Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos lasagne Katharosz konyhájából

Spenótos lasagne Katharosz konyhájából
Spenótos lasagne Katharosz konyhájából
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, könnyű tavaszi étel, nálunk bevált, csak ajánlani tudom!

hozzávalók / 4 adag

Sajtos besamelmártáshoz

Rétegekhez

ajánlat

Nekem 5 sor lett ebből a mennyiségből, tehát a spenótot 4 felé, a mártást 5 felé osztottam el.
Forrás: egy régi Príma konyha magazin.

Szólj hozzá!

elkészítés

Előkészítés

  1. Egy nagy fazékban vizet forralunk a sóval és a szódabikarbónával. Amikor forr, 2 percre beletesszük a megtisztított spenót leveleket, majd szűrőbe téve jól lecsepegtetjük.
  2. Egy serpenyőben felhevítjük a vajat, hozzáadjuk a lecsepegtetett spenótot, a zúzott fokhagymát, sót, borsot, jól átforgatjuk, és kicsit hűlni hagyjuk.
  3. A tésztát forrásban lévő sós, olajos vízben 10 perc alatt megfőzzük, leöblítjük, majd papírtörlőn egyesével leitatjuk a nedvességet róla, és a felhasználásig kissé olajos tálcára terítjük a tésztalapokat.

Mártás

  1. Mártás: egy edényben felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet, és kevergetve átforgatjuk, de vigyázzunk, nehogy odakapjon!
  2. A tejet adagokban belekeverjük egy habverő segítségével, majd folyamatosan kevergetve pár perc alatt besűrítjük, alacsony hőfokon.
  3. Közben sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. A tűzről levéve belekeverjük a reszelt sajtot is.

Összeállítás

  1. Összeállítás: a tepsit vajjal kikenjük, belekenünk kb. 3 ek mártást, ráterítünk 1 sor tésztalapot (nálam 3 db), megkenjük egy adag mártással, beterítjük egy sor spenóttal, majd ismét tészta, mártás és spenót következik, amíg van hozzávalónk.
  2. Az alapanyagokat arányosan rakjuk az egyes rétegek között. A mártással úgy gazdálkodjunk, hogy a tetejére is jusson, a végén reszelt sajttal megszórjuk.
  3. Sütés 210 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 percig. A sütőből kivéve kicsit állni hagyjuk, ha hűl, szebben lehet szeletelni.
  • sütési hőfok: 210°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 36 608
elküldve: 7
receptkönyvben: 323
elkészítve: 24/24
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

réteges spenótos tészta, spenótos-sajtos lasagne, lasagne spenóttal és sajtos besamelmártással

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

yeri
yeri Sun, 2017-03-26 12:46

A lassagne tésztalapokat én egyszer próbáltam előfőzni, katasztrófa lett :) összeragadt az egész. Mi a módszered? Én mindig szárazon rakom bele és hagyom, hogy sülés közben puhuljon meg, de az több időt igényel.

1105
vaj 10 dkg
tej 1 l
finomliszt 3 púpozott ek
1 kk
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 1 késhegynyi
trappista sajt 15 dkg
spenót 1 kg
0 ízlés szerint
szódabikarbóna 1 kk
vaj 10 dkg
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 5 gerezd
lasagne tészta 25 dkg
sajt 10 dkg
vaj 3 dkg