Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagymás majorannás pecsenye

Fokhagymás majorannás pecsenye
Fokhagymás majorannás pecsenye
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Maradék főtt hús felhasználására az egyik legjobb módszer a "felturbózás". Ez nálunk azt jelenti, hogy a brassóihoz hasonló fűszeres mártást készítünk, és abban adunk új ízeket az egyébként kicsit unalmas ízű főtt húsnak.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Sült krumplival, rizzsel vagy tésztával is tálalhatjuk. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A maradék főtt húst csíkokra daraboljuk. A vöröshagymákat és a füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk. A fokhagymagerezdeket lereszeljük.
  2. Az olajon a szalonna kockákat kisütjük, majd hozzáadjuk a vöröshagymát, és azt is átpirítjuk erős lángon.
  3. Ráöntjük a paradicsomlét és a víz felét, hozzáadjuk a fokhagyma és a majoranna felét is, és jól összeforraljuk.
  4. Fedő alatt takarék lángon 5 percig főzzük, amíg szép barnás színt kap a mártásunk.
  5. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a marhahúsleves kockát, hozzáadjuk a víz és a fűszerek másik felét, és újra összeforraljuk.
  6. Hozzáadjuk a feldarabolt húst, és 5 percig főzzük, hogy a hús magába vegye az ízeket. (Inkább csak rázogassuk a serpenyőt, ne sokat kevergessük, mert a hús szétesik.)
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 16 871
elküldve: 5
receptkönyvben: 128
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Bjkata

Mióta szakács: 2012.07.14.
96 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból
konyhatechnológia: wok receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pecsenye fűszeres mártásban, maradék főtt hús újragondolva, paradicsomos husi

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

666
sertéshús 80 dkg
vöröshagyma 2 nagy fej
fokhagyma 8 gerezd
füstölt szalonna 15 dkg
napraforgó olaj 2 ek
paradicsomlé 1 dl
víz 3 dl
majoranna 3 tk
1 tk
bors 0 ízlés szerint
leveskocka 1 db