Ne költs feleslegesen bolti kenyérmorzsára, készítsd otthon

Itt az ideje, hogy ne költs többet bolti kenyérmorzsára, ami nemcsak egy felesleges tétel a bevásárlólistádon, de még szemetet is termelsz vele. Pofonegyszerűen elkészítheted otthon is!

Nincs jó rántás kenyérmorzsa nélkül, édesen pedig a túrógombóc elengedhetetlen összetevője, de miért használnál boltit, ha egyszerűen elkészítheted otthon, ráadásul így az elfelejtett és megszáradt kenyeret is megmentheted? Mutatjuk, hogyan készíthetsz otthon kenyérmorzsát és pankomorzsát magadnak pillanatok alatt.

Ne költs feleslegesen bolti kenyérmorzsára, készítd inkább otthon

Egyetlen hozzávalóra lesz szükséged, mégpedig száraz kenyérre. Mindegy, hogy fehér kenyeret, teljes kiőrlésűt, barnát, kovászosat használsz, itt annyi a lényeg, hogy már ne legyen friss. Ha épp nincs is szükséged kenyérmorzsára, de épp van ilyen kenyered, ahelyett, hogy kidobod, készíts belőle előre morzsát.

Fogd a kenyeret, és vágd fel 2 cm nagyságú darabokra, majd tedd egy food processorba vagy aprítóba, és gyakorlatilag készen is vagy.

Ha igazán egyenletes, finom kenyérmorzsát szeretnél kapni, akkor egy szitán átszűrheted még. Ha pedig pont, hogy kenyérmorzsa kellene a hétvégi családi ebédhez, de nincs kéznél száraz kenyér - mert tudod, hogy kell tárolni a kenyeret ahhoz, hogy ne száradjon ki - , akkor piríts meg pár szelet sima kenyeret, és azt aprítsd.

A házi kenyérmorzsát bónuszként a saját ízlésed szerint fűszerezheted, hogy feldobd az egyszerű panírokat. Már egy csipet só és bors is nagyot lendíthet rajta, de szárított parmezán, egy kevéske citromlé vagy friss petrezselyem is mehet bele.

Így készül a pankomorzsa

A pankomorzsának van egy kis egzotikus hangzása, meg azért érhető, hogy itt nem valami mezei kenyérmorzsáról van ám szó, de finomabb is, mint a sima társa. Ennek ellenére szintén nagyon könnyű az elkészítése, úgyhogy otthon is pikk-pakk megcsinálhatod, aztán begyűjtheted az elismeréseket.

Először is, melegítsd elő a sütőt 140 fokra (légkeverésesen 120 fokra). Fogj néhány szelet száraz fehér kenyeret, és vágd le a héját, majd tedd az aprítóba, mint az előbb. Amikor már morzsa állagú, akkor egy sütőpapíron oszlasd el egyenletes rétegben. Tedd a sütőbe 7-10 percre, de félidőnél kevergesd át őket. És íme, a házi készítésű pankomorzsád!

Lefegyasztható a kenyérmorzsa?

Igen, úgyhogy nyugodtan készíthetsz belőle előre nagyobb adagot, így mindig lehet kéznél. Hűtőben két hónapot bír, a fagyasztóban pedig hat hónapig is eláll.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Egyszerű hozzávalókkal felturbózott ételek:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...