Fánkot kérünk farsangra!

Idén nagyon hamar jön a húsvét, így a farsang is itt van a nyakunkon. Még 3 hét van farsang farkáig, addig több fánkot is kipróbálhattok a kedvenceink közül!

A farsang mozgó ünnep, húsvét előtt negyven nappal van vége - és kezdődik a böjt. Addig azonban szabad a vásár, jöhetnek a nehezebb, zsíros ételek, és természetesen a fánk, ami a legismertebb farsangi csemege. Készítsetek el több félét is!

  1. 1.

    Hagyományos édes fánk

  2. 2.

    Nagymamám fánkja

  3. 3.

    Túrófánk Emőke konyhájából

  4. 4.

    Édesanyám szalagos fánkja

  5. 5.

    Herőce

  6. 6.

    Villámgyors kelesztés nélküli csörögefánk

  7. 7.

    Berlini fánk Glaser konyhájából

  8. 8.

    Rumos forgácsfánk

  9. 9.

    Fánk farsangra farkastól

  10. 10.

    Rumos szalagos fánk

  11. 11.

    Iluska féle burgonyafánk

  12. 12.

    Farsangi fánk 2. - "Planétás"

  13. 13.

    Szalagos fánk Mercedestől

  14. 14.

    Churros forró csokival

  15. 15.

    Profiterol

  16. 16.

    Egyszer kelt fánk

  17. 17.

    Pálinkás csörögefánk

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!