenhol legyen tészta. Belesimítjuk a szilvás krémet.
  7. Kinyújtjuk a másik felét is a tésztának, és rárakjuk a sütemény tetejére.
  8. A két tészta szélét az ujjainkkal összecsipkedjük, ahogy a piték szélét szoktuk, így nemcsak szebb és rusztikusabb lesz a sütemény, de megakadályozzuk azt is, hogy a szilva leve kifolyjon a széleken.
  9. Megszurkáljuk egy késsel a felső tésztaréteget, lekenjük egy felvert tojással, és a forró sütőben 10 percig 220 fokon, majd még 30 percig 180 fokon sütjük. (40 perc mindenképpen kell, hogy átsüljön, mert elég szaftos a töltelék.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 75 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40X40X2

Ezt a receptet most készítettem el először, de valószínűleg ezután minden augusztusban újra és újra el fogom készíteni, amikor megérik a szilvánk. A Mindmegette.hu oldalon találtam rá erre a finomságra, és hogy el ne felejtsem az elkészítési módját, gyorsan leírtam ide magamnak és persze másoknak is.:)

További receptek

Olasz tejberizspite

Az olaszok nagyon sok mindenből képesek pitét sütni: az ellenállhatatlanul omlós tésztába például tejberizst is töltenek. Ilyenkor születik meg a budino di riso, vagyis tejberizspite, ami ...

Lakos Benedek

Epres leveles pite

A leggyorsabban elkészülő gyümölcsös pitékhez megengedett a házi tészta mellőzése, így ugyanis tényleg nevetséges mennyiségű idő alatt hozzájuthatunk a zamatosan gyümölcsös ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek