Így tárold a kenyeret, hogy ne száradjon ki fél nap alatt

Ha nem tároljuk megfelelően a kenyeret, elég hamar kiszárad, és akár a szemétben is végezheti, ami elég nagy ételpazarlás. Mutatjuk, mit tehetsz a kidobás ellen.

Nincs is jobb egy frissen sült, ropogós héjú, puha kenyérnél. A házilag készített kenyerek a boltiban vásárolt társaikkal szemben nem tartalmaznak tartósítószereket, ezért jóval kevesebb ideig állnak el. Van azonban néhány trükk, amivel meghosszabbíthatjuk a kenyerünk életét, és megvédhetjük a kiszáradástól.

Először is érdemes megvárni, amíg a kenyér kihűl. A hűtőbe semmiképp ne tegyük, mert bár a penészesedéstől megóvja a hideg a kenyeret, de a kenyérszeletek hamarabb kiszáradnak. Ehelyett érdemes papírzacskóban tárolni, ahogy azt a pékségekben és néhány boltban is teszik. A papír magába szívja a nedvességet és frissen tartja a kenyeret. Mindez persze csak akkor érvényes, ha szobahőmérsékleten tároljuk a cipót.

A friss kenyeret fel is szeletelhetjük, és egy műanyagzacskóban lefagyaszthatjuk. Ilyenkor azonban a kenyér egy kicsit vizes lesz, de pirítósnak még tökéletesen használható.

Végezetül a legjobb megoldás, ha a kiszáradt cipónkat meglocsoljuk egy kis vízzel, és 10 percre betesszük a forró sütőbe. Ha pedig ez sem válna be, készítsünk a kiszáradt cipóból zsemlemorzsát!

...ezeket láttad már?

Ezeket olvastad már?

via Daily Mail, Good Housekeeping

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...