Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rumos forgácsfánk

Rumos forgácsfánk
Rumos forgácsfánk
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem vagyok normális! :) Júliusban, rekkenő hőségben képes vagyok fánkot sütni!

Mentségemre szóljon, hogy ez a forgáncsfánk nagyon gyorsan sül. Ahogy a forró olajba dobjuk, szinte azonnal fordítunk rajta egyet, és már halászhatjuk is ki a pufira nőtt fánkokat.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Tartalmas leves után főfogásként vagy desszertként is fogyasztható. Illatos desszertbort kínáljunk hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejfölbe belekeverjük a kiskanál cukrot és az élesztőt.
  2. A lisztet egy tálba öntjük, mélyedést nyomunk bele, és ide öntjük az élesztős tejfölt. Pihentetjük, amíg az élesztő megindul.
  3. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a cukrot és a rumot.
  4. Jól kidolgozzuk, majd 1 órát pihentetjük.
  5. Pihentetés után levestészta vékonyságúra sodorjuk a tésztát.
  6. Derelyeszaggatóval keskeny téglalapokra vágjuk. A téglalapok közepét kétszer behasítjuk, és az egyik csücsköt áthúzzuk a keletkezett résen.
  7. Forró olajban hirtelen sütjük, papírtörlőre szedjük, és még forrón vaníliás porcukorral szórjuk be.
  8. Hecsedlilekvárt kínálunk mellé.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 22 142
elküldve: 10
receptkönyvben: 233
elkészítve: 4/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Büszkeszósz

Mióta szakács: 2008.10.31.
29 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
konyhatitkok: nagyi receptjei
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csörögefánk, forgácsfánk hecsedlivel, csöröge

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ilcsi55
Ilcsi55 Tue, 2012-09-04 12:03

a rumos forgácsfánkot próbáltam ki isteni volt ,
eddig ez volt a legjobb, megtartom a receptkönyvembe,
ILCSI

szaboadel
szaboadel Wed, 2012-08-15 15:01

Kedves "Büszkeszósz"!
Köszönöm a receptedet, sajnos mióta Édesanyám eltávozott, nem volt aki nekünk
készített volna csörögét /mi igy neveztük, de ez a forgácsfánk arra hasonlít/,most
megpróbálom elkészíteni, hátha a régi ízeket megtaláljuk.
Üdv.további szép napot kívánok: Adél

mirza
mirza Mon, 2012-08-13 18:22

... mondjuk úgy bő 5 dkg olvasztott margarin nem kellene bele? (és egy csipet só?)

yolika
Yolika / yolika Mon, 2012-08-13 12:53

De normális vagy! Még mennyire, hiszen ezek csodaszépek! :) elfogadnék belőle egy pár szemet! :)
Üdv
Yolika

460
finomliszt 25 dkg
tojássárgája 3 db
porcukor 1 ek
rum 1 ek
tejföl 1 dl
cukor 1 teáskanál
instant élesztő 1 tasak (7 gr)