r
Nosalty Logó

Narancsos-kakaós-fahéjas rózsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bjkata
Narancsos-kakaós-fahéjas rózsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csigák locsolásához

Összesen 1031 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csigák locsolásához

Összesen 4120 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csigák locsolásához

Összesen 319 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.6 g

Zsír

  • Összesen
    41 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1063.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    310 mg
  • Nátrium
    467 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147.4 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    298 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    292 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    203 micro
Összesen 1031 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.2 g

Zsír

  • Összesen
    164 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    897 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4254 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    221 mg
  • Kálcium
    552 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    340 mg
  • Foszfor
    1240 mg
  • Nátrium
    1867 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    589.6 g
  • Cukor
    177 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    197.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1191 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    143 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    461 micro
  • Kolin:
    551 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1168 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    239 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    811 micro
Összesen 4120 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 319 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A csigák locsolásához

Elkészítés

A tésztához

  1. A langyos tejben elkeverjük a 2 kk cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és az átszitált lisztből rászórunk egy evőkanálnyit.
  2. A többi liszthez hozzáadjuk a többi hozzávalót, ami a tésztához kell, majd a felfuttatott élesztővel jól kidolgozzuk a tésztát. (Lehet kenyérsütőben is dagasztani, keleszteni.)
  3. A jól kidolgozott és megkelt tésztát lisztezett gyúrótáblán kisodorjuk fél cm vastagságú téglalapra.
  4. Egyenletesen megkenjük a habosrakevert cukros-kakaós-fahéjasvajjal.
  5. A téglalap két hosszabbik oldalától kezdve feltekerjük a tésztát fentről lefelé és lentről felfelé haladva. Középen végig elvágjuk a tésztát hosszában. Így két bejglihez hasonló tekercset kapunk.
  6. Mindkét tekercset 12 darabra vágjuk, így kb. 3-4 cm-es csigákat kapunk. Összesen 24 csigánk lesz.
  7. A csigák oldalát olvasztott zsírral megkenjük, mielőtt a kizsírozott vagy sütőpapírral bélelt magas falú tepsibe raknánk őket. Így sülés után is könnyen elválaszthatók egymástól a rózsa formájú csigák. Ha a tepsiben 1-1 cm távolságra rakjuk őket, sülés közben szépen összenőnek. A rózsák teteje szép piros lesz, de a belsejük nagyon puha marad.(Sütés előtt pihentessük a rózsákat fél órán keresztül a tepsiben!)
  8. Az első 5 percben forró sütőben felhúzatjuk 200-220 fokon, utána 20 percig 180 fokon sütjük tovább. Ezután kivesszük a sütőből, minden rózsát meglocsolunk egy kevés vaníliás tejjel, és további 5 percre visszatesszük sülni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25X30X6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 11301
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 24.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A vaníliás-citromos rózsa receptjét alakítottam át narancsos-kakaós-fahéjas rózsára, mert ezt a két finomságot egyszerűen nem lehet megunni!

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Ezt meg kell csinálnom!MENTVE!

Bjkata

:)

Törölt felhasználó

Hogy mentem a recept könyvembe, mióta ez az új dizájn van az oldalon nem találom a gombot amivel menthetem a recepteket a könyvembe :-(

Törölt felhasználó

De H....-e vagyok kiverte a szememet :-D Jó kis recept kipróbálom!!

Gitta73

Nagyon jól néz ki! Elfogom készíteni majd! Mentve! :) <3

Bjkata

Örülök, hogy tetszik a recept! :) Üdv: Kata

Barbi00

Isteni finom lett !! Mire megdagasztottam bedurrant a karom de megérte :) Köszönöm a receptet

Bjkata

Nagyon szívesen! Nekem szerencsém van, mert a kenyérsüt? dagasztó programja kidolgozza helyettem a tésztát. Nagyon nehéz kézzel kidolgozni, f?leg, ha valakinek egyébként is sokat fáj a karja. :(

Adriennke26

Ez is finom, de nekem a vaníliás-citromos jobban ízlett. Itt a kakaós íz nagyon dominál, a narancs és a fahéj nem annyira érz?dik. Azért el fog fogyni így is! :-) Köszönöm a receptet. Érdekes egyébként, hogy a vaníliás-citromosat jobban szeretem, én, aki él-hal a csokis, kakaós dolgokért, de a vaníliás dolgokért meg annyira nem vagyok oda.

Bjkata

Nekem is a vaníliás-citromos a kedvencem, de a változatosság kedvéért gyakran készítem a narancsos- kakaósat is. :)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A csigák locsolásához

Címlapról ajánljuk

További cikkek