6 étel, amit minden valamire való gyermek utált régen

Kinek mi ugrik be a gyerekkori borzalmak közül, amiket kénytelenek voltunk megenni, mára pedig megszerettük?

Nem kell mélyen leásni a múltba és a tudattalanba ahhoz, hogy előkotorjuk azokat az ételeket a régijó ovis/sulis menzáról, amiket a szocializmusban nem a legjobb formában tálaltak elénk - vagy csak szimplán olyan alapanyagból készültek, amit valahogy mintha a felnőtteknek találtak volna ki, de semmiképp sem a gyerekízlésnek.

1. Spenót

Popey ide vagy oda, ez a klasszikusan utált zöldség, amit a gyerekek vélhetően 100%-a a spenótfőzelékként azonosít, pedig milyen jó is egy friss spenótlevelekkel megszórt olasz tészta, lasagna vagy rakott zöldség!

2. Vadas

Répás massza felismerhetetlenre és halvány narancssárgára pépesítve, savanykás ízzel - hogyan üldözzünk el egy gyereket a lakás/iskola másik végébe? Ezzel az étellel. Ma meg már imádjuk, persze.

Tipp:

14 étel, amitől megdobbant a szívünk a menzán

3. Máj

Máj, mint olyan: mindegy, hogy sertés vagy csirke, resztelt vagy esetleg rántott (talán ezt még többen megettük), esetleg tőkehalmáj, a lényeg, hogy fura az állaga, belsőség és kesernyés. Mára persze tökélyre fejlesztettük az elkészítését, és libamájjal is operálunk.

4. Hal

Na, hát mondanunk sem kell, hogy a halakat sem igazán kedvelik a gyermekek, leginkább mert hogy halízű. WOW. Sajnos sokunknál ez az ellenszenv megmarad később is, de hálisten nem mindenkinél.

5. Főzelék

Úgy ánblokk az összes - talán a zöldborsó kivétel, de a lisztcsomók miatt sokan szerintem azt is megutálták. A finomfőzeléket (személyes kedvencemet) pedig már meg sem merem említeni, pedig jól elkészítve isteni!

6. Kapor

Szóval a kapor, amit minden valamirevaló gyermek a tökfőzelékkel kapcsol össze, és sajnos legtöbben a mai napig abban használják. Pedig egy jó kaporszósz vagy lazac kaporral, hmmm...

Ezeket olvastad már?

Spenótos kétsajtos rakott padlizsán

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...