Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fánk farsangra farkastól

Fánk farsangra farkastól
Fánk farsangra farkastól
65 perc / előkészület: 15 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem hagyományos farsangi fánk, de nagyon finom, gyors és fahéjas!

hozzávalók / 10 adag

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a tálaláshoz

Sütőzsiradék

Minden fázishoz
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojást a porcukorral és a tejföllel kikeverjük.
  2. Utána hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és összegyúrjuk.
  3. A tésztát lisztezett deszkán 0,5-1 cm vastagságúra nyújtjuk. Kiszaggatjuk (5-6 cm átmérőjű kiszúróformával, a közepét esetleg egy gyűszűvel), majd forró olajban kisütjük.
  4. Mikor még langyos, a fahéjjal összekevert cukorba beleforgatjuk.
  5. Lekvárral vagy csokiöntettel kínálva még nagyszerűbb élmény!
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 131
elküldve: 0
receptkönyvben: 62
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

farkasfüle

Mióta szakács: 2016.01.08.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fánk, farsangi fánk, fahéjas fánk

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

286
finomliszt 30 dkg
porcukor 6 dkg
tojás 1 db
tejföl 250 g
sütőpor 10 g
porcukor 6 dkg
fahéj 2 teáskanál