Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pálinkás csörögefánk

Pálinkás csörögefánk
Pálinkás csörögefánk
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sztori? Hm, talán a pálinka, aminek a szagát sem bírom. Illetve mégis? Belegyúrva a nyers csöröge tésztájába! Ha pálinkát szimatolok, mindig elkezd korogni a gyomrom, mert eszembe jutnak a jó kis roppantani való, porcukorral szórt hólyagos csörögefánkok. Aztán mivel gyorsan elkészíthető, így farsang szezonon kívül is szoktam sütni. A recept forrása a mama receptes füzete.

Ja, lehet egyből dupla adagot készíteni, mert sajnos gyorsan fogy!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Alaposan összegyúrjuk a lisztet, tojást, pálinkát, margarint, sót és annyi tejfölt, hogy rugalmas (de nem ragadós) tésztát kapjunk.
  2. Azonnal kinyújtjuk, olyan 1-1,5 mm vastagságúra. Tehát amilyen vékonyra csak tudjuk, mert annál finomabb, porhanyósabb lesz így.
  3. Derelyemetszővel kb. 12×6 cm, vagy ennél kisebb téglalapokra vágjuk. Közepükbe 1-2 párhuzamos bemetszést tehetünk, de nem fontos, ez ízlés kérdése.
  4. Bő, forró olajban vagy zsírban, egyszeri fordítással aranysárgára sütjük.
  5. Jól lecsöpögtetjük, majd tányérra téve porcukorral szórjuk meg a tetejüket.
  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 41
össznézettség: 20 947
elküldve: 10
receptkönyvben: 219
elkészítve: 16/18
Facebookon megjelent: -

szakács

A Szabi

Mióta szakács: 2013.03.31.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang
mikor: mindig, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Fliegekropfn', Fliegekrapfen

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pufinlekvár
pufinlekvár / pufinlekvár Fri, 2013-04-19 10:42

Szia!
Annyira örülök hogy rátaláltam a receptedre! Nagymamám sütötte ilyen szép hólyagosra, de sajnos nem kérdeztem meg a receptet, ő pedig már elment . Kísérleteztem hogy elkészítsem pont olyanra mint az övé volt, de eddig nem sikerült. Na de majd most fog, mert a tiéd pont olyan mint amit anno ő készített. Remélem az enyém is ilyen gyönyörű hólyagos lesz mint a tiéid. :)

A Szabi
A Szabi / A Szabi Sat, 2013-05-18 07:50

Upsz, csak most olvastam a hozzászólásodat. :-) Remélem sikerült hólyagosra sütnöd!

Csak alaposan összegyúrni, és forró olajban/zsírban nagy lángon kisütni (mint a legtöbb fánkfélét is), azt hiszem ez a két leglényegesebb dolog.

pufinlekvár
pufinlekvár / pufinlekvár Thu, 2013-05-23 17:31

Szia!
Semmi gond. :)
Nagyon jól sikerült!!! Pont olyan lett mint a nagyimé! A lényege az hogy tényleg nagyon vékonyra kell nyújtani, szinte áttetszőre, és akkor meglesz a sok hólyag, és tuti a siker, mint nálam is. :) :) :)

733
finomliszt 25 dkg
tojás 2 db
pálinka 2 ek
margarin 2 dkg
1 csipet
tejföl 2 ek
napraforgó olaj 4 dl
porcukor 3 ek