Így tárold a kenyeret, hogy ne száradjon ki fél nap alatt

Ha nem tároljuk megfelelően a kenyeret, elég hamar kiszárad, és akár a szemétben is végezheti, ami elég nagy ételpazarlás. Mutatjuk, mit tehetsz a kidobás ellen.

Nincs is jobb egy frissen sült, ropogós héjú, puha kenyérnél. A házilag készített kenyerek a boltiban vásárolt társaikkal szemben nem tartalmaznak tartósítószereket, ezért jóval kevesebb ideig állnak el. Van azonban néhány trükk, amivel meghosszabbíthatjuk a kenyerünk életét, és megvédhetjük a kiszáradástól.

Először is érdemes megvárni, amíg a kenyér kihűl. A hűtőbe semmiképp ne tegyük, mert bár a penészesedéstől megóvja a hideg a kenyeret, de a kenyérszeletek hamarabb kiszáradnak. Ehelyett érdemes papírzacskóban tárolni, ahogy azt a pékségekben és néhány boltban is teszik. A papír magába szívja a nedvességet és frissen tartja a kenyeret. Mindez persze csak akkor érvényes, ha szobahőmérsékleten tároljuk a cipót.

A friss kenyeret fel is szeletelhetjük, és egy műanyagzacskóban lefagyaszthatjuk. Ilyenkor azonban a kenyér egy kicsit vizes lesz, de pirítósnak még tökéletesen használható.

Végezetül a legjobb megoldás, ha a kiszáradt cipónkat meglocsoljuk egy kis vízzel, és 10 percre betesszük a forró sütőbe. Ha pedig ez sem válna be, készítsünk a kiszáradt cipóból zsemlemorzsát!

...ezeket láttad már?

Ezeket olvastad már?

via Daily Mail, Good Housekeeping

Legújabb receptek

Áfonyás pite

A házi pitéknek nincsen párja, pláne ha vesszük a fáradtságot és a vajas tésztát is két kézzel készítjük el hozzá. Bármilyen bogyós gyümölcsből mennyei pitét készíthetünk, ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...