Az 5+1 hozzávalós vacsora, ami mindent visz – Ettől a bébibrokkolis csirkétől bekönnyezel

Szereted egymással párosítani a brokkolit és a csirkét, ugyanakkor nem tudod, hogyan turbózhatnád fel az ízeket egy gyors vacsorához? Adj hozzá egy kis gyömbért, némi szezámot és szójaszószt, és megszületik maga a nagybetűs CSODA!

A vacsorafőzés sok embernek jelent kihívást a hétköznapokban. Egy fárasztó munkanap után nincs kedvünk órákat állni a konyhában, szeretnénk egy gyors, biztos, laktató és ugyanakkor finom ételt az asztalra, egy idő után azonban sokan csak a már megszokott, bevált recepteket ismételgetjük, azokat, amik már álmunkból felkeltve is mennek.

A csirke és a brokkoli kitűnő páros a konyhában, számos könnyed étel tevődik össze ebből a két alapanyagból, sokszínűen lehet őket fűszerezni, rizzsel, tésztával vagy akár krumplival is jól passzolnak, és akkor még nem is beszéltünk a zsenge brokkoliniról...

Csupán ennyi minden kell a tökéletes vacsorához (A szezámos-gyömbéres csirke receptjét itt találod!)

A miről?

A brokkolini egy igen furcsa zöldség, az 1990-es évek elején Japánban állították elő elsőként ezt a fura hibridet a brokkoli és a kai-lan (kínai brokkoli) keresztezésével. A brokkolini teteje brokkoli, szára viszont a spárgára emlékeztet, nagyon ízletes és egészséges, gazdag Omega-3 zsírsavakban, cinkben, káliumban, vasban, mangánban és B-, valamint C-vitaminban is.

A tökéletes vacsora

Na de térjünk vissza főszereplőnkhöz, a végtelenül egyszerű és finom szezámos-gyömbéres-brokkolinis csirkéhez, amelyhez mindössze a következőkre lesz szükséged:

2 db csirkemell filé (4 fél), 400 g brokkoli (vagy brokkolini), 1 ek szezámmag, 2 evőkanál szezámolaj, 100 ml szójaszósz, 1 hüvelykujjnyi gyömbér, ízlés szerint só és bors, 2 evőkanál olívaolaj

Vágj bele gyorsan, egyszerűen - a szezámos-gyömbéres csirke receptjét itt találod

A csirkemellfiléket megtisztítjuk, majd sózzuk-borsozzuk mindkét oldalukat. A brokkolinit megmossuk, lecsepegtetjük, és szálaira szedjük. Ha brokkolit használunk, érdemes a zöldséget egy kicsit blansírozni, a brokkoli ugyanis lassabban puhul meg, mint a vékonyabb brokkolini.

Egy nagyobb serpenyőben olívaolajat hevítünk, majd közepes lángon megsütjük a csirkemelleket, oldalanként 5-5 perc alatt, végül egy tányérra tesszük.

Jöhet a serpenyőbe a brokkolini, amit gyakori rázogatás mellett 2-3 percig sütünk, majd visszatesszük a csirkemelleket is a serpenyőbe. Közben egy kis tálban elkeverjük a szójaszószt a szezámmagolajjal és a reszelt gyömbérrel, majd a serpenyőbe öntjük.

Nemcsak mutatós, az íze is mennyei! A receptet itt találod

Pár percig főzzük együtt, majd szezámmaggal megszórva tálalhatjuk is.

Ugye milyen egyszerű? Mi köretnek rizst ajánlunk, de ez az étel szinte mindenhez passzol, rajtad áll a választás. A teljes receptet itt találod, ha tetszett, mentsd el kedvenceid közé, vagy ajánld valakinek, aki szívesen elkészítené!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Ezek a gyors és egyszerű ételek is érdekelhetnek:

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...