Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyszer kelt fánk

Egyszer kelt fánk
Egyszer kelt fánk
55 perc / előkészület: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kedves ismerősöm osztotta meg a receptet, amit már többször elkészítettem.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 2-3 dl cukros, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. A hozzávalókat a vaj kivételével egy tálba tesszük.
  2. Jól kidolgozzuk, majd az olvasztott vajat is hozzádolgozzuk, és legvégül lisztezett deszkára borítjuk.
  3. Ujjnyi vastagra egyengetjük, kiszaggatjuk, és letakarva pihentetjük kb. fél órát, majd nem túl forró olajban kisütjük.
  4. Sütés előtt a közepét benyomjuk, ez kerül alulra, és fedő alatt sütjük, majd a másik oldalát már fedő nélkül.
  5. Papírtörlőre szedjük, és porcukorral meghintjük. A lyukakba lekvárt vagy nutellát is tehetünk.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 316
elküldve: 0
receptkönyvben: 59
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

VnéEdit

Mióta szakács: 2013.04.03.
292 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szalagos fánk, farsangi fánk, kelt fánk

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

941
tej 8 dl
porcukor 10 dkg
friss élesztő 6 dkg
finomliszt 100 dkg
tojássárgája 5 db
rum 3 ek
1 kávéskanál
citromhéj 1 citromból nyert
vaj 5 dkg
napraforgó olaj 3 dl