Nosalty Logó

Vendégváró kis kiflik

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bjkata
Vendégváró kis kiflik
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
kenyérsütő
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 777 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 6210 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 353 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    43.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2195.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    260 mg
  • Nátrium
    1632 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    318 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    304 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 777 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    150.8 g

Zsír

  • Összesen
    346.3 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    150 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    92 g
  • Koleszterin
    806 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17563.3 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    319 mg
  • Kálcium
    1805 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    264 mg
  • Foszfor
    2084 mg
  • Nátrium
    13054 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    617.8 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    484.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2541 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    62 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    164 micro
  • K vitamin:
    199 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    691 micro
  • Kolin:
    594 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2435 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1286 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    856 micro
Összesen 6210 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1000.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    744 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 353 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztet a tojásokkal, a kefirrel, étolajjal, csipetnyi sóval és a felfuttatott élesztővel összegyúrjuk. (Kenyérsütő gépben is dagaszthatjuk, keleszthetjük.)
  3. A krémhez a margarint a sóval habosra keverjük.
  4. A megkelt tésztát 4 részre osztjuk.
  5. Egy részt elfelezünk, mindkét felet körformára nyújtjuk. (Kb. 30 cm átmérőjű körökre.)
  6. Az egyik körlapot megkenjük a krém negyed részével, a másik körlapot erre rátesszük.
  7. 16 cikkre vágjuk, mint egy tortát, feltekerjük, tojással megkenjük, sajttal megszórjuk, világosra sütjük.
  8. Összesen 64 kis kifli lesz ebből az adagból.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 23
  • 7 napos nézettség: 111
  • Össznézettség: 174740
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 26.

Ajánló

Kirándulás előtt néhány nappal megsütve, lefagyasztva és a kirándulás napján a fagyasztóból kivéve nagyon finom útravaló lehet gyereknek, felnőttnek egyaránt.

Receptkategóriák

Néhány éve találtam rá erre a receptre az interneten, Habkönnyű sós kifli elnevezéssel. Azóta már rengetegszer elkészítettem különböző ízesítéssel. Készült már pizzakrémmel, kolbászkrémmel, sajtkrémmel, zöldfűszerrrel. Először kicsit idegenkedve olvastam a cukor és a só mennyiségét az eredeti receptben, de aztán elkészítés után el kellett fogadnom, hogy a recept úgy tökéletes, ahogy van. A legeslegfinomabb szerintem a sima vajas, ezért csak a kiflik felét szoktam ízesíteni a változatosság kedvéért más finomságokkal.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Csodálatos lett megsütöttem köszi

Bjkata

Kedves Livi! Örülök, hogy jól sikerültek a kis kiflik! Boldog születésnapot kívánok! Kata

Törölt felhasználó

Jól néz ki nagyon!! Mentem.:) Köszi

Bjkata

Örülök, hogy tetszik! Nagyon szívesen! Kata

Éva-Anyóca

Jézusom! Ez annyira guszta, köszönöm szépen, mentettem. :-O

Bjkata

Kedves Évi! Szívesen! Örülök, hogy tetszik! Csak egy baj van vele, hogy aki egyszer kipróbálja, nem tud leszokni róla! :) Kata

Éva-Anyóca

Kata! Ha csak ennyi a baj, ez nem gond, nagyobb ne legyen az Életben soha , senkinek!!! :-D Szép napot! Éva-Anyóca

Fsly

Kedves Kata! Ma elkészítettem a kiskifliket, mert nemrég ettem istenien finom sörkifliket, de a receptet sajnos nem tudtam megszerezni, így keresgettem, próbálgattam. Amit el?ször próbáltam nem is hasonlított. Ez viszont nagyon csodálatos! Nagyon finom és könnyed lett, szinte eteti magát. Egy problémám volt csak: hogyan lehet megoldani a margarin/vaj nyers tésztán történ? szétkenését? Nekem csak kézzel ment valamennyire. (múltkor megolvasztottam az akkori receptemhez, de akkor meg szétfolyik) Köszi a receptet!

Bjkata

Kedves Fsly! A szobah?mérséklet? puha margarint vagy vajat habosra szoktam keverni a sóval, és a sós vajkrémet olyan spaklival kenem szét a nyers tésztán, amivel a tortákon a krémet simítom el. Azzal nagyon egyenletesen lehet eligazítani a vajkrémet. Olvasztott formában szerintem azért nem érdemes a tésztára kenni, mert akkor a tészta hirtelen beszívja a vajat, és nem ez a célunk. Örülök, hogy a kisebb nehézségek ellenére is elérte a kifli a megfelel? hatást, vagyis hogy finom és könnyed lett. Amikor néhány évvel ezel?tt el?ször sütöttem meg ezeket a kis kifliket, nem akartam hinni a szememnek, hogy milyen kis csodák "sültek ki" ebb?l a viszonylag egyszer? receptb?l. Éppen emiatt mutattam be itt is ezt a receptet, hogy minél több feleség, anyuka és nagymama süthesse meg a családjának ezt a különleges finomságot. Üdv: Kata

zsoharkati

Most sütöm harmadszorra,.Isteni finom! Köszönöm a receptet!

Bjkata

Kedves Kati! Nagyon szívesen! Én is gyakran készítem! :) Kata

zsoharkati

Kedves Kata! Nem írtam az el?bb,hogy köménymaggal szórtat is készítettem....Gyerekkorom kiflijére emlékeztet így, mindenki imádta.Nekem a vajas változat finomabb,mint a Rámás. 5 darab kucorog a tálban a 64-b?l. Még egyszer hálás köszönet!!!

Bjkata

Mi is szeretjük a köménymagos változatát is! :)

helena26

Csodálatosak a kiflik!Megsütöm én is a recepted szerint,gyöngéim a kiflik! Üdv.:helena26

Bjkata

Kedves Helena! Nekem is nagyon tetszenek a Te receptjeid, különösen a Majka túrós papucsa! Nemrég próbáltam ki, nagyon-nagyon finom lett! A knédliddel is szemezek egy ideje, mert Párkányban az egyik étteremben nagyon finomat ettünk néhány éve, még mindig a számban érzem az ízét! Párolt káposztával, sült csülökkel! Hmmm... Üdv: Kata

csatadi.nora

Elmentve, nagyon tetszik! Köszönöm.

Bjkata

Nagyon szívesen! :) Kata

MrsB

Szia! Eddigi legfinomabb kifli recept a tiéd! Ma csináltam meg el?ször de úgy érzem s?r? "vendég" lesz nálunk! Mindenkinek nagyon ízlett :) Köszi a receptet :)

Bjkata

Örülök, hogy ízlett! :) Kata

Törölt felhasználó

Most lettem kész a kiflikkel.Köszönöm a receptet! Isteni finom lett.További szép napot kívánok!!!

Bjkata

Nagyon szívesen!:) Örülök, hogy Nálatok is bevált ez a recept! Üdv: Kata

Wendy

Most sült ki, szuper lett. Én nem kentem le tojással a végén csak úgy natúr sütöttem, így is szép piros a külseje és kívül ropogós, belül finom puha. Nem tudom abbahagyni :-) nagyon jó. Wendy

Bjkata

:-)

Wendy

Ja és olívaolajjal készítettem, a tésztát pedig a kenyérsüt?gépben gyúrtam :-)

agika53

Ha másnapra sütöm nem szárad ki? Köszi

Bjkata

Ha másnapra sütöm, le szoktam fagyasztani, és fogyasztás el?tt 1-2 órával kiveszem a fagyasztóból. Kiránduláskor fagyott állapotban viszem magammal, és mire kell, kiolvad. Ugyanolyan finom és puha, mintha akkor sült volna ki.

bildi69

Szia! Meddig keleszted a tésztát?

Bjkata

Kedves Bildi69! Kb. fél órát a formázás el?tt és ugyanennyit a tepsiben sütés el?tt.

bildi69

Köszönöm! Ki fogom én is próbálni!

Törölt felhasználó

Sajnos a kis kifli-függ?k táborát sokasítom! :) Egy hét alatt már most sütöm harmadjára! Köszönöm.

Bjkata

Kedves Pimpikata! Ennek én nagyon örülök! :) Üdv: Kata

Törölt felhasználó

Úgy tökéletes, ahogy van! :)

Bjkata

Köszönöm a visszajelzést! Örülök, hogy bevált a recept! :) Kata

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek