3 reggeli húsvétra

Hosszú, húsvéti reggeli! Idén legyen ez a jelszavunk az ünnepre és tereljük az asztal köré a családot már egészen korán nem sürget semmi, nyújtsuk el hosszan a reggelt!

Húsvéti virág kalácskák

Húsvétkor a reggeli kiemelt szerepet kap! A legtöbb családban ilyenkor a nap első étkezése nemcsak napindító, hanem igazi, ünnepi rituálé: előkerül a napokkal korábban beszerzett sonka, a friss sütemények, az előző nap összeállított hidegtálak. Na meg persze az elmaradhatatlan kalács, nincs vita, ez a húsvét pótolhatatlan kelléke. Mi ezeket ajánljuk nektek a húsvét vasárnap reggelére!

4 húsvéti menü vegetáriánusoknak >>

A puha, kelt tésztás kalácsot lényegében bármilyen formában szeretjük, főleg, ha fűszerekkel, gyümölcsdarabokkal különlegessé is tehetjük. Csokidarabokkal, kandírozott gyümölcsökkel, akár sütőtökkel is turbózhatjuk, de a sütés módja is lehet változatos, tekerhetjük a fonást egy körbe, koszorúként.

A jó öreg hidegtálak! Hosszú évtizedek óta kínáljuk őket, ha vendégek érkeznek – az első hidegen tálalt falatka óta viszont sok idő telt el és a receptek mára kifinomult, nagyon dekoratív elképzeléseket tükröznek. Őzgerincben sült, töltött húsok szeletelve, főtt tojásszeletek zöldségekkel díszítve, saláták isteni, balzsamecetes dresszingekkel. Hússal vagy anélkül, mindkettőre találsz megoldásokat.

Süss velünk kalácsot húsvétra! >>

A répasüti az utóbbi időkben elévülhetetlen érdemeket szerzett a gasztronómiában, sokan jöttek rá, hogy ez a narancssárga zöldség minden prekoncepció ellenére remekül passzol a sütikbe – lévén magas a cukortartalma. Kuglófot sütni cseppet sem olyan bonyolult, mint amilyen dekoratív lesz a végeredmény. Sokan nyusziformájú sütiket készítenek az ünnepre – itt a tavasz, a nehéz, krémes sütik helyett válogassunk valami könnyedebbet!

Keresnél még? Húsvéti receptjeink között itt válogathatsz >>

A Reggeli és vacsora rovat korábbi cikkeit pedig itt találod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek