r
Nosalty Logó

Berlini fánk Glaser konyhájából

Glaser
Berlini fánk Glaser konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

838
Kalória
12.1g
Fehérje
96.7g
Szénhidrát
44.5g
Zsír
28.9g
Víz
144.3g
Koleszterin
2.9g
Élelmi rost
27.1g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 838 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 5030 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 280 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    44.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    563.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    265 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    96.7 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    28.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 838 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.6 g

Zsír

  • Összesen
    267 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    866 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3380.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    499 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    927 mg
  • Nátrium
    1589 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    580.5 g
  • Cukor
    162 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    173.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    913 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    70 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    473 micro
  • Kolin:
    588 mg
  • Retinol - A vitamin:
    894 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    746 micro
Összesen 5030 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    9.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 280 kcal

Elkészítés

  1. A lisztet egy tálba szitáljuk. A közepébe egy mélyedést nyomunk. A mélyedésbe belemorzsoljuk az élesztőt, megszórjuk 1 ek cukorral, néhány ek tejjel és kevés liszttel elkeverjük. Az elő tésztát megszórjuk kevés liszttel, lefedve 15 percig hagyjuk kelni.
  2. Hozzáadjuk a maradék hozzávalót, sima tésztává gyúrjuk. Lefedve kb. 30 percig kelesztjük, míg duplájára nő.
  3. A tésztát átgyúrjuk, ½ cm vastagságúra nyújtjuk. A tészta egyik felére egy pogácsaszaggatóval 8 cm átmérőjű köröket jelölünk, és mindegyik kör közepére teszünk 1 tk lekvárt. A széleket megkenjük tojásfehérjével, ráborítjuk a tészta másik felét, jól rányomkodjuk a széleken, és a fánkokat kiszaggatjuk. Lisztezett munkalapon lefedve kb. 15 percig hagyjuk kelni.
  4. Az olajat felhevítjük. A fánkokról a lisztet egy ecsettel eltávolítjuk, majd a felső felükkel lefelé a forró olajba csúsztatjuk, és mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.
  5. Kivesszük, papírtörlőn hagyjuk szűrődni. A kihűlt fánkokat porcukorral megszórjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 15 p

Egy másik módja a fánkok töltésének. A fánkokat 1 cm vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk, megsütjük. A lekvárt jól elkeverjük, majd egy fánktöltő csővel ellátott habzsákba tesszük, és oldalról a megsült fánkokat megtöltjük.

További receptek

Vegán fánk

Farsang idején bevett étel a fánk, és hogy senki ne maradjon ki belőle, most hoztunk egy vegán verziót. Sokféle fánk létezik, ez most egy egyszerű típus, amibe szúrtunk egy lyukat és ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...