Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos-kakaós-fahéjas rózsa

Narancsos-kakaós-fahéjas rózsa
Narancsos-kakaós-fahéjas rózsa
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A vaníliás-citromos rózsa receptjét alakítottam át narancsos-kakaós-fahéjas rózsára, mert ezt a két finomságot egyszerűen nem lehet megunni!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A csigák locsolásához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos tejben elkeverjük a 2 kk cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és az átszitált lisztből rászórunk egy evőkanálnyit.
  2. A többi liszthez hozzáadjuk a többi hozzávalót, ami a tésztához kell, majd a felfuttatott élesztővel jól kidolgozzuk a tésztát. (Lehet kenyérsütőben is dagasztani, keleszteni.)
  3. A jól kidolgozott és megkelt tésztát lisztezett gyúrótáblán kisodorjuk fél cm vastagságú téglalapra.
  4. Egyenletesen megkenjük a habosra kevert cukros-kakaós-fahéjas vajjal.
  5. A téglalap két hosszabbik oldalától kezdve feltekerjük a tésztát fentről lefelé és lentről felfelé haladva. Középen végig elvágjuk a tésztát hosszában. Így két bejglihez hasonló tekercset kapunk.
  6. Mindkét tekercset 12 darabra vágjuk, így kb. 3-4 cm-es csigákat kapunk. Összesen 24 csigánk lesz.
  7. A csigák oldalát olvasztott zsírral megkenjük, mielőtt a kizsírozott vagy sütőpapírral bélelt magas falú tepsibe raknánk őket. Így sülés után is könnyen elválaszthatók egymástól a rózsa formájú csigák. Ha a tepsiben 1-1 cm távolságra rakjuk őket, sülés közben szépen összenőnek. A rózsák teteje szép piros lesz, de a belsejük nagyon puha marad. (Sütés előtt pihentessük a rózsákat fél órán keresztül a tepsiben!)
  8. Az első 5 percben forró sütőben felhúzatjuk 200-220 fokon, utána 20 percig 180 fokon sütjük tovább. Ezután kivesszük a sütőből, minden rózsát meglocsolunk egy kevés vaníliás tejjel, és további 5 percre visszatesszük sülni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 25X30X6 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 500
elküldve: 9
receptkönyvben: 372
elkészítve: 16/26
Facebookon megjelent: -

szakács

Bjkata

Mióta szakács: 2012.07.14.
96 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

puha kakaós csiga, fahéjas-kakaós csiga, édes kelt csiga

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Adriennke26
Adriennke26 / Adriennke26 Thu, 2014-02-27 22:27

Ez is finom, de nekem a vaníliás-citromos jobban ízlett. Itt a kakaós íz nagyon dominál, a narancs és a fahéj nem annyira érződik. Azért el fog fogyni így is! :-) Köszönöm a receptet.
Érdekes egyébként, hogy a vaníliás-citromosat jobban szeretem, én, aki él-hal a csokis, kakaós dolgokért, de a vaníliás dolgokért meg annyira nem vagyok oda.

bjk
Bjkata / bjk Fri, 2014-02-28 14:49

Nekem is a vaníliás-citromos a kedvencem, de a változatosság kedvéért gyakran készítem a narancsos- kakaósat is. :)

Barbi00
Barbi00 Mon, 2014-01-06 15:52

Isteni finom lett !! Mire megdagasztottam bedurrant a karom de megérte :) Köszönöm a receptet

bjk
Bjkata / bjk Tue, 2014-01-07 12:25

Nagyon szívesen! Nekem szerencsém van, mert a kenyérsütő dagasztó programja kidolgozza helyettem a tésztát. Nagyon nehéz kézzel kidolgozni, főleg, ha valakinek egyébként is sokat fáj a karja. :(

Gitta73
Gitta73 Sat, 2013-11-30 17:38

Nagyon jól néz ki! Elfogom készíteni majd! Mentve! :) <3

Wica83
Wica83 Sat, 2013-11-30 12:16

Hogy mentem a recept könyvembe, mióta ez az új dizájn van az oldalon nem találom a gombot amivel menthetem a recepteket a könyvembe :-(

Wica83
Wica83 Sat, 2013-11-30 12:19

De H....-e vagyok kiverte a szememet :-D Jó kis recept kipróbálom!!

1019
finomliszt 50 dkg
tej 1.5 dl
cukor 1 teáskanál
élesztő 3 dkg
tojás 2 db
tojássárgája 1 db
vaj 4 dkg
porcukor 5 dkg
1 kk
narancshéj 2 narancsból nyert
sertészsír 2 dkg
vaj 10 dkg
porcukor 10 dkg
cukrozatlan kakaópor 4 ek
fahéj 1 kk
tej 1 dl
vaníliás cukor 1 csomag