Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsvéti mese-hidegtál

Húsvéti mese-hidegtál
Húsvéti mese-hidegtál
35 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Húsvétkor is érdemes elővenni a kreativitásunkat. A gyerekek meghálálják a törődést, szívesen, mosolygósan befalják az ehető díszítést!

Ez csak pár ötlet, amelyet gyermeklegeltetés közben gyűjtöttem a parkban jó barátnémtól. Remélem beindítja sokak fantáziáját, és további fejlesztések születnek.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ameddig fő a sonka, van egy kis időnk elbíbelődni a gyerektányérok díszítésével. Idén adjuk meg a módját!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A brokkolit apró rózsákra szedve megpároljuk.
  2. A tojásokat keményre főzzük, kihűtjük, pucoljuk.
  3. Négy tojásnak levágjuk a két végét (ebből lehet majd a nyuszi farka), és tányérra állítjuk őket (ezek lesznek a gombatörzsek).
  4. A paradicsomokat felezzük és a felállított tojásokra helyezzük, tetejüket majonézzel pöttyözzük (ez lesz a gomba kalapja).
  5. A másik négy tojást először hosszában felezzük, egyik felükből kivesszük a fél tojássárgát (ez lesz a nyuszi feje), alá fektetjük lefordítva a fehérjét (ez lesz a teste).
  6. A másik feleket, ugyancsak hosszába felezzük (ezek lesznek a fülek).
  7. Piros színű paprikából, vagy paprikakrémből szemeket készítünk a nyuszinak.
  8. Alá teszünk pár brokkolirózsát, mintha egy bokor mellett ücsörögne.
  9. A „gombákat“ körberakjuk salátával vagy metélőhagymával (ez lesz a fű).
  10. Medvehagymából is készíthetünk még „bokrokat“ mellé, apró csíkokra vágott sárgarépából pedig adhatunk a nyuszinak is "enni". Jó étvágyat hozzá!
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 977
elküldve: 6
receptkönyvben: 112
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
286 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

húsvéti dekoráció, húsvéti tányérdíszek, tojásfigurák

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

238
főtt tojás 8 db
brokkoli 0.5 közepes fej
paradicsom 4 db
salátalevél 4 közepes db
medvehagyma 2 dkg
snidling 2 dkg
sárgarépa 1 kis db
majonéz 1 teáskanál
paprikakrém 1 teáskanál