Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Így tedd frissé a megszáradt kenyeret! – 3 egyszerű trükköt mutatunk

Van tuti módszer arra, hogy a megszáradt kenyeret kicsit felfrissítsük! Egy próbát mindenképp megér! 
Rengeteg praktika van arra vonatkozóan, hogyan frissítsük fel a megszáradt kenyerünket, illetve hogy hogyan érhetjük el, hogy ne szikkadjon meg egy nap után. Hoztunk is pár tuti tanácsot! 
 

 

1. A kenyér új élete

Ahhoz, hogy újra puhává varázsoljuk a kiszáradt kenyeret, nem sok mindenre van szükségünk csak egy kis vízre és sütőre! Melegítsünk elő a sütőt 150 °C-ra, a kenyeret tegyük egy pillanatra a csap alá, majd rakjuk sütőbe, és hagyjuk sülni-melegedni 10-12 percig, hogy visszanyerje frissességét. 
 

Tudtad?

A kenyér kiszáradását a lisztben lévő keményítő nedvességtartalmának csökkenése idézi elő. Ezt a folyamatot a hideg gyorsítja, így ha egy mód van rá, akkor ne tároljuk hűtőben a kenyeret.
 
 

2. Fóliába tekerve

A fóliás megoldás jónak tűnik, de kombinálni kell egy vászonszatyorral: tekerjük be folpackba a kenyeret, majd tegyük be a kenyértartó zsákba, így tényleg friss marad pár napig.
 

3. Fagyasztás

Kicsit vitatott ez a módszer, van, akinek nagyon bevált, és van, akinek egyáltalán nem. Talán az arany középút ebben az esetben, ha szeletelve, bezacskózva tesszük el a mélyhűtőbe a kenyeret, és mindig pont annyi szeletet engedünk fel belőle, amennyire szükségünk van. Így akár 1 hónapig is eltartható a kenyér penészmentesen. Kiolvasztás után pedig kicsit rakjuk a sütőbe, így még finomabbá válik!
 

Ez is érdekelhet: 

Szólj hozzá!

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!