Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldséges máj mézes-bazsalikomosan, reszelt sült burgonyával

Zöldséges máj mézes-bazsalikomosan, reszelt sült burgonyával
Zöldséges máj mézes-bazsalikomosan, reszelt sült burgonyával
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Villámrecept, wok-recept :) nagyon megszerettem.
A koktélparadicsomhoz: a boltiak közül még mindig ez a legédesebb, de ha nem, a héját nem kell leszedni. Mérsékelten enged levet.

hozzávalók / 2 adag

resztelt máj

buriköret

Szólj hozzá!

elkészítés

resztelt máj

  1. A vöröshagymát apróra vágjuk, az olajon majdnem üvegesre dinszteljük.
  2. A kétféle pritaminpaprikát vékony csíkokra vágjuk, és hozzáadjuk a még nem üveges hagymához. Fedő alatt, 1-2 ek. vizet hozzáadva, kb. 5 percig, közepes-magas lángon pároljuk össze a kettőt.
  3. Amikor a víz elpárolgott, a koktélparadicsomokat félbevágjuk, és hozzáadjuk a fentiekhez. Sózzuk. Fedő alatt, szintén kb. 5 percig, közepes lángon pároljuk össze az eddigieket.
  4. Az egészben hagyott csirkemájdarabokat hozzáadjuk a fentiekhez, és itt is sózunk. Fedő alatt, közepes lángon, 10-15 percig pároljuk. Ha a zöldségek alatt van lé, nem öntjük fel vízzel, ha nincs zöldséglé a serpenyőben, 2-3 ek. vizet adunk a májhoz, hogy ne égjen oda. Ezt végig figyelni kell, hogy ne párologjon el a kevés lé.
  5. A máj akkor kész, ha puha, vágható, omlós, a belseje nem vörös színű. Ekkor adjuk hozzá a mézet, megszórjuk apróra vágott, friss bazsalikomlevéllel, összekeverjük, és 2-3 percig, fedő alatt, kis lángon összefőzzük az egészet. (A kis láng a méz miatt kell, hogy megőrizze az értékeit.)
  6. A végén vágott bazsalikomlevéllel megszórhatjuk még.

buriköret

  1. A két burit csíkokra reszeljük. Ha újburi, a héját is rajta lehet hagyni.
  2. Előmelegített serpenyőben, közepes lángon, a vajon 10-15 percig sütjük. Az utolsó 5 percben magasra lehet venni a lángot, így a buri kívül ropogós lesz, belül puha marad. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 420
elküldve: 0
receptkönyvben: 88
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Mese - Habbal (J. Hanna)

Mióta szakács: 2017.01.28.
14 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: wok receptek
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

mézes-bazsalikomos csirkemáj

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Csipszi
Csipszi Sat, 2017-09-09 19:30

Kedves Hanna! Ne haragudj, de ez már borzalmas! Mi az, hogy "buri"? Látom a képen, hogy fiatal vagy, de gondolom, magyar.

442
repceolaj 3 ek
vöröshagyma 1 közepes db
csirkemáj 200 g
pritaminpaprika 0.5 db
pritaminpaprika 0.3 db
koktélparadicsom 8 db
méz 1 ek
bazsalikom 0 ízlés szerint
0.5 kávéskanál
vaj 1 ek
burgonya 2 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint