r
Nosalty Logó

Spenótos lasagne Katharosz konyhájából

Katharosz
Spenótos lasagne Katharosz konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Előkészítés

Mártás

Összeállítás

1105
Kalória
37.9g
Fehérje
76.2g
Szénhidrát
71.1g
Zsír
212.2g
Víz
200.5g
Koleszterin
6.4g
Élelmi rost
12.9g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Előkészítés

Mártás

Összeállítás

Összesen 1105 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Előkészítés

Mártás

Összeállítás

Összesen 4421 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Előkészítés

Mártás

Összeállítás

Összesen 160 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.9 g

Zsír

  • Összesen
    71.1 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2773.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    905 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    466 mg
  • Nátrium
    1136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    76.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    212.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1434 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    875 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    514 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    581 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10236 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21971 micro
Összesen 1105 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    151.7 g

Zsír

  • Összesen
    284.3 g
  • Telített zsírsav
    169 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    802 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11095.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    226 mg
  • Kálcium
    3620 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    783 mg
  • Foszfor
    1866 mg
  • Nátrium
    4545 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    304.6 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    848.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5738 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    207 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    3500 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2057 micro
  • Kolin:
    268 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2326 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40944 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87884 micro
Összesen 4421 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    394.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    30.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    124 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1457 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3126 micro
Összesen 160 kcal

Elkészítés

Előkészítés

  1. Egy nagy fazékban vizet forralunk a sóval és a szódabikarbónával. Amikor forr, 2 percre beletesszük a megtisztított spenót leveleket, majd szűrőbe téve jól lecsepegtetjük.
  2. Egy serpenyőben felhevítjük a vajat, hozzáadjuk a lecsepegtetett spenótot, a zúzott fokhagymát, sót, borsot, jól átforgatjuk, és kicsit hűlni hagyjuk.
  3. A tésztát forrásban lévő sós, olajos vízben 10 perc alatt megfőzzük, leöblítjük, majd papírtörlőn egyesével leitatjuk a nedvességet róla, és a felhasználásig kissé olajos tálcára terítjük a tésztalapokat.

Mártás

  1. Mártás: egy edényben felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet, és kevergetve átforgatjuk, de vigyázzunk, nehogy odakapjon!
  2. A tejet adagokban belekeverjük egy habverő segítségével, majd folyamatosan kevergetve pár perc alatt besűrítjük, alacsony hőfokon.
  3. Közben sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. A tűzről levéve belekeverjük a reszelt sajtot is.

Összeállítás

  1. Összeállítás: a tepsit vajjal kikenjük, belekenünk kb. 3 ek mártást, ráterítünk 1 sor tésztalapot (nálam 3 db), megkenjük egy adag mártással, beterítjük egy sor spenóttal, majd ismét tészta, mártás és spenót következik, amíg van hozzávalónk.
  2. Az alapanyagokat arányosan rakjuk az egyes rétegek között. A mártással úgy gazdálkodjunk, hogy a tetejére is jusson, a végén reszelt sajttal megszórjuk.
  3. Sütés 210 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 percig. A sütőből kivéve kicsit állni hagyjuk, ha hűl, szebben lehet szeletelni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nagyon finom, könnyű tavaszi étel, nálunk bevált, csak ajánlani tudom!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek