r
Nosalty Logó

Profiterol

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsandarc
Profiterol
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokoládékrémhez

Összesen 628 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokoládékrémhez

Összesen 2510 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokoládékrémhez

Összesen 246 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    41.8 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    521.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    346 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    340 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 628 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    44 g

Zsír

  • Összesen
    167.3 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    818 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2087.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    676 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    201 mg
  • Foszfor
    710 mg
  • Nátrium
    414 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    214.4 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    302.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1382 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    148 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    358 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1359 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    278 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    522 micro
Összesen 2510 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    204.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 246 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A csokoládékrémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A vizet a vajjal és sóval együtt egy kis lábasba tesszük, és felmelegítjük.
  2. Amint felforr a víz, húzzuk le a tűzről az edényt, és keverjünk hozzá a lisztet fakanállal, majd helyezzük vissza a tűzhelyre.
  3. Hamarosan gombóccá áll össze a tészta, ami elválik a fakanáltól és az edény falától. Még 2-3 percig kevergessük, és amikor olyan hangot hallunk, mintha zsírban sercegne a tészta, húzzuk le a tűzről és borítsuk egy hideg felületre, hogy gyorsabban hűljön.
  4. Amikor kihűlt a tészta, helyezzük vissza az ugyancsak kihűlt edénybe, adjuk hozzá egyenként a tojásokat. Én először robotgéppel kevertem el a tojást - mert nem vagyok valami türelmes – majd fakanállal összedolgoztam. Csak akkor adjuk hozzá a második tojást, amikor az elsőt már jól elkevertük a tésztával.
  5. Keverjük tovább erőteljesen a fakanállal a tésztát egészen addig, amíg szép buborékos lesz, és lassan szakadozni kezd. (Itt nem árt, ha van egy férfi a háznál, vagy az én csuklóm nem elég erős...)
  6. Habzsák segítségével formázzunk belőle golyókat, és sütőpapíron, 250 fokon süssük őket 10-15 percig, míg aranyszínűek lesznek. (Ha kicsi fánkokat szeretnénk kb. 2 cm-es golyókat nyomjunk. Nekem két tepsivel lett.)
  7. A tejszínt verjük fel a porcukorral kemény habbá, majd ha kihűltek a fánkok töltsük meg őket vele.
  8. A csokoládékrémhez mindent összekeverünk egy kis lábasba vaj kivételével - a csokit darabokra törjük -, és tűzhelyen addig keverjük, míg besűrűsödik. A végén hozzákeverjük a vajat, ami szépen elolvad benne.
  9. Egy edénybe rétegezzük a krémet, a profiterolt, rá ismét a krémet.
  10. Azonnal fogyasztható, de ha áll egy kicsit a hűtőben az sem baj. Mivel gyorsan bepuhul, nem érdemes sokáig tartogatni.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 69673
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 18.

Ajánló

Bármilyen alkalomra - vagy csak úgy, mert éppen ezt ennél -, bármilyen krémmel töltve. Most azon gondolkodom, milyen lehet, ha sajtkrémmel töltöm meg.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Profiterol
Zsandarc 6 recept

A farsangi időszak engem sem hagyott hidegen, de én profiterolra vágytam. Tudtam, hogy a mi képviselőfánkunkra hasonlít, de azt hittem bonyolultabb az elkészítése. Receptkeresőbe fogtam és persze kiderült, hogy „eredeti olasz” címszó alatt mennyi variáció létezik. Az eredeti olasz csak tejszínnel van töltve, de szerintem, ha pudinggal töltjük meg sem követünk el nagy hibát. A kollégáimnak vittem be nőnapra és mivel másnap a "Ma nem hoztál?" kérdéssel fogadtak, rossz nem lehetett. Kicsit pepecselős, de nem olyan vészes.

Hozzászólások

Zsandarc

Hát ez elég jól néz ki !!!!!!!!

Darklight

Tegnap megcsináltam, dupla adagot, de a 4 tojás soknak bizonyúlt, elég híg lett... Nem emelkedett fel szépen, hanem lapos lett :( De azért nem adom fel, máskor is megpróbálom, bár a süt?m sem a legjobb...

Törölt felhasználó

szia Zsandarc, fogyasztás el?tti napon szerinted megcsinálható vagy az éjszaka alatt már túl puha lesz? válaszod köszi

Törölt felhasználó

Kedves Zsandarc! Az igazi olasz profittrole készítésénél, a kemény tejszínnel megtöltött ún. " bigne "-ket, szépen egymásra teszik, majd a végén az egészet teljesen leöntik a következ? krémmel: 4 tojássárgáját 15 dkg cukorral, 3 dkg liszttel simára keverünk, majd 1/2 liter tejben sárgakrémet f?zünk bel?le, s ebbe keverjük bele a keser? csokoládét, majd evvel a krémmel, ha kih?lt öntjük le az egészet. Próbáld ki. Finomabb és lazább, mint a tömény csoki. Sok sikert hozzá.

villers

Szia Juli! A te krémedben a keser? csoki az étcsokit jelenti? És mennyit? Köszi

Törölt felhasználó

Kedves Villers! A keser? csoki az étcsokit jelenti. Ennél a mennyiségnél úgy csináld, hogy a sárgakrémhez annyi étcsokit tegyél,hogy olyan legyen az összekevert krém színe, mint a tejcsokoládénak. A mennyisége mindig a csoki min?ségét?l függ, attól hogy mennyi a benne lév? kakaó százaléka.pl. a 80% kakaótartalmúból kevesebb kell, mint a 40% kakaótartalmúból.Egy nagy tábla biztos kell bele.Nagyon jó áron és jó min?ség? csokikat lehet kapni a LIDL áruházakban. Próbáld meg.Sok sikert hozzá, és feltétlen evvel a keverékkel öntsd le.ha igazi profitterole-t szeretnél készíteni. Üdv.: Juli

villers

Köszönöm a választ, de már más recept alapján megcsináltam, mert Valentin napra kellett. Persze megcsinálhattam volna, ha ennék cukrot, mert akkor meg tudom kóstolni, és úgy nem lett volna nagy ördöng?sség, de így csak olyan recept jöhetett szóba, amiben minden konkrétan le van írva. Üdv: Andi

csillaguniverzum

Köszönöm, hogy megosztottad a receptet.

Törölt felhasználó

Ez nagyon jó recept, nagyon finom. Ráadásul nekem másnapra nem is ázott szét, s?t talán még jobb is lett. Ízlett mindenkinek, biztos hogy még csinálni fogok bel?le. A tojást jó sokáig kell a tésztába dolgozni és akkor lesz az igazi.

Platanszanna

Szia! Idáig gy?jtögettem a bátorságot hozzá, hogy megcsináljam az égetett tésztát. :-) Most lettem vele kész, és tökéletes lett. A te receptedet használtam, úgyhogy örök hálám üldözni fog ezért a szuper, egyszer?, érthet? leírásért. A tojásokat tényleg nehéz beledolgozni, de én a robotgépem dagasztókarjaival kevertem el ?ket. :-) könnyebb megoldás, de így is vagy 5 percig melóztam vele. De a lényeg: SZUPER lett. Köszönöm szépen: Kata

Törölt felhasználó

Kedves Zsandarc! Megcsináltam ma a profiterolt a recepted alapján, de nekem nem lett üreges és nem is nagyobbodott meg. Mit ronthattam el? Tudnál segíteni? Ízre nagyon finom lett :) El?re köszönöm válaszod!

Törölt felhasználó

12,5 milliliter víz a tésztához? Nem kevés ez egy kissé? Ez fél deciliternek a negyede! Egy nagyságrendet tévedett, kedves Zsandark!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A csokoládékrémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek