Egy titkos hozzávalótól olyan lesz a sütőben készült rántott hús, mint az olajban sült

Aki most nagyon egészségtudatos hozzávalóra gondol, az lapozzon tovább...a többiek viszont figyeljenek, mert isteni lesz!

A sütőben készült rántott csirke nem újdonság azok számára, akik tudatosan és rendszeresen sütnek-főznek – a bő zsiradékban való sütögetés elkerülése nemes cél, és sokaknak sikeresen be is válik az olajtól csöpögő serpenyő sütőre illetve tepsire cserélése. Jóval kevesebb olaj, talán némileg szárazabb, de számottevően kevésbé kalóriadús, és bőven élvezhető hús a végeredmény.

Na de úgy tűnik, hogy a sütőben készült rántott hús élménye fokozható, és, bár nem feltétlen egészséges a titkos hozzávaló, amiről szó lesz, annál finomabb és praktikusabb.

…..ez pedig a MAJONÉZ!

Bizony, a nyers hússzeleteket és húsdarabokat panírozásnál tojással elkevert majonézbe fogatjuk, aztán kerül rájuk a zsemlemorzsa (a pankómorzsával elkevert sima változat a legjobb, de akár tört cornflakes is lehet!), végül mehet a tepsire, némi olajsprickolás, és sütés!

Hogy miért pont majonéz?

Amellett, hogy a kedvenc szószunk, ad egy nem elhanyagolható nedvességet és plusz zsírosságot a húsnak, ami így nem szárad ki, és sokkal omlósabb is lesz. Plusz előnye, hogy jobban rátapad majd a húsra morzsa, ami isteni ropogósra pirul majd a sütőben!

A legjobb pedig, hogy ez a csodás majonézkabát addig ügyeskedik nekünk a sütőben, hogy a végeredmény olyan lesz, mintha bő olajban sütöttük volna a csirkénket!

Kipróbáljátok?

Ezeket olvastad már?

TOP 7 retró majonézes saláta

A saláták kakukktojásai ugyan, hiszen nem éppen diétásak, és túl sok roppanós zöldség sem virít bennük, de néha-néha beleférnek az étrendünkbe a retró majonézes salik, nyammm!

Nosalty

Forrásunk volt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek