10 tuti tipp, mire használd fel a megmaradt száraz kenyered

Sajnos pár nap után a kenyér nem mindig kellően ropogós és mennyeien puha belül, előbb utóbb kiszárad. Azért, hogy ne végezze a kukában, megmutatjuk a legjobb trükköket!

Legfeljebb pirítósnak jó ilyenkor, de mégis inkább frisset veszünk belőle, ha tehetjük. Akkor mégis mi legyen a maradék száraz kenyérrel? Ne dobd ki, ne pazarolj, inkább fogadd meg a következő tíz tanácsot, és lehelj új életet az öregecske kenyérdarabba!1. Frissítsd fel!Dobd egy papírzacskóba a megszáradt kenyeret, és 180 fokos sütőben melegítsd át három percig. Puhán találkozol vele újra!

2. Használd főzéshez!Annyi étel van, amihez tökéletes a megszáradt kenyér! Ilyen lehet: bruschetta, panzanella (kenyérsaláta), francia hagymaleves, pirítós, fasírt…3. Fagyra vele!Tedd jégre a kenyeret, ha látod, hogy már biztosan nem fog elfogyni a következő napokon!4. MorzsánakSüsd egy darabig a sütőd legalacsonyabb fokozatán, amíg enyhén aranybarna nem lesz, majd aprítóba téve szedd miszlikbe a kenyeret. Utána még egy kevés sütés neki, és voilá! Kész a fél évig eltartható házi kenyérmorzsád!

via GIPHY

5. Krutonnak? Persze!Nagyon kevés olajon egy tepsire terítve pirítsd aranybarnára a kenyérkockákat! Mehetnek mellé fűszerek is! Egy hónapig eláll száraz, hűvös helyen.

6. KrémlevesekhezPersze! Egyrészt megszívják magukat a szeletkék, másrészt tartalmasabbá teszik a levest.

8. Mártogass!A megszáradt kenyér tökéletes mártogatósokhoz is esti dumálások, filmezések alkalmával - pirítsd meg, próbáld ki!9. Növényeknek?Igen, az a helyzet, hogy jót tesz a növények talajának is a benne lévő tápanyagnak és nedvességnek köszönhetően.10. A kutya is szeretni fogja!Készíts a kedvencnek nasit: 8 deka kenyérmorzsa, 35 deka teljes kiőrlésű liszt, kb. 1 dl víz - összegyúr, kinyújt, formával szaggat. 160 fokon kb. 40 percig kell sütni.

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: Getty Images

(viafinedininglovers.com)

Címlapról ajánljuk

További cikkek