r
Nosalty Logó

Vendégváró kis kiflik

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bjkata
Vendégváró kis kiflik
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
kenyérsütő
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 777 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 6210 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 353 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    43.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2195.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    260 mg
  • Nátrium
    1632 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    318 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    304 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 777 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    150.8 g

Zsír

  • Összesen
    346.3 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    150 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    92 g
  • Koleszterin
    806 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17563.3 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    319 mg
  • Kálcium
    1805 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    264 mg
  • Foszfor
    2084 mg
  • Nátrium
    13054 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    617.8 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    484.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2541 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    62 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    164 micro
  • K vitamin:
    199 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    691 micro
  • Kolin:
    594 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2435 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1286 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    856 micro
Összesen 6210 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1000.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    744 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 353 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztet a tojásokkal, a kefirrel, étolajjal, csipetnyi sóval és a felfuttatott élesztővel összegyúrjuk. (Kenyérsütő gépben is dagaszthatjuk, keleszthetjük.)
  3. A krémhez a margarint a sóval habosra keverjük.
  4. A megkelt tésztát 4 részre osztjuk.
  5. Egy részt elfelezünk, mindkét felet körformára nyújtjuk. (Kb. 30 cm átmérőjű körökre.)
  6. Az egyik körlapot megkenjük a krém negyed részével, a másik körlapot erre rátesszük.
  7. 16 cikkre vágjuk, mint egy tortát, feltekerjük, tojással megkenjük, sajttal megszórjuk, világosra sütjük.
  8. Összesen 64 kis kifli lesz ebből az adagból.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1500
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 122
  • Össznézettség: 208602
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 26.

Ajánló

Kirándulás előtt néhány nappal megsütve, lefagyasztva és a kirándulás napján a fagyasztóból kivéve nagyon finom útravaló lehet gyereknek, felnőttnek egyaránt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Néhány éve találtam rá erre a receptre az interneten, Habkönnyű sós kifli elnevezéssel. Azóta már rengetegszer elkészítettem különböző ízesítéssel. Készült már pizzakrémmel, kolbászkrémmel, sajtkrémmel, zöldfűszerrrel. Először kicsit idegenkedve olvastam a cukor és a só mennyiségét az eredeti receptben, de aztán elkészítés után el kellett fogadnom, hogy a recept úgy tökéletes, ahogy van. A legeslegfinomabb szerintem a sima vajas, ezért csak a kiflik felét szoktam ízesíteni a változatosság kedvéért más finomságokkal.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Rájöttem, mi a nagymamák kelt tésztájának titka: Így lesz a...

Amikor én buktát sütök, az sosem lesz ugyanolyan, mint a nagymamámé – még akkor sem, ha végigtelefonáljuk az egész folyamatot. Miért lehet ez, és van-e remény azok számára, akik szeretnének ugyanolyan kelt tésztát készíteni, mint amit a dédijüknél, mamájuknál kóstoltak? Ezekre a kérdésekre kerestem a választ…azt azonban nem ígérem, hogy meg is találtam.

Lakos Benedek

További cikkek