konyhai trükk

Ezekkel a trükkökkel elveheted a zöldségek konzervízét

Konzerv zöldségekkel főzni nagy könnyebbség, hiszen szinte azonnal felhasználhatjuk a fémdobozok tartalmát hideg és meleg fogásokban egyaránt. Persze – mint mindennek – ennek az élelmiszercsoportnak is van hátulütője, ami nem más, mint a fémes mellékíz. A Napi Tipp szerencsére segít eltüntetni ezt a kellemetlen aromát, nézzük, hogyan!

Lakos Benedek

Így szabadítsd meg a csonthéjasokat a köpenyüktől

A csonthéjas magvak sokak kedvenc nasijai közé tartoznak, de gyakran kerülnek tortába, süteményekbe vagy mindezekre dekorként. A rajtuk lévő vékony, hártyaszerű réteg viszont ronthat az ízélményen kissé kesernyés ízével, ezért mutatunk nektek egy nagyon egyszerű módszert, hogyan tudtok megszabadulni tőle.

Balogh Lilla

Vesd be ezt a trükköt, és nem lesz többé ragacsos...

A rizs a krumpli után talán a legkedveltebb köret, amit szinte bárhogyan feldobhatunk, így mindig változatosan kerül a tányérra. Van azonban egy hátulütője, ami némi bosszúságot okozhat a megfőzése után…ha összeáll egy ragacsos masszává. Eláruljuk nektek, lépésről lépésre, hogyan tudjátok kiküszöbölni a keményítő okozta ragacsos rizs kifőzését.

Balogh Lilla

Címlapról ajánljuk

További cikkek