Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos kétsajtos rakott padlizsán

Spenótos kétsajtos rakott padlizsán
Spenótos kétsajtos rakott padlizsán
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (28)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazi olasz csoda ez a recept, ami egy többfogásos menü előételeként ugyanúgy megállja a helyét, mint önmagában főfogásként. Ráadásul hidegen és melegen egyaránt isteni, bár nem valószínű, hogy lenne ideje kihűlni.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánt vékony, nagyjából félcentis karikákra szeleteljük, alaposan megsózzuk, majd félretesszük, hogy levet eresszen. Közben elkészítjük a többi réteget.
  2. Egy kis lábosban felhevítünk három evőkanál olívaolajat, és üvegesre pároljuk rajta a felaprított hagymát. Felöntjük a passzírozott paradicsommal, sózzuk-borsozzuk, hozzáadjuk az oregánót és a bazsalikomot, majd 5 perc alatt készre főzzük.
  3. Egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat, majd megpirítjuk rajta a finomra aprított fokhagymát. Rádobjuk a lemosott-lecsepegtetett spenótot, sózzuk-borsozzuk, és egy-két perc alatt megpároljuk.
  4. A padlizsánszeletekről konyhai törlőkendővel leitatjuk a nedvességet. Serpenyőben egy kanál olajat hevítünk, és több adagban megpirítjuk a karikák mindkét oldalát úgy, hogy kényelmesen elférjenek a szeletek.
  5. Kivajazunk egy kisebb hőálló tálat, és elkezdjük a rétegezést. Alulra jön egy sor padlizsánszelet, ezekre egy-egy kanál paradicsomszósz és párolt spenót, majd egy-egy szelet mozzarella. Ezt megismételjük még kétszer, annyi különbséggel, hogy a második réteg sajt reszelt parmezán lesz, a tetejére pedig mozzarella és parmezán is kerül.
  6. 180°C-ra előmelegített sütőben 25 percet sütjük, amíg a teteje jól meg nem pirul.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 23x15 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 88
össznézettség: 37 165
elküldve: 16
receptkönyvben: 452
elkészítve: 27/27
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
962 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
alkalom: karácsonyi receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

rakott padlizsán paradicsomszószban

Hozzászólások (28)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

215
padlizsán 1 nagy db
0 ízlés szerint
olívaolaj 4 ek
vöröshagyma 1 db
passzírozott paradicsom 3 dl
bors 0 ízlés szerint
oregánó 1 tk
bazsalikom 1 tk
vaj 1 ek
fokhagyma 2 gerezd
spenót 15 dkg
mozzarella 15 dkg
parmezán sajt 5 dkg