r
Nosalty Logó

Húsvéti mese-hidegtál

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Húsvéti mese-hidegtál
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 238 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 948 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 75 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    448 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    638.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    271 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    240 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    329 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    369 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    420 micro
  • β-karotin
    1607 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1207 micro
Összesen 238 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    70.8 g

Zsír

  • Összesen
    55.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1790 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2553.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    426 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    1085 mg
  • Nátrium
    725 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    959.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1318 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    212 mg
  • D vitamin:
    418 micro
  • K vitamin:
    264 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    416 micro
  • Kolin:
    1476 mg
  • Retinol - A vitamin:
    710 micro
  • α-karotin
    1680 micro
  • β-karotin
    6428 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    4827 micro
Összesen 948 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    135 micro
  • β-karotin
    516 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    827 micro
  • Lut-zea
    388 micro
Összesen 75 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A brokkolit apró rózsákra szedve megpároljuk.
  2. A tojásokat keményre főzzük, kihűtjük, pucoljuk.
  3. Négy tojásnak levágjuk a két végét (ebből lehet majd a nyuszi farka), és tányérra állítjuk őket (ezek lesznek a gombatörzsek).
  4. A paradicsomokat felezzük és a felállított tojásokra helyezzük, tetejüket majonézzel pöttyözzük (ez lesz a gomba kalapja).
  5. A másik négy tojást először hosszában felezzük, egyik felükből kivesszük a fél tojássárgát (ez lesz a nyuszi feje), alá fektetjük lefordítva a fehérjét (ez lesz a teste).
  6. A másik feleket, ugyancsak hosszába felezzük (ezek lesznek a fülek).
  7. Piros színű paprikából, vagy paprikakrémből szemeket készítünk a nyuszinak.
  8. Alá teszünk pár brokkolirózsát, mintha egy bokor mellett ücsörögne.
  9. A „gombákat“ körberakjuk salátával vagy metélőhagymával (ez lesz a fű).
  10. Medvehagymából is készíthetünk még „bokrokat“ mellé, apró csíkokra vágott sárgarépából pedig adhatunk a nyuszinakis "enni". Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 84
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 20286
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 21.

Ajánló

Ameddig fő a sonka, van egy kis időnk elbíbelődni a gyerektányérok díszítésével. Idén adjuk meg a módját!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsvétkor is érdemes elővenni a kreativitásunkat. A gyerekek meghálálják a törődést, szívesen, mosolygósan befalják az ehető díszítést! Ez csak pár ötlet, amelyet gyermeklegeltetés közben gyűjtöttem a parkban jó barátnémtól. Remélem beindítja sokak fantáziáját, és további fejlesztések születnek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készül a lusta asszony „töltött" káposztája: haraszt nélkül is...

A töltött káposzta egy igazi magyar klasszikus, amely minden ünnepi asztalon megállja a helyét, de az elkészítése nem éppen a leggyorsabb feladat. Aki kóstolta, már, tudja, hogy az íze minden fáradozást megér, de mi van akkor, ha valaki szeretné élvezni ezt az ízvilágot a hosszadalmas előkészületek nélkül? Itt jön képbe a lusta asszony „töltött" káposztája, amely haraszt (káposztalevél) nélkül, egyszerűbb és gyorsabb formában hozza el a klasszikus töltött káposzta ízét. Ez az étel nemcsak praktikus, de ugyanolyan laktató és finom, mint az eredeti változat.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...